o Afrykę raczej trudno, ale zapraszam na giełdy. Najbliższa w Szczecinie, pózniej Warszawa, Kraków, Świebodzice, Biała Podlaska, Tychy, Zywiec itd... Poza tym ze Śląska blisko do braci Czechów.
Jesli masz silną wolę i równie silną kieszeń (Afryka niestety nie jest tania) to z czasem uzbierasz zgrabną kolekcję. Zawsze też możesz poszukać w internecie adresów innyc kolekcjonerów (jest tego sporo) i z nimi próbować się wymieniać. Sposobów jest dużo, ale wymaga to zaangażowania. życzę powodzenia!
Dzięki za szybką odpowiedź.Zaangażowania mi nie brakuje,zbieram od roku mam już8500 szt z całego świata specjalizacja idzie w kierunku Afryki,na giełdy jeżdżę od stycznia Austria,Warszawa,Hamm,Tychy,Żywiec,Wilno,Berlin,Cz echy i Słowacja - szukam jeszcze kontaktów u forumowiczów - wszak wszystkich nie znam może gdzieś kogoś widziałem ale dopóki z nim piwa nie wypiję to osoby takiej szybko nie zapamiętam.
W takim razie koniecznie na giełdach trzeba się spotkać. Jak będą tematy dotyczące spotkań forumowiczów na giełdach to wpisz się czy będziesz i jak się chcesz umówić. Takie giełdowe spotkania sa bardzo pożyteczne kolekcjonersko i towarzysko
Zatem do zobaczenia na najbliższych giełdach!
Cześć kilka dni mnie nie było ,bardzo chętnie się wymienię mam narazie trzy podstawki z Wybrzeża Kości Słoniowej na wymianę , trochę mogę kupić , zresztą sprawa jest do obgadania.
Krzych15 napisał(a) wszak wszystkich nie znam może gdzieś kogoś widziałem ale dopóki z nim piwa nie wypiję to osoby takiej szybko nie zapamiętam.
No to na co czekamy?
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Szukam podstawek z tych rejonów , mam na wymianę podstawki , kapsle , etykiety egzotyczne i z Polski oraz trochę otwieraczy, mogę też kupić podstawki,Więcej info na priv lub na e mail brandysmarek@onet.pl
wita Was kapslarz z Bielska-Bialej. Nie przestalem zbierac kapsli ale troche wypadlem z obiegu, niektorzy z was byc moze mnie pamietaja stad, z forum kapslarskiego lub z jakiejs gieldy.
Z racji tego ze mieszkam na stale w Norwegii i bardzo rzadko jezdze do Polski (a jak juz...
Comment