Cześć od lat mam w domu tą butelkę i nikt nie pamięta jakie to piwko ją wypełniało ani ile może mieć lat, więc jeśli ktoś wie to proszę o pomoc>
... z góry dziękuje
ta butelka byla używana przez każdy browar który rozlewał piwo w butelki 0.33, nie wiem czy w ogóle jakikolwiek złożył specjalne zamówienie na butelki z nadruki, ten wzór na skanie jednak był przyporządkowywany do browaru w Tychach
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....
Pozlovice to miasteczko położone niedaleko uzdrowiska Luhačovice, tak dosłownie pięć kilometrów od. Mieścinę otacza zalesiony krajobraz zdominowany przez szczyt Pogórza Vizovickiego - Komonec. Szczyt ten jest częstym celem podróży turystów, rowerzystów i przebywających w okolicy kuracjuszy....
Dzień dobry.
Bardzo proszę o identyfikację dwóch kapsli ze zdjecia. Mąż nie pamięta z jakiego piwka pochodzą a robi segregację swojej kolekci i te dwa zostały wielką niewiadomą. Będę bardzo wdzięczna za pomoc. Pozdrawiam Magda...
Comment