popielniczka czy podstawka?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • gisou
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2005.05
    • 230

popielniczka czy podstawka?

Witam mam pytanko odnośnie tego przedmiotu http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=14737

Jak to traktować? Czy jako popielniczkę, ale brak wgłębień na papierosy i bardzo niewielka głębokość? Czy może jednak jako podstawkę pod piwo? Tu chyba najlepszym argumentem jest http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=17519

Osobiście zakupiłem to jako element mojej kolekcji podstawek i tak pewnie będę to kwalifikował, pytanie tylko czy nie jest to zbyt wielkie nadużycie.

Related Topics

Collapse

• IX1
    Czy to jest podstawka?
    IX1
    Wpadło mi w ręce takie coś. Wymiary 98 x 80 x 2 mm. Wykonane z miękkiego i sztywnego tworzywa (ślady porysowań na rewersie).
    Sprzedający twierdzi, że jest to podstawka wydana przez browar przy okazji jakiejś promocji. Wygląda jak podstawka ale pewności nie mam. Jak sądzicie wafel...
    2025-06-19, 12:42
  • IX1
    Co to za podstawka ?
    IX1
    Witam.
    Podzielicie się wiedzą na temat tej podstawki ? Czy to jest podstawka browarowa, polska i kto to wydal ?...
    2025-05-26, 08:44
  • Javox
    Sulimar, [Jako] Złoty Łan Pils
    Javox
    Piwo jasne, pils

Ekstrakt 10.9*, alko 4,5%
    Chmiele: Magnum i Lubelski.

Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
    Lacing - trochę było.
    Gaz - średni.
    Barwa - złoto.
    Aromat - zbożowość z nutą chmielu.
    Smak - lekko...
    2025-06-14, 23:14
  • PMPrezes
    Piwa Tyskie - popielniczka
    PMPrezes
    Poszukuje popielniczkę, zdjęcie poniżej...
    2024-07-30, 22:59
  • dadek
    Niemcy, Erfurt, Zum Güterbahnhof 20, Heimathafen - Erfurter Braumanufaktur
    dadek
    Funkcjonujący od 2017 roku browarek umiejscowiono w starych magazynach kolejowych z czerwonej cegły. Z głównego dworca kolejowego kierujemy się równolegle do torów w kierunku wschodnim przez Kurt Schumacher Straße, przechodzimy mostem przez Gerę i dalej prosto brukowaną ulicą przez tereny...
    2025-01-12, 19:42
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...