Minął kolejny rok i pora na kolejne podsumowanie. W tej chwili mam 9243 etykiety z 94 krajów świata. Może w tym roku uda się dojść do 10000 i 100 krajów? Będę się usilnie starał.
Etykiety z wypitych piw
Collapse
X
-

Przez rok wypiłeś 953 piwa z nowymi etykietami !!!!!!!!!!!!
79 piw miesięcznie - nowych. Według mnie to "bujda" na resorach. I tak pijasz od kilku lat.
30.06.2008 roku miałeś 7500 etykiet. Teraz 9243. Przez 1,5 roku wypiłeś 1743 piwa i każde było z inną etykietą. Miesięcznie 97 nowych piw, 3 nowe piwa dziennie. 

Bujać to my ale nie nas !Ostatnia zmiana dokonana przez Horse1963; 2010-02-19, 16:52.Comment
-
Comment
-
A co w tym takiego dziwnego? Podobnie jak MLT, po piwo wybieram się kilka razy do roku, pokonując min. ok.1000km. I jak już jadę to kupuje kilka krat. W polskim sklepie bywam od święta.Ostatnia zmiana dokonana przez abernacka; 2010-02-19, 18:12.Comment
-
Zamiast atakować powinienes koledze pozazdroscić mozliwosci tak bogatego zaopatrzenia.
Moze, jakbys grzecznie poprosil, dostalbys kilka dobrych adresow sklepow gdzie sie zaopatruje.
3 czy 4 piwa dziennie to zadne halo, ja bym tak chcial ''móc mieć" tyle nowych kapsli co roku
5560 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Dziękuje moim przedmówcom (Przedpiszczom
) za wsparcie. No cóż nie mam zamiaru nikogo przekonywać, że piszę prawdę, kto chce niech wierzy, kto nie chce, jego wola, tylko proszę nie zarzucac mi kłamstwa. Pije zdrowie ( dzis będą cztery nowe naklejki) zarówno tych wierzących jak i nie wierzących.
Comment
-
MLT, gratuluję zbioru! Nie musisz na szczęście się tłumaczyć przed kolegą niedowiarkiem Horse1963. 3 piwa dziennie na normalnego faceta to zwykła dawka, i tylko pozazdrościć, że masz możliwość by każde z nich było dla Ciebie nowością. Kolega Horse1963 też pewnie zazdrości tylko wstydzi się do tego przyznać
. Twoje
Comment
-
No pewnie że zazdroszczę.MLT, gratuluję zbioru! Nie musisz na szczęście się tłumaczyć przed kolegą niedowiarkiem Horse1963. 3 piwa dziennie na normalnego faceta to zwykła dawka, i tylko pozazdrościć, że masz możliwość by każde z nich było dla Ciebie nowością. Kolega Horse1963 też pewnie zazdrości tylko wstydzi się do tego przyznać
. Twoje
Chętnie poznam adresy tych sklepów. Grzecznie proszęZamiast atakować powinienes koledze pozazdroscić mozliwosci tak bogatego zaopatrzenia.
Moze, jakbys grzecznie poprosil, dostalbys kilka dobrych adresow sklepow gdzie sie zaopatruje.
3 czy 4 piwa dziennie to zadne halo, ja bym tak chcial ''móc mieć" tyle nowych kapsli co roku

I nie chodzi tu 3-4 piwa dziennie, ale o to , że są to 3 piwa z nowymi etykietami.
Jezeli takie osiagnięcia piwne podałbyś Ty Latarniku, to bym nawet sie nie dziwił. Na miejscu masz setki (tysiace) piw do wyboru.
Kilka krat np. 5 = 100 piw, (samochód osobowy) 10 krat to 200 piw (bus). Ale 1743 piwa to 79 krat i trzeba mieć małą ciezarówkę
Jezdżąc przez 1,5 roku co miesiąc za granicę i przyworząc po 5 krat (100 piw) osiagamy liczbę 1800 piw. Nawet jeżeli z tych 1743 piw, 1/3 (czyli 581 szt) jest z piw polskich, to dalej jest tu coś "nie halo".
Twoje wojaże są wszystkim forumowiczom znane. I co do Twojej osoby na pewno nie miałbym takich obiekcji jak do kolegi MLT.
Ciekawy jestem czy na forum, są jeszcze osoby które tak jak MLT "połykają" nowe piwa w ilościach hurtowych
Comment
-
Nie podróżuję busem a właśnie autem osobowym (typu sedan) i prawie zawsze przywożę do domu około 200 flaszek.
Znam osobiście kolegę MLT i wiem, że często podróżuje w celu poszukiwaniu nowych piw. Nowe piwa najczęściej ja pozyskuje bezpośrednio z browarów, ale nie każdy jak ja mam takie odchylenie i niektórym wystarczy kupno piwa po prostu w sklepie. Przecież fotek z wnętrza sklepów nie będzie zamieszczał w galerii.Comment
-
No cóż, już wcześniej pisałem w jaki sposób pozyskuję nowe piwa. W ciągu ostatnich dwóch tygodni pozyskalem ponad 60 sztuk. A jak? proszę bardzo wyjaśniam. Kolega przywiózł mi kilka piw z Norwegii, inny z Austrii. Byłem na nartach na Słowacji, pojawilo się tam kilka nowych etykiet, w Liptovskim Mikulasu otwarto sklep Pivny sen gdzie jest trochę belgijskiego piwa, zrobiłem sobie wypad do Roznawy ( 8 nowych etykiet), a jak byłem w Roznawie to na Węgry miałem już bardzo blisko, tam też udalo coś się kupic. Wracając z nart byłem w Warszawie w Rodzince, tam też coś mi przybyło do kolekcji. A jak już tak liczymy, to w roku mamy 52 tygodnie czyli 26 razy po dwa tygodnie, a 26 razy 60 to 1560. Z niecierpliwościa czekam na kolejnego posta kolegi Horse1963. Może w końcu uwierzy?
wasze zdrowie
Comment
-
To szkoda, ze kolega MLT nie opisuje tych wszystkich nowych piw na forum wraz z fotkami, raz - zamknie usta niedowiarkom, dwa, forum się wzbogaci - jeśli nie o nowe piwo, to conajmniej o ocenę już istniejącego.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Kolego MLT, gratuluję zbioru
Czasami zdarza się (mniej więcej raz na miesiąc) że mam w domu 4-5 nowych nie pitych jeszcze piwek i cieszę się wtedy jak głupi
A możliwość spróbowania codziennie 3 nowych piw to już raj na ziemi. Tylko pozazdrościć
Sam lubię próbować coraz to nowe smaki, a na dowód że próbowałem zostawiam etykiety, zatem życzę wszystkim powodzenia w dalszym zdobywaniu, próbowaniu i zbieraniu
Comment
-
Aż sobie policzę ile wypiłem, bo też takie zbieram.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Niestety nie dam rady, za mało mam czasu. Ledwie mi go wystarcza na wypicie tego piwa.
Comment
-
Pewnie, że szkoda, ale sibarh daje rade
MLT zbiera nowe piwa (etykiety), więc musimy pamiętać, że "nowe piwa" oznacza "nowe etykiety" . Wchodzę do Smaka, Bociana, czy innego takiego i kupuję piwa z etykietami, których nie mam i mam pełen karton piw, po weekendzie wracam i mam nastęny bo na etykietach są nowe napisy (vide Ciechan i czerwone stempelki). I tak w ciągu pięciu dni mam 20 nowych.
Co wy chcecie od MLT to ja nie wiem
Leszku gratulacje
PoszukujęComment