Identyfikacja podkładek

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Max133
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    • 2010.08
    • 42

Identyfikacja podkładek

Witam zwracam się z prośbą o identyfikacje podkładek chodzi mi tylko głównie o odróżnienie czy ta podstawka jest od piwa czy od czegoś innego.

Dziękuje za pomoc.
  • kloss
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.03
    • 2526

Leniuszek z kolegi.
    Na części podstawek wprost są napisane gatunki piwa jak pils, lager ,bitter; nazwy popularnych piw jak Skol, Liefmans, Jupiler, Augustijn; nazwy browarów jak Lowenbrau - więc wystarczy skorzystać z wyszukiwarki, albo google. Shandy to mieszanka piwa i lemoniady. Martell to koniak, co jest wprost napisane na podstawce.

Comment

• Max133
      Kapral Kuflowy Chlupacz
      • 2010.08
      • 42

Wiem wiem dlatego już zaczołem szukać po internecie głównie chodzi mi o te gdzie nie jest nic napisane

Comment

Related Topics

Collapse

• plr78
        Identyfikacja butelki
        plr78
        Posiadam butelkę - ale od czego? Nie mogę jej zidentyfikować, może ktoś z forumowiczów spotkał się z takim logo. Pojemność butelki to 0,33. Przy logo napis "Znak ochronny".
        2025-07-15, 08:07
      • P1910
        Porcelanki WH SS - identyfikacja
        P1910
        Cześć,

Trafiłem (w internecie) na takie porcelanowe korki do butelek z logotypami różnych formacji militarnych i paramilitarnych III Rzeszy. Nie wiem co mogło być w tych butelkach, pewnie od wody po piwo czy wódkę. I moje pytania:

1. Czy takie porcelanki występowały...
        2024-12-27, 00:27
      • waclaw67
        Identyfikacja podstawek
        waclaw67
        Bardzo proszę Kolegów o państwo i browar. ...
        2024-04-09, 10:54
      • FB1916
        Sprzedam kolekcję podkładek/wafli: 569 szt.
        FB1916
        Witam,

do sprzedania mam moją kolekcję podkładek pod piwo, zbieraną przez ostatnie 20 lat.

Posiadam podkładki z lat '90, '00 i współczesne, głownie z krajów takich jak Polska, Czechy, Węgry, Niemcy, Austria, Belgia, Holandia, Słowacja, Wlk. Brytania, ale też...
        2018-10-06, 20:34
      • dadek
        Darmstadt, Nieder-Ramstädter Straße 3, Grohe-Die Brauhaus Legende
        dadek
        W Darmstadt działają 3 browary w tym jeden restauracyjny (Ratskeller) w samym centrum na Marktplatz. Pierwotnie tam planowałem rozpocząć piwne zwiedzanie miasta, jednak 22.07.2022 odbywał się jakiś mecz i cały plac był pełen kibiców, a w samej knajpie się nie dało szpilki wcisnąć. Więc...
        2022-10-21, 03:12
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...