Przychylność browarów

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Promil03
    replied
    Ja dawno nie wysyłałem e-maili, ale dostałem ostatnio kilka przesyłek:

- Oettinger, Niemcy - 2 takie same wafle,
    - Warsteiner, Niemcy - (ponownie) 15 podstawek, otwieracz, zapalniczka, długopis, 2 foldery,
    - Privatbrauerei Jacob Stauder, Niemcy - 12 kapselków (6x2), 4 wafle (2x2), 10 etykiet (5x2), pocztówka,
    - Colner Hofbrau Fruh - 15 podstawek (3x5), 10 kapsli (2x5), 30 kpl. etykiet (6x5),
    - Rienzbraeu, Niemcy - podstawka

Serdeczne dzięki

Leave a comment:

• elkreto
    replied
    we poniedziałek Frankfurter- przesyłka otwarta w środku pozostały cztery kapselki

Leave a comment:

• Czapayew
    replied
    INNSTADT BRAUEREI Passau - przesyłka uszkodzona, dotarła podstawka i naklejka, kapsle niestety nie
    BRAUEREI SCHERDEL HOF Hof/Saale - 2 kapsle i list
    Brauhaus Poernbach - 2 x 2 kapsle (przesyłka uszkodzona)
    FRANKFURTER BRAUHAUS Frankfurt (Oder) - 4 kapsle

Leave a comment:

• Czapayew
    replied
    I nadal Niemcy:
    Kulmbacher Brauerei Kulmbach - 2 kapsle
    Kommun Brauerei Grossheirath - 2 podstawki 9 (1 wzór)
    Tucher Bräu Nürnberg - 6 kapsli

Herzlichen dnak' noch einmal

Leave a comment:

• elkreto
    replied
    wczoraj miła niespodzianka przesyłka z Heidelberg- 10 kapsli; prośba poszła na początku roku

Leave a comment:

• Czapayew
    replied
    Cd. z Niemiec:
    Brauhaus WIESENMUEHLE Fulda - 2 podstawki i folder
    Privat-Brauerei SCHMUCKER Mossautal - 5 kapsli (1 wzór)
    FELDSCHLOSSCHEN Brauerei Braunschweig - 10 kapsli
    Brauerei KOENIG Duesseldorf 3 x 15 (!) kapsli

Dziękuje

Leave a comment:

• ARTHUR
    replied
    Dzisiaj BARRE Privatbrauerei-Niemcy

Dzięki

Leave a comment:

• elkreto
    replied
    w minionym tygodniu dotarły nastepujące przesyłki
    1. braustolz- kapsle i etykiety
    2. Barre privatebrauerei- kapsle
    3. Amici della birra- podkładki dwie tekturowe- druga przesyłka w tym roku
    4. Spreewalder biere- etykiety

Leave a comment:

• valdi408
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andi
    Nie wiem jak to jest z ta przychylnoscia ale musze powiedziec ze ja jestem zawiedziony i zniechecony do dalszego proszenia sie.
    Wyslalem kilkanascie E-Mail do röznych Browaröw w Polsce i poza automatycznym podziekowaniem za wizyte na ich stronie i wpis do ksiegi gosci oraz za List wiecej o nich nie slyszalem-a szkoda majac wlasna strone Internetowa mozna by sie przyczynic do ich reklamy i zaprezentowaniem czegos od nich na calym swiecie bo jak do tej pory wyroby Polskich browaröw nie ciesza sie az takim powodzeniem na Zachodzie.
    Jako mlody chlopak zbieralem Prospekty samochodowe i nigdy nie mialem problemöw z ich otrzymaniem nawet z najbardziej renomowanych firm jak Mercedes,BMW Jaguar czy Rolls Royce.
    Widze ze polski markieting musi sie jeszcze wiele uczyc a wtedy sukces murowany.
    Jako znany zbieracz Kapsli na calym swiecie otrzymuje wiele poczty z röznych zrödel i wiele materialu do powiekszenia mojej kolekcji-niestety z Polski Nic
    Witaj Andi łaściwie masz rację osobiście wysłałem 120 listów do Polskich browarów i rozlewni piwa odpowiedziało tylko kilka przesyłając kapsle etykiety i podkładki . Z Niemiec i Austri nadchodzi znacznie więcej odpowiedzi w których są różne przedmioty oraz praktycznie od kazdego na firmowym papierze podziękowanie i zaproszenie do odwiedzenia zakładu .

Leave a comment:

• ARTHUR
    replied
    Dzisiaj otrzymałem przesyłke z:

AMICI DELLA BIRRA-Włochy

Wielkie dzięki

Leave a comment:

• karin861
    replied
    Ciekawa historia

Leave a comment:

• genea
    replied
    No ale kapsle zyskała

Leave a comment:

• marecki12
    replied
    Anna Goyda stanęła przed sądem w stanie Oregon za nielegalny import skór lamparcich po tym, jak jej bagaż wysłano omyłkowo do holenderskiego browaru.

Na skutek pomyłki futra lamparta zostały wysłane z Kongo, gdzie kupiła je Goyda, do browaru Heinekena w Holandii. Pracownicy zaalarmowali lokalne służby celne, które przekazały informacje władzom amerykańskim.

Goyda zamiast trzech skór otrzymała przesyłkę z kapslami do piwa.

Sąd skazał Goydę na dwa lata w zawieszeniu i 250 godzin prac społecznych. W poniedziałek sędzia kazał jej ponadto płacić 500 dolarów na fundusz opiekujący się zagrożonymi gatunkami zwierząt.

Przed sądem Goyda przyznała się do złamania prawa chroniącego zagrożone gatunki.

Leave a comment:

• Czapayew
    replied
    I dalej Niemcy:
    Privatbrauerei FRANKENHEIM Duesseldorf - 3 kapsle + 4 komplety etykiet (mam na zbyciu) + karta pocztowa
    Brauhaus FREIBERGER Freiberg - 6 kapsli
    Privatbrauerei BARRE Luebbecke - 10 kapsli
    Coelner Hofbrau Koeln - 2*10 kapsli

Herzlichen dank'

Leave a comment:

• Czapayew
    replied
    Przesyłek z Niemiec cd. JEVER (5x5 kapsli) i WARSTEINER (9 kapsli).

Leave a comment: