Alkohol 5.4%, butelka 065 cl.
Barwa słomkowo-cytrynowa, piana umiarkowana, ale dość trwała.
W smaku lekko kwaskowe i nieco metaliczne, z posmakiem grapefruita. Goryczka niezbyt silna o charakterze skórki grapefruitowej....
Często tak bywa, że od wielu lat przejeżdżamy przez jakieś miasto (szczególnie gdy jest ważnym węzłem kolejowym), korzystamy tylko z dworca i po szybkiej przesiadce podążamy dalej kolejnym pociągiem. Tak właśnie było w przypadku Görlitz, które to miasto wielokrotnie było "bramą...
Na końcu Piotrkowskiej coś nam się ciekawego trafiło - Alembik.
Nocowaliśmy niedaleko, wybór był między Alkofazą, Alkoholami za grosze i podobnymi, więc przytulności może nie oczekiwaliśmy a tu takie wygodne fotele, dywany itepe. Można odpłynąć
GUINNESS BEZ LIMITU za 89 PLN, pyszne irlandzkie jedzenie i świetna muzyka na żywo w wykonaniu Kamila Badziocha!. W menu min. Irish Stew z jagnięciną, Kidney Pie na Guinnessie i Biodrówka jagnięca w sosie miętowym.
Nie wiem, czy to jest kontynuacja Pubu Ale Dobre Piwo. Adres ten sam. Po tamtym śladu nie ma a między apteką a Biedronką w pawilonie PRL-owskim jest pub & bar NaWyki Piwne. Problem jest taki, że do środka nie weszłem gdyż w necie godziną otwarcia jest 16:00, na mapach google 17:00. A w...