Kufle

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • GDAM
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2006.06
    • 36

Kufle

Jestem kolekcjonerem kufli i szklanek browarnianych mam w swoich zbiorach takie
    szklanki jak SOMA,KONSTANCIN,OKUNIEW,VETTER,ostatnio doszedł mi pokal z Kalisza
    poszukuję innych szklanek lub kufli może ktoś z kolegów wie cos o szkle z innych nowych
    browarów GOśCISZEWO,KłODAWA,GAB lub innych zbieram też szklo przed wojenne.
  • Cooper
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛
    • 2002.11
    • 6060

Gratuluje. O szkle Vettera nawet nie słyszałem a Soma jest bardzo dobra. Czy to taka?
    http://www.browar.biz/kolekcjonerstwo.php?id=16977
    Czy również poj 0,3 litra ? Tak pro forma tylko zapytuję czy chcesz ją sprzedać lub wymienić ? Jeśli tak to prosze o odpowiedź w tej kwestii na PW.
    Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
    1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• GDAM
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2006.06
      • 36

KUFLE

SOMA dokładnie taka nie na zbyciu znam 3 sztuki nie do zdobycia ale co z innymi browarami.

Comment

• adnomin
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2007.04
        • 25

witam pozdrawiam -mozna powiedziec ze jestem zapalonym milosnikiem starego szkla ,chodze powiedzmy to tak-na wykopki-znalazlem starych butelek-okolo 1000-przerqznych winnych piwnych po wqdzie karafki ,doslownie wszystkie rodzaje,jak znajde pobite tez biore ,pqzniej dokmbinuje np. jakas szyjke i flaszeczka stoi -powiedzialbym niepowtarzalna flaszeczka ,nastepny unikat uratowany,nieraz z wyprawy mam caly worek szkla

Comment

Related Topics

Collapse

• sam84
          Kolekcja 546 szklanek i kufli po napojach i piwach
          sam84
          Dzień dobry.

Mam do sprzedania kolekcję 546 szklanek i kufli po piwie, drinkach i napojach, różne pojemności min. 033L oraz 0,5L, 6000 sztuk, polska i zagranica.

Wszystko chce sprzedać jako całość. Oferta wystawiona również na dwóch popularnych serwisach aukcjyjnych....
          2023-01-13, 19:14
        • dadek
          Karlštejn 109, 1.Karlštejnský mikropivovar
          dadek
          Karlštejn to jeden z najbardziej znanych i odwiedzanych przez turystów zamków w Czechach. Podążają oni ku niemu w górę wzdłuż Budňanského potoku jedyną główną ulicą miasteczka pełną knajpek, restauracji i sklepików z pamiątkami. W jednym z nich w połowie 2020 roku oficjalnie zaczął...
          2022-10-02, 23:04
        • Martyna0308
          Kufle do piwa - kupię
          Martyna0308
          Kupię stare kufle do piwa Tyskie, Warka, Łomża. Zależy mi na tym żeby kufle nie były nowe, były z grubego szkła i były z uchwytem (nie chodzi o szklanki)☺️
          2023-06-19, 17:36
        • otvirak
          prośba o identyfikację kufli
          otvirak
          Witajcie!
          mam prośbę o identyfikację tych kufli. Oba z "wykopalisk", bardzo ciężkie, grube szkło (ścianki jakieś 2-3 mm), na dnie symbol VH, oba mają znaki wskazujące na poziom 0,5 litra. To jakieś knajpiane? Czysta ciekawość, z góry dziękuję
          ...
          2024-08-05, 20:59
        • pebejot
          Finlandia, Rovaniemi, Teollisuustie 14 B, Lapin Panimo
          pebejot
          Otwarty w 2016 r. w stolicy Laponii, Rovaniemi browar Lanin Panimo jest chyba najdalej na północ wysuniętym browarem w Finlandii.
          Browar z wyszynkiem znajduje się daleko (4 km) od centrum miasteczka. Nieco bliżej (2,3 km) jest do dworca kolejowego.
          Na miejscu wszystko razem w jednej...
          2025-07-03, 10:55
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...