BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
A ja niedawno dostałem przesyłkę z Grudziądza. Kilka etykiet, kapselek i miły list od browaru, w którym dziękują mi zainteresowanie ich produktami itp - bardzo miłe
Ja też dziś dostałem z Zabrza komplet 8 różnych etykiet i to po kilka z każdej. Bardzo miło - nie miłe było to że na kopercie była pieczątka z takim napisem:
"Browary Górnośląskie-Spółka Akcyjna w Zabrzu w upadłości"
no cóż...
Dziś również odwiedziłem browar i dostałem parę gadżetów.
Szkoda jednak, że taka atmosfera tam panuje.
Ale trzeba przyznać, że browar dobrze się trzyma-oby tak dalej i coraz lepiej.
No, aukcja może i moralnie niepiękna, ale znam "wirtualnie" niemal wszystkich kupujących. Mam dziwną pewność, że wykorzystają nabytek do powiększenia nie tylko swoich kolekcji. Ale takie jest życie.
Jak znasz wirtualnie prawie wszystkich z tej aukcji to znasz pewnie i mnie . Dziwi mnie Twoja pewność że biorący w tej aukcji udział ludzie mają jakieś niecne zamiary.
Właściwie nie zbieram tak na „ostro” etykiet zagranicznych , ale posiadam sporą ilość adresów do browarów z całego świata które otrzymałem od kolegi i jak mam trochę wolnego czasu to wysyłam maile do browarów z prośbą o wysłanie etykiet, poprostu lubię otrzymywać listy z etykietami a następnie je segregować, wziąłem udział w tej aukcji licząc na to że otrzymam etykiety z browarów do których nie mam adresów.
Zebranie pokaźnej liczby adresów nie jest sprawą prostą , przekonałem się o tym , kiedyś myślałem że jest to łatwe i poświęciłem kilka wieczorów na poszukiwaniach w sieci, ale efekty były mizerne, dlatego nie rozumiem dlaczego ta aukcja wzbudza takie emocje, jeśli opis aukcji jest prawdziwy to ten ktoś naprawdę poświęcił dużo czasu aby móc taką aukcję wystawić, cena tej oferty nie jest wysoka , a radość otrzymywania etykiet wielka.
Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
zbieram podstawki piwne, i gdy chciałem dostać coś od browarów to niezbyt mi wyszło. Browar w Witnicy napisał, że przyśle ale do dzisiaj nie otrzymałem niczego ( a czekam od ponad trzech tygodni ), Brovaria nawet nie odpisała na mojego maila, a Brax twierdzi, że jest to niemożliwe. Co do braxa to powiedzieli mi, że mogą dać jedynie etykiety, ale to mnie nie interesuje.
Seminarium technologiczne na temat chmielu z USA. Nagrano 26 maja 2023 r
JOHN MALLETT jest autorem książki „Słód: Praktyczny przewodnik od pola do warzelni”. Spędził prawie 25 lat jako główny piwowar, nadzorując całą produkcję piwa w wielokrotnie nagradzanym Bell's Brewery,...
Kalmar to miasto portowe (40 tys. mieszkańców) nad Cieśniną Kalmarską, znane z historii z Unii Kalmarskiej z 1397 r., wiążącej Szwecję, Danię i Norwegię unią personalną. W jej następstwie, na zamku w Kalmarze, koronowano władcę tych trzech królestw skandynawskich - Eryka Pomorskiego...
Mikrusów we Włoszech nie brakuje. Ba jest ich multum. Jednak w większości są to jakieś browarki umiejscowione w garażach na takich peryferiach, że dotarcie tam wymaga niezłego wysiłku. W przypadku Palermo, miasta turystycznego z pięknymi zabytkami, przed wyjazdem tam oczekiwałem ich może...
Comment