Witam wszystkich. Trafiło mi się kilkanaście butelek wykopków (rejon Dusznik). Wszystkie udało mi się zidentyfikować dzięki Wam. Zagadką dla mnie pozostają te dwie. Chodzi mi po głowie Haase Brauerei tylko nie wiem czy to dobry trop. Załaczam fotki , z góry dzięki za identyfikację.
Identyfikacja 2 przedwojennych butelek HB
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
Te wyglądają raczej na lata trzydzieste XX wieku.Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia" -
cześć, szkoda że dopiero teraz znalazłem ten wątek. są to nowsze flaszki z browaru radkowskiego, Heuscheuer Braurei, koniec lat 30-tych, lata 40-ste. Swoją droga ciekawe jak ewoluowała marka chroniona tego browaru.Poszukuję pamiątek piwnych (w szczególności butelek) z Ziemi Kłodzkiej, do 1945 roku.Comment
Related Topics
Collapse
-
Witam. Na strychu przypadkiem znalazłem 2 stare butelki prawdopodobnie po piwie jedna koloru zilonego i napis gesch gesch unverkauflich na dnie napis e37, 2 butelka biała na dnie napis pG ,0,5 . Proszę o identyfikację który rok z jakiego kraju oraz ewentualna wartośc. Dziekuję . Pozdrawiam
-
Channel: Identyfikacja
-
-
Miejscowość Mönchhagen jest położona 13 km na północny wschód od Rostocku. W ciągu 11 minut łatwo się tu dostać pociągami kursującymi co godzinę (w szczycie co 40 minut). Co prawda budynek browaru stoi blisko toru, jednak ze stacji trzeba dojść 1300 m chodnikiem wzdłuż szosy. Ewentualnością...
-
Channel: Niemcy
-
-
Posiadam butelkę - ale od czego? Nie mogę jej zidentyfikować, może ktoś z forumowiczów spotkał się z takim logo. Pojemność butelki to 0,33. Przy logo napis "Znak ochronny".3 Photos
-
Channel: Historia
-
-
Jak w tytule. Tylko browarowe i tylko polskich marek tzn bez produkowanych u nas na licencji.
Mam już chyba dobrą kolekcję 32 sztuki ale nadal w poszukiwanych są np Dog In The Fogg , jakieś 2 czy 3 Perły/Zwierzyńce czy Czas na EB z lat 90ych. Pewnie jeszcze jakieś inne o których już...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
-
Bischberg leży 5 km na północny zachód od Bambergu (autobusem z dworca DB około 15 min.), a browar w samym centrum miejscowości w starych budynkach przy głównej ulicy. Rodzina Schumann będąca właścicielami, chwali się że piwo warzy się tu już od 1587 roku, a obecnie pracuje tu piąte...
-
Channel: Niemcy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment