Kapsel piwny przypisany do niezidentyfikowanych polskich rozlewni (nr 16).
kapsel niewiadoma
Collapse
X
-
Poza tym kolega "chinet" - za co serdecznie mu dziękuję, okazał się pomocny-a to że 'powołał się' na stronę o kapslach to chyba dobrze, bo świadczy to zarówno o profesjonalizmie jego jak i owej strony... Nie widzę w tm nic złego.Comment
-
Koledze ARTHURowi chodzi o to, ze to jest jego temat (watek) na browar.biz (blednie przez niego nazywany strona),
ktory zalozyl na tym forum, i w ktorym chcialby widziec wyjasnienia dotyczace jego i tylko jego nieznanych kapsli.
Taki maly egoista5450 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Mały...? To mało powiedziane...
Dziękuję za wyjaśnienia o co chodziło ARTHURowi - ale chyba lepiej abym zadał pytanie na "jego stronie" niż zakładał kolejne wątki dotyczące identyfikacji kapsli.
Już się boję, że gdy następnym razem będę potrzebował pomocy w rozszyfrowaniu jakiegoś kapsla, i zadam pytanie w tym wątku to wtedy pewnie zostanę już 'obsobaczony'...Comment
-
Na pierwszym kapslu jest wyrażnie napisane że to Lida czyli Bialoruś. Rozumiem że odczytanie takiego tekstu może sprawić problem jakiemuś 14-letniemu gimbojowi dla którego język rosyjski/białoruski jest tak czytelny jak dla mnie arabski ale komuś w moim wieku ....
Drugi kapsel faktycznie Lwów. Data 1715 to oficjalna data założenia tego browaru.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
K-MIX - Klinskoe, Rosja
Shandy - wg mnie to Izrael"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.netComment
-
"W winie jest mądrość, w piwie siła, a w wodzie są tylko bakterie"
www.zamkoszlaki.com
www.piwnekapsle.netComment
Comment