Przychylność browarów

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• wasyll
    replied
    Ale to zupełnie normalne zjawisko. Na początku wysyłałem maile tylko i wyłącznie do browarów, które są wymieniane w tym temacie - uznałem je za pewwniaki. I faktycznie, dostałem sporo listów, ale spotkałem się też z wieloma odpowiedziami negatywnymi. Teraz staram sie wysyłać wg krajów i są browary, które mi odsyłają listy, są takie, które wymagają międzynarodowego kuponu na odpowiedź a są i takie, które mówią 'nie' i koniec Jak nie teraz to odezwij się za pół roku i zobaczymy co wtedy będzie.

Leave a comment:

• damin05
    replied
    Zapewne trzeba będzie troszkę poczekać, ale to mi nie przeszkadza. Chciałem tylko powiedzieć, że pisząc do wielu browarów, które kiedyś rozsyłały gadżety (wymienione we wcześniejszych postach) po prostu odpowiadają mi, że już więcej tego nie robią ze względu na b. dużą liczę chętnych. Szkoda.

Leave a comment:

• zeko
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika damin05
    Napisałem "trochę" meili do różnych browarów i jak narazie to albo nikt nie odpowiada, a jak już odpowie to mniej więcej tak: dziękujemy za zainteresowanie....... przepraszamy, ale codziennie otrzymujemy mnóstwo tego typu zapytań dlatego postanowiliśmy nie wysyłać już więcej do nikogo gadżetów promocyjnych (tj. kapsle itp.)

Troszeczkę mnie to zniechęciło do dalszego wysyłania, ale może spróbuje za kilka dni znowu. Tak łatwo się nie poddam.
    Szanowny Kolego, musisz uzbroić się w cierpliwość. Ja z Kona Hawaii dostałem list po pół roku. Wielu kolegów Ci potwierdzi że trzeba trochu odczekać.

Leave a comment:

• damin05
    replied
    Napisałem "trochę" meili do różnych browarów i jak narazie to albo nikt nie odpowiada, a jak już odpowie to mniej więcej tak: dziękujemy za zainteresowanie....... przepraszamy, ale codziennie otrzymujemy mnóstwo tego typu zapytań dlatego postanowiliśmy nie wysyłać już więcej do nikogo gadżetów promocyjnych (tj. kapsle itp.)

Troszeczkę mnie to zniechęciło do dalszego wysyłania, ale może spróbuje za kilka dni znowu. Tak łatwo się nie poddam.
    Ostatnia zmiana dokonana przez damin05; 2010-09-16, 17:30.

Leave a comment:

• adamb71
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika genea
    Noo... skromne pół roku czekania i oto jest Przesyłka z Cerveceria Rapa Nui, Chile a w niej etykiety
    Gratuluję ,ja czekam już nieco dłużej i nic ... ale jestem dobrej myśli

Leave a comment:

• adamb71
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika genea
    Noo... skromne pół roku czekania i oto jest Przesyłka z Cerveceria Rapa Nui, Chile a w niej etykiety
    Gratuluję ,ja czekam już nieco dłużej i nic ... ale jestem dobrej myśli

Leave a comment:

• adamb71
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTHUR
    Po długiej nieobecnośći przyszły do mnie nastepujące przesyłki z:

1.Mythos Brewery-Grecja
    2.Brooklyn Brewery-Anglia
    3.Brauerei lieske-Niemcy
    4.Hubertus Brau-Austria
    5.Brauhotel Weitra-Niemcy

Viele Dank
    Thanks

2.Brooklyn Brewery- USA
    4.Brauhotel Weitra-Austria tak chyba powinno być ...

Leave a comment:

• ARTHUR
    replied
    Dzisiaj otrzymałem przesyłke z:

Olympic Brewery-Grecja.

Dziękuje

Leave a comment:

• genea
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olmarcia
    Dostałam już całkiem sporo przesyłek z zagranicznych browarów (z niektórych nawet po 2-3 razy). Najbardziej żałuję, jak przesyłka zostanie uszkodzona i kapsli w środku brak a często odciski kapsli są, co świadczy, że zostały one dla mnie zapakowane.
    Wysłałam już naprawdę sporo maili z prośbą o kapsle. Ostatnio dostałam przesyłki z następujących browarów:
    Rostocker (Niemcy)
    Lasko (Słowenia)
    Union birra (Słowenia)
    Stiegl (Austria)
    Klosterbrauerei Neuzelle (Niemcy)
    Schnitzer Brau (Niemcy) - właśnie ona m.in. doszła uszkodzona
    Mythos Brewery (Grecja)
    Winward & Leeward Brewery (Saint Lucia) - tylko etykiety ;-( -> Z chęcią wymienię na kapsle z tego browaru
    Uszkodzone przesyłki niestety były, są i będą Czasem winna jest maszyna sortująca, transport, a czasem niestety również ludzie... Każdy z kolekcjonerów, który w ten sposób powiększa swoją kolekcję spotkał się z tym zjawiskiem. A co do kapsli z Winworda to może być to trudne, bo nie spotkałem się z sytuacją żeby przysłali coś więcej niż etykiety Sam chętnie przygarnąłbym podkładki z tego browaru

Leave a comment:

• genea
    replied

Leave a comment:

• olmarcia
    replied
    Dostałam już całkiem sporo przesyłek z zagranicznych browarów (z niektórych nawet po 2-3 razy). Najbardziej żałuję, jak przesyłka zostanie uszkodzona i kapsli w środku brak a często odciski kapsli są, co świadczy, że zostały one dla mnie zapakowane.
    Wysłałam już naprawdę sporo maili z prośbą o kapsle. Ostatnio dostałam przesyłki z następujących browarów:
    Rostocker (Niemcy)
    Lasko (Słowenia)
    Union birra (Słowenia)
    Stiegl (Austria)
    Klosterbrauerei Neuzelle (Niemcy)
    Schnitzer Brau (Niemcy) - właśnie ona m.in. doszła uszkodzona
    Mythos Brewery (Grecja)
    Winward & Leeward Brewery (Saint Lucia) - tylko etykiety ;-( -> Z chęcią wymienię na kapsle z tego browaru

Leave a comment:

• ARTHUR
    replied
    Po długiej nieobecnośći przyszły do mnie nastepujące przesyłki z:

1.Mythos Brewery-Grecja
    2.Brooklyn Brewery-Anglia
    3.Brauerei lieske-Niemcy
    4.Hubertus Brau-Austria
    5.Brauhotel Weitra-Niemcy

Viele Dank
    Thanks

Leave a comment:

• adamb71
    replied
    Kolejne przesyłki:
    1.Ringwood Brewery (Wlk. Brytania)
    2.Calanda (Szwajcaria)
    3.Feldschloessen (Szwajcaria)
    4.Lasko Pivovarna( Slovenia)
    5.Brouwerij den Trappisten van Westmalle (Belgia)
    6.Gasthausbrauerei Franz Diewald(Austria)

Dziękuję

Leave a comment:

• adamb71
    replied
    Kolejne podsumowanie tygodnia. Nieco skromniej z powodu mojego mailowego lenistwa :
    1.Aass Bryggeri (Norwegia)
    2.Mythos Brewery (Grecja)
    3.Schnitzer Braeu Offenburg (Niemcy)

Dziękuję pięknie

Leave a comment:

• adamb71
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika krzysztof30
    Kurcze Adam, ile ty maili wysyłasz dziennie, że aż tyle browarów Ci przysyła kapsle,podstawki,etykiety itp ?
    Dziennie jakieś 20-30 e-maili, w weekendy może troszkę więcej.

Leave a comment: