czy chcesz ay własnymi zębami ściągał Ci tapetę? zabierz do Żywca
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Żadne piwne kolektybila nie są godne unicestwienia. Nawet popularne wzory wyjdą kiedyś z użycia ,i nabiorą wartości kolekcjonerskiej.
Schowaj "nadmiarowe" etykiety w suche i ciemne miejsce
ja w giełdzie browarowej dałem wyraz, czego mi potrzeba i jest tam niemało Ambera, ale mam wrażenie, że nikt z giełdy nie korzysta, albo większość kolekcjonerów dodała mnie do ignorowanych
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Czy ci, co nie mogą być na giełdzie to są już bez szans. Ja chciałbym się ubiegać, ale co taki "junior" jak ja moż Ci zaoferować w zamian prócz wdzięczności - chyba tylko stateczność i stabilizację (podobno nawet takie młódki jak Ty czasemto cenią ???) !
1. Marusiu, ja też chętnie skorzystam (z etykiet);
2. Tumry, wysłałem Ci następny pakiet czeskich - lada moment powinny dojść;
3. e-prezesie, nie mam za dużo czasu na internet, nie gniewaj się za brak odzewu (odezwu ?) - podaj adres pocztowy, a wyślę Ci to, co mam (zanim Marusia dołoży jeszcze nowsze Ambery).
Pozdrawiam
Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Słuchajcie, chłopaki. Będę te etykiety miała na giełdzie w Żywcu. Tumry, Tobie mogę przekazać przez kogoś z Warszawy. Generalnie większość już mam rozdysponowane, więc lista zgłoszeń jest już zamknięta
Mamy do przetestowania parę spraw przed wprowadzeniem do sklepu i potrzebujemy na wstępie kilku-kilkunastu ochotników, którzy nam pomogą i w efekcie otrzymają gratis za darmoszkie po pakieciku powiedzmy 20 szt. etykiet - dołożonych do zamówienia....
Z perspektywy dołączania do kolekcji nowych etykiet z piw Lech, jak je traktujecie? Na butelkach są teraz jakby dwie etykiety, jedna z napisem Lech, a druga z dużym L. Traktujecie je jako dwie etykiety i liczycie +2 do kolekcji? Czy jedną z nich traktujecie jako kontrę? Jeśli tak to którą?
Czy ktoś zbiera etykiety z piw puszkowych?
Zauważyłem ostatnio, ze wiele miejscowych piw ma etykiety, które dość łatwo się odklejają.
Można je obejrzeć tu:
Cześć,
mam na zbyciu sporo birofiliów. Są to:
- podstawki polskie oraz zagraniczne
- stare polskie etykiety (od lat 60. aż do końca XX wieku)
- kraftowe etykiety (w dużej mierze odklejane z butelek i puszek)
Jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę wymienić...
Comment