Witam. Znalazłem takie coś i chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej. Przypuszczam że jest to coś związane z piwem ponieważ znalezione razem z dwoma pipami/nalewakami do piwa mosiężnymi z pompka.
Prośba o id przedmiotu
Collapse
X
-
Wziernik rurowy (sanitarny) zwany "latarką".
Mógł być elementem kolumny-nalewaka w knajpie, albo służyć jako część instalacji hydraulicznej do piwa.Ostatnia zmiana dokonana przez Pankracy; wczoraj, 16:12.Comment
-
Jako, że ten wziernik ma kilka odstających od siebie zaworów i został znaleziony razem z akcesoriami do wyszynku bardzo możliwe, że to tzw. "keg switcher". Do jednego nalewaka można wtedy podpiąć kilka beczek, bez konieczności ich dopinania/przepinania i kontrolować stan/jakość płynu. Ponadto taki gadżet mógł służyć jako odpieniacz.
Wycena: Tyle taki przedmiot kosztuje, za ile ktoś chce go kupić.Comment
-
A gdzie można by było uderzyć by w 100% dowiedzieć się do czego to służyło?
Rozumiem wycenę ale o ile zwykle nalewaki/pipy można wycenić przeglądając oferty na różnych portalach o tyle z tym mam problem bo nigdzie nic podobnego nie znalazłem. Zbieram różnego rodzaju ciekawostki ale to trochę nie pasuje do mojej kolekcjiComment
Related Topics
Collapse
-
Wielokran z ok. 30 pipami, mają tutaj lane m.in. piwa ze swojego nowopowstałego za ścianą browarku - Imperial Brygghus. W zestawie kranowym są dwie brytyjskie pompy na ejle.
Lokal ma trochę dziwaczny klimat - główna sala stylizowana na angielski pub, więc ciemne drewno, przygaszone...-
Channel: Szwecja
-
-
Temat "znalezione w sieci" obfituje w różnego rodzaju mniej lub bardziej autentyczne zabawne zdjęcia. Zakładam nowy temat, w którym można będzie zamieszczać własną tego rodzaju działalność. Załączone zdjęcie wykonałem pod budynkiem Wydziału Chemii UAM na ul. Grunwaldzkiej w Poznaniu....
-
Channel: Twórczość
-
-
Witam
Mam kawałek szkła kryształowego w kolorze zielonym. Podejrzewam że jest to fragment kieliszka od wina lub szamopana. Szkło znalezione było w lesie.
Z którego roku może być owy kryształ?
Z góry dziękuję za udzieloną informację....-
Channel: Identyfikacja
2018-11-19, 17:29 -
-
Szkło białe, cienkie (ok. 1 mm).
Fragmenty napisów:
-[TEL]SKY
[L]KE
-[M]BRUNN
(w nawiasach kwadratowych to, czego się domyślam na podstawie fragmentów liter).
Znalezione w Górach Izerskich....-
Channel: Identyfikacja
-
-
Witam
Mam 1 butelkę około 30-40 letniego piwa. Znam nawet jego historię, mianowicie moja babcia była na weselu z dziadkiem i dostali 2 takie piwa na odchodne. Piwo przestało w piwnicy około 30-40 lat.
Jest to mała butelka, z tego co pamiętam zielona.
...-
Channel: Kolekcjonerstwo
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment