Przychylność browarów

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• milan1899
    replied
    Feldschlosschen Getranke,Niemcy - 7 kapsli w tym 4 podwójne

Dzięki

Leave a comment:

• genea
    replied
    Svanake Bryghus - Dania: 25 zestawów etykiet-nalepek
    Lasko Pivovarna - Słowenia: 6 podwójnych kapsli, 6 kompletów etykiet
    Pivovarna Union - Słowenia: otwieracz, magnes reklamowy, 2 podkładki po 2 sztuki i i 5 kompletów etykiet też po 3 sztuki

Dzięki

Leave a comment:

• silvian
    replied
    Dzisiaj dotarła przesyłka z Danii, browar Albani: etykiety, kapsle i podstawka.
    Wielkie dzięki.

Leave a comment:

• genea
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dori
    - Bernard - 19 potrójnych kompletów etykiet

może za kilka miesięcy będę miała już coś na wymianę...
    O ile dobrze rozumiem to co czytam, to już masz cos na wymianę

Ja tam Ci wierzę, bo dlaczego nie? Z Czechami czasami jest śmiesznie Ja wysyłam wszędzie po angielsku i kiedyś dostałem maila że on nie rozumie i żebym napisał albo po niemiecku albo po polsku Jako, że po niemiecku to mówię tylko "ja" i "nein" to łatwo się domyśleć którą opcję wybrałem

Leave a comment:

• dori
    replied
    Ufff możecie mi wierzyć lub nie, ale przebrnęłam przez te 87 stron, sporo się dowiedziałam, za co dziękuję ... i tak mnie jakoś wciągnęło Stworzyłam sobie listę browarów wraz z mailami (ze stron browarów)- zaczęłam od Belgii i Czech i w ubiegłym tygodniu zaczęłam wysyłać maile. Do Czechów po czesku, do Belgów po angielsku i są już pierwsze efekty Czesi jak się przestali już chyba śmiać z mojego czeskiego to wysłali mi już dwie przesyłki Dostałam też niestety maile z 3 browarów, że nie wysyłają gadżetów ( Městský Pivovar Štramberk, Pivovarský Dvůr Zvíkov i Duvel Moortgat), a przesyłki doszły z:

- Chodovar - 12 kompletów etykiet, 2 podładki, 2 naklejki, 2 pocztówki, otwieracz, ulotki reklamowe
    - Bernard - 19 potrójnych kompletów etykiet

może za kilka miesięcy będę miała już coś na wymianę...

Leave a comment:

• genea
    replied
    Forma zależy od Ciebie. Ja wysyłam tylko maile Przynajmniej na razie

Leave a comment:

• jaqubowski
    replied
    a wystarczy maila napisać czy można też ręcznie przez poczte list wysłać? Może na takie lepiej patrzą?

Leave a comment:

• genea
    replied
    Ale nie poddaję się... Za jakiś czas zaatakuję ich znowu...

Leave a comment:

• genea
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jaqubowski
    w niektórych postach widziałem, że niby na złego maila się pisało czy coś. W takim razie jak wybierać maile? ażeby coś otrzymać?
    Najlepiej ze stron browarów
    A co do złego maila to pewnie masz na myśli jeden z moich poprzednich postów. Bo rzeczywiście wysłałem na tego samego maila co Arthur i on dostał przesyłkę a mnie odpisali, że nie wysyłają poza teren ich dystrybucji... Widocznie pani w marketingu miała akurat "ten dzień"

Leave a comment:

• jaqubowski
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika genea
    Osobiście puszek nigdy nie dostałem. Browary chyba nawet ich nie wysyłają.
    A co do listu to napisałem że jestem kolekcjonerem gadżetów piwnych i proszę żeby przysłali mi coś, co powiększy moją kolekcję Pisżę konkretnie że chodzi mi o etykiety, podkładki, kapsle, otwieracze, kufle itp. List oczywiście po angielsku, bo chyba nie wszędzie jeszcze pracują Polacy
    Browary najczęściej przysyłają etykiety, podkładki i kapsle bo to najłatwiejsze do wysłania. Chociaż zdarzają się naprawdę duże i różnorodne przesyłki. Przykład masz w moim następnym poście Wszystko zależy od tego jak dany browar podchodzi do sprawy kolekcjonerów i jak działa dział marketingu
    w niektórych postach widziałem, że niby na złego maila się pisało czy coś. W takim razie jak wybierać maile? ażeby coś otrzymać?

Leave a comment:

• genea
    replied
    Oj, wczoraj mój listonosz raczej mnie nie lubił
    Oto dlaczego:

Dreher - Węgry: 8 kapsli, 4 podkładki, 7 etykiet i list.
    Cascade - Australia: 20 kompletów etykiet, 2 pocztówki, list
    Asahi - Japonia: 2 etykiety, podkładka, list
    Kirin - Japonia: 2 etykiety, podkładka, ulotka reklamowa, list
    Harrach Malostransky Pivovar - Czechy: 2 podkładki, 3 naklejki, list
    Kulmbacher - Niemcy: 3 otwieracze, smycz, długopis, 19 zestawów etykiet, 2 nakładki na butelki, 3 naklejki. Mam nadzieję, że to wszystko co znajdowało się pierwotnie w paczce, bo przesyłka dotarła do mnie otwarta (chociaż zabezpieczona przez pocztę foliówką)
    Budejovicky Mestansky Pivovar - Czechy: 6 podkładek, 11 podwójnych etykiet
    Wernesgruner - Niemcy: 2x4 podkładki, otwieracz, materiały reklamowe, oferta sklepu z gadżetami, 10 kompletów etykiet (od 2 do 10 powtórzeń wzoru)

Wielkie dzięki

Przy okazji dowiedziałem się, że Dreher, Velkopolicky Kozel i Pilsner Urquell należą do jednego koncernu Bo jak inaczej tłumaczyć fakt, że w przesyłce od Drehera znalazłem kapsel Kozla i podkładkę Pilsnera?

Leave a comment:

• genea
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jaqubowski
    Witam!

Czytam tu z reguły o kapslach, etykietach czy podstawkach. Ale chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś otrzymał kiedyś puszki od browarów.

No i chciałbym się też dowiedzieć co konkretnie piszecie, że dostajecie dane kapsle czy etykiety czy jeszcze inne przedmioty?

bardzo prosiłbym o pomoc
    Osobiście puszek nigdy nie dostałem. Browary chyba nawet ich nie wysyłają.
    A co do listu to napisałem że jestem kolekcjonerem gadżetów piwnych i proszę żeby przysłali mi coś, co powiększy moją kolekcję Pisżę konkretnie że chodzi mi o etykiety, podkładki, kapsle, otwieracze, kufle itp. List oczywiście po angielsku, bo chyba nie wszędzie jeszcze pracują Polacy
    Browary najczęściej przysyłają etykiety, podkładki i kapsle bo to najłatwiejsze do wysłania. Chociaż zdarzają się naprawdę duże i różnorodne przesyłki. Przykład masz w moim następnym poście Wszystko zależy od tego jak dany browar podchodzi do sprawy kolekcjonerów i jak działa dział marketingu

Leave a comment:

• jaqubowski
    replied
    Witam!

Czytam tu z reguły o kapslach, etykietach czy podstawkach. Ale chciałbym sie dowiedzieć czy ktoś otrzymał kiedyś puszki od browarów.

No i chciałbym się też dowiedzieć co konkretnie piszecie, że dostajecie dane kapsle czy etykiety czy jeszcze inne przedmioty?

bardzo prosiłbym o pomoc

Leave a comment:

• silvian
    replied
    Może i masz rację ale dla mnie to wygląda jak spinka dla "zasłużonych"

Leave a comment:

• ARTHUR
    replied
    [QUOTE=silvian i... spinka do marynarki

pin!jak już,schodki czerwone.

Leave a comment: