Pupko

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • grzech
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.04
    • 4592

Pupko

Namierzyłem etykiety z Lidy ( pocz. XX w.), z browaru niejakiego Pupko. Tu cena znana, ale ja odpadam - 25 zł za sztukę. Widziałem, stan dobry.
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Nie są to żadne rarytasy, ostatnio wyszło tego na rynek conajmniej kilkaset sztuk w kilku podstawowych wzorach, myślę, że ceny ustabilizują sie na poziomie 10 zł/sztuka.
    Moja rada - na razie nie kupuj.

Comment

• grzech
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.04
      • 4592

Dzięki za radę, choć to była raczej propozycja. Nie mogę zbierać wszystkiego i starocie sobie darowałem. Nawet butelek dawno nie nabywałem.

Comment

• robox
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.11
        • 8188

Stary temat, a mnie akurat zaintersował temat Lidy.
        Jakoś nie mogłem znaleźć tematu browaru z Lidy a chciałbym się dowiedzieć czegoś więcej na ten temat.
        Dowiedziałem się od jednego kolekcjonera, o kapslach z tego historycznego browaru, choć ich nie widziałem.
        Może ktoś posiada skany etykiet, kapsli, z tego browaru.
        Temat raczej do historii.

Comment

• becik
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛
          • 2002.07
          • 15003

jesli tylko ART umożliwi dodawanie etykiet z kresów to Lidę od razu umieszczę
          Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• sopista
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2003.01
            • 1747

Przy innej okazji podawał już ten adres Darek99.
            Strona Janusza Skrzyniarza. Jest tam i w/w browar.

Comment

Related Topics

Collapse

• Pancernik
              Garmisch-Partenkirchen, Brauhausstrasse 23, Brauhaus Garmisch
              Pancernik
              Przy okazji krótkiego wypadu w część Alp na pograniczu austriacko-niemieckim, nazwaną słodko Wettersteingebirge, spędziłem kilka godzin w Ga-Pa.
              Brauhaus Garmisch był pierwszym piwnym przybytkiem, który odwiedziłem. Browar, wraz ze znajdującą się obok knajpką, mieszczą się przy...
              2024-06-28, 09:35
            • heckler
              Velká Bystřice, Pivovarská 899, Minipivovar Tvarg
              heckler
              Cóż, tak jak wspominałem browar Kosir zakończył swoją działalnośc, a jego własciciel wraz ze wspólnikami zainwestowali w nowy projek, którym jest browar, oraz wytwórnia serka olomouckiego.
              Velká Bystřice położona jest nieopodal Olomouca, a nowy browar otwarto w zeszłym roku w...
              2021-07-08, 08:20
            • MacU
              Garażowe porządki - znalezione "starocie" (etykiety)
              MacU
              EB Pils - 2 komplety (data ważności z etykiety 07.11.98r)

Marka Beer; Browar "PIWOPOL" - (26.03.98r)

Staropolskie Mocne - (10.05.04r)

Pilsener; Browar Jabłonowo - 20 sztuk w różnym stanie(18.12.03r)
              Etykiety pilsenera są "aluminiowe"...
              2015-05-22, 09:27
            • heckler
              Kostelec nad Černými Lesy, Českobrodská 17, Minipivovar Šnajdr
              heckler
              Kostelec nad Černými Lesy to małe miasteczko położone około 30 kilometrów na wschód od Pragi.
              Centrum miasteczka wygląda jakby czas zatrzymał się tutaj w latach 70-tych. Nawierzchnia ulicy to stara, zniszczona kostka brukowa, a szyldy sklepów pamiętają jeszcze poprzednią epokę....
              2017-11-09, 07:02
            • heckler
              Tišnov, Červený mlýn 170, Pivovar Grádo
              heckler
              Trzeci z Tysnovskych browarków otworzył się w tym roku. Restauracja, pensjonat o nazwie Czerwony Młyn, oraz browar Grado. To wszystko położone zaraz przy dosyć ruchliwej drodze na obrzeżach miasta. Niezbyt ciekawa lokalizacja.
              Budynek browaru to całkiem nowa, jeszcze nie do końca wykończona...
              2017-06-12, 14:27
            • Loading...
            • Koniec listy.
            Przetwarzanie...