Szkoda, że nie mam konta na allegro już, bo bym też wystawił parę aukcji charytatywnych (może być na ujka, ciotkę a może na jakąś flaszkę ).
Każdy może coś wstawić na allegro i może kogo chce, my akurat jako SSSŻ Skorpiony od 4 lat pomagamy dzieciom z domu dziecka w Kobylnicy, i nie zbieramy pieniędzy do puszek tylko staramy się jakoś uzyskać fundusze na zakup prezentów świątecznych dla 30 dzieciaków, choćby sprzedając to co dostajemy na allegro.
Szkoda, że nie mam konta na allegro już, bo bym też wystawił parę aukcji charytatywnych (może być na ujka, ciotkę a może na jakąś flaszkę ).
Masz więc okazje cos wartościowego przekazac zamiast pisac niesmaczne sugestie wobec kogos kto chce coś dobrego zrobić dla innych.
Szkoda,że nie byłes w jakimś polskim domu dziecka gdzie stawka dzienna żywieniowa jest mniejsza niz w więzieniach. Twoje
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Micho441
Masz więc okazje cos wartościowego przekazac zamiast pisac niesmaczne sugestie wobec kogos kto chce coś dobrego zrobić dla innych.
Szkoda,że nie byłes w jakimś polskim domu dziecka gdzie stawka dzienna żywieniowa jest mniejsza niz w więzieniach. Twoje
Juz tak nie przesadzaj z tymi domami dziecka.Kiedyś moze i było nie za ciekawie ale w tej chwili nie ma tak źle.oczywiscie mówimy o sprawach socjalno-bytowych.Jeść na prawdę mają co a chodzą ubarne lepiej niż dzieci z normalnych rodzin.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika danio_145
Cholera to może się zapiszę do domu dziecka.
Zdziwił byś się ile dzieci przebywajacych w domu dziecka ma rodziny.Sporo takich dzieciaków na weekend czy święta wraca do domu a w DD przebywa tylko w tygodniu.Zona ma koleżankę która jest wychowawcą więc info z pierwszej ręki.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Zdziwił byś się ile dzieci przebywajacych w domu dziecka ma rodziny.Sporo takich dzieciaków na weekend czy święta wraca do domu a w DD przebywa tylko w tygodniu.Zona ma koleżankę która jest wychowawcą więc info z pierwszej ręki.
Choć to nie jest temat o domach dziecka tylko o ciekawych aukcjach na allegr.pl, odpowiem, bo widzę że niektórzy nie kumają o co w tym wszystkich chodzi.
Kiszot, masz po części rację, dom dziecka któremu pomagamy to nie typowy dom dziecka w którym są tylko i wyłącznie sieroty bez rodziców. OWR w Kobylnicy to Ośrodek Wspierania Rodziny, czyli jak sama nazwa wskazuje, wspierają rodziny, są tam dzieci zabranie np. przez policję rodzicom bo oni piją, nie dbają o dzieci itp. i takie dzieci nie mają gdzie wracać na weekend czy święta. Są tam dzieci które przebywają w OWR bo czekają na to by sąd odebrał ich rodzicom prawa rodzicielskie i wtedy mogą być zaadaptowane. Są też tam dzieci które mają rodziców ale nie chcą wracać do domu bo w OWR dostaną coś do zjedzenia, mogą spokojnie się uczyć i spokojnie prześpią noc, bo nikt się nie awanturuje w domu.
Kolego Danio_145, niestety uzyskałeś nie dawno pełnoletność i już nie możesz się "zapisać" do domu dziecka, ale możesz pomóc tym co są w domach dziecka "zapisani" ( jak to nazwałeś) w każdym razie nie życzę nikomu by był "zapisany" w takim domu.
Dziękuję i przepraszam Artura za zmianę tematu, już więcej nie będę
Wnoszę, że z butelki, kapsel zdecydowanie dziewiczy nie jest
A co Ciebie bulwersuje?
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Wnoszę, że z butelki, kapsel zdecydowanie dziewiczy nie jest
A co Ciebie bulwersuje?
Że z butelki to się domyślam A dziwię się, że sie pytasz co mnie bulwersuje... Otóż fakt, że sprzedają juz kapsle z piwa, które oficjalną premierę ma dzisiaj o 18-tej. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie jest teraz 13.05
Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois. Bractwo Piwne
Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...
(...) oficjalną premierę ma dzisiaj o 18-tej. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie jest teraz 13.05
Ojjj, no daj spokój, to po prostu "A to Polska właśnie", oficjalnie premiera jest dziś o 18, a nieoficjalnie? Mogła być i kilka dni temu
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Ale JAKA Polska?
Myślisz naiwnie, że w tych "innych lepszych krajach" pracownicy różnych firm nie mają dostępu do produktów przed ich premierą? Stoją te produkty w zalakowanym sejfie i nikt, od sprzątaczki po prezesa, nie może ich spróbować?
Comment