Przychylność browarów
Collapse
X
-
Dziś dostałem wafelki z estońskiego A.Le Coq oraz wafel, etykiety i kapsel z Jacob Brauerei w Niemczech. -
U mnie dziś kolejne przesyłki - Heineken Słowacja - etykiety i podstawki, Frankenheim - etykiety, Cölner Hofbräu P. Josef Früh - etykiety, kapsle, podstawki, zapalniczka, pocztówki, Drinks Union Czechy, Heineken Czechy (Jarosov, Starobrno, Krasne Brezno, Krusowice, Kutna Hora, Velke Brezno) - etykietki.Leave a comment:
-
U mnie ostatnich dniach w skrzynce przesyłki z: Jevera, Ratsherrna, Bernarda, Nymbruka.Leave a comment:
-
Dzięki za wyjaśnienie. A tak swoją drogą to odniosłem wrażenie że Czeskie browary są jakoś bardziej przychylne dla kolekcjonerów, od jedenastu dostałem odpowiedź by przesłać ten kupon to wyślą, a w tym tygodniu w skrzynce przesyłki wysłane bez prośby o kupon z "Měšťanský pivovar v Poličce" - etykietki, "Havlíčkův Brod" - po jednej etykietce i kapslu z każdego ich piwa oraz "Plzeňský Prazdroj" - duża paczka, ponad 20 rodzajów etykietek i kapsli ( po trzy sztuki z każdego), podkładki oraz list w którym piszą że cieszą się z zainteresowania ich produktami bla, bla, że wysyłają po kilka sztuk z każdego rodzaju bym mógł się wymienić z innymi oraz by za jakiś czas napisać znów do nich z zapytaniem czy nie mają jakiś nowych produktów. A poza czeskimi również ostatnio przesyłka z Eggera.Ostatnia zmiana dokonana przez oz13im; 2012-09-24, 22:18.Leave a comment:
-
Na Poczcie Polskiej dostaniesz takie kupony za 4,5/szt. Po zakupie poproś żeby Ci ten kupon ostemplowali bo inaczej będzie nieważny.Leave a comment:
-
Edit: Miało być :"Międzynarodowy kupon na odpowiedź" sorki za post pod postem. Może ktoś połączy?Leave a comment:
-
Ostatnio dostałem parę przesyłek z kraju m.in Namysłów, Olsztyn, Racibórz, Zabrze czy Poznań a teraz zacząłem wysyłać maile do zagranicznych browarów zaczynając od naszych sąsiadów, i dostałem kilka odpowiedzi z Czech aby wysłać kopertę z "kuponem międzynarodowym replain". Czy ktoś może wie czy to jest Polska nazwa, ile to kosztuje i czy faktycznie na poczcie zdołam to kupić?Leave a comment:
-
-
ja narazie rozesłałem po polskich browarach w poszukiwaniu podkładek i dostałem odpowiedz od Kormorana z Raciborz i z Namysłowa wiec polecam te browary. Do pierwszych dwóch odesłałem koperty z kormorana juz dostałem kilka podkładek i komplet etykiet (btw jakby ktoś chciał wymienic za podkładki to chętnie) a z raciborza czekam jeszcze nic nie otrzymałem i do namysłowa przydałoby sie koperty wysłaćLeave a comment:
-
Wysłałem kilka maili po browarach, o których wiem, że mają nowe kapsle. Cruzcampo odpowiedziało, że wspomoże kolekcję. Już nie mogę się doczekać.Leave a comment:
-
Witam wszystkich
ciężkie jest aktualnie życie kolekcjonera
na ponad 1.500 wysłanych emaili do browarów zagranicznych dostałem przesyłki od... 3... tak tylko 3 browarów:
- Egger
- Jacob
- Frankenheim
na większość zero odpowiedzi a na część różne odpowiedzi wymijające typu:
"zarząd nie wyraził zgody na wysyłkę"
"nie wysyłamy z powodu ochrony wizerunku oraz ze względu na spotykane kradzieże wizerunku browaru"
"nie wysyłamy poza granice kraju"
"etykiety, podstawki, kapsle nie wysyłamy ponieważ są dostępne w naszym sklepie" (a tam ceny takie że lepiej nie zaglądać)
Pozdrawiam
Darek "Airss"To, że nie ma od razu odzewu wcale nie znaczy, że nie dostaniesz przesyłki. Ja raz dostałem po pół roku od wysłania...
Leave a comment:
-
Witam wszystkich
ciężkie jest aktualnie życie kolekcjonera
na ponad 1.500 wysłanych emaili do browarów zagranicznych dostałem przesyłki od... 3... tak tylko 3 browarów:
- Egger
- Jacob
- Frankenheim
na większość zero odpowiedzi a na część różne odpowiedzi wymijające typu:
"zarząd nie wyraził zgody na wysyłkę"
"nie wysyłamy z powodu ochrony wizerunku oraz ze względu na spotykane kradzieże wizerunku browaru"
"nie wysyłamy poza granice kraju"
"etykiety, podstawki, kapsle nie wysyłamy ponieważ są dostępne w naszym sklepie" (a tam ceny takie że lepiej nie zaglądać)
Pozdrawiam
Darek "Airss"Leave a comment: