witam, mam szklaneczkę freeq o pojemności 0,3 w bardzo ciekawym kształcie. Zamienię ją na szklankę 0,5 litra tyskie z wtopionym medalem w dnie. Oferty proszę na PW
A mam pytanie czy szklo zachodnie wchodzi w gre?
Szklanki zachodnie dokladnie niemcy poj.0,33l
Bo co do polskich to niewiem jakie dokladnie Cie interesuja?
A mam pytanie czy szklo zachodnie wchodzi w gre?
Szklanki zachodnie dokladnie niemcy poj.0,33l
Bo co do polskich to niewiem jakie dokladnie Cie interesuja?
znaczy powiem tak, interesują mnie szklane nowości..najlepiej polskie, pojemność nie ma znaczenia..
Strážnice to małe miasteczko w kraju południowo morawskim. Małe, ale od 2023 roku posiadające już dwa browarki. Pierwszy Strážnický Slavjan, podobno był na sprzedaż, ale czy do tego doszło?? Czesi na swoich stronach piszą, że w styczniu tego roku był dostępny w firmowej knajpce....
Wielokran z ok. 30 pipami, mają tutaj lane m.in. piwa ze swojego nowopowstałego za ścianą browarku - Imperial Brygghus. W zestawie kranowym są dwie brytyjskie pompy na ejle.
Lokal ma trochę dziwaczny klimat - główna sala stylizowana na angielski pub, więc ciemne drewno, przygaszone...
Nie znalazłem nigdzie indziej. I ponieważ Freeq zaliczony jest do Żywca, to tego Freeq'a też tu umieszczam.
I tak:
Kolor- słomka, jasna słomka (2)
Zapach- kwaskowy, słodki, może lekko cytrynowy, na pewno ciut sztuczny (1,5)
CO2- przy nalaniu duże, lecz szybko zanika....
Najwyżej położona dzielnica Ostravy - Krásné Pole równiez może pochwalić się swoim browarem. W sumie to browar Medojed działa tam już od końca roku 2018, ale zanim rozkręcili się na dobre musiało minąć trochę czasu. Dwukrotnie wybieraliśmy się tam w zeszłym roku, ale przez długi...
W Bytomiu, w małym sklepie z alkoholami na Głowackiego natrafiłem wczoraj na promocję Freeq - za zakup 2 puszek - breloczek, 5 puszek - czapeczka, 10 puszek - koszulka. Cena jednej puszki wynosiła 2.65 zeta. Nie wiem czy butelkowy Freeq też podlegał promocji, bo hostessa proponowała konserwy....
Comment