Moja kolekcja kapsli z wypitych piw.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Latarnik
    replied
    Polska 800

Dzieki Kasi i rivendelowi, ktorzy przywiezli mi z Polski kolejne partie piw, liczba moich polskich kapsli przekroczyla 800 sztuk.
    Jubileuszowym, osiemsetnym kapslem, zostal browar Gryf z piwem Szczyrzycanka.
    Calkiem smaczny saison!
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Elkton, State Line Liquors

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika chinet
    Czy dużo jest zatrudnionych ludzi do obsługi takiego sklepu?
    Na dzien dzisiejszy 35 osob.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    USA 1300 ; 2016/100

Dzis w galerii dwa male jubileusze
    Kapsle z USA osiagnely liczbe 1300 a tegoroczna galeria liczy juz 100 kapsli.
    Jesli uda mi sie utrzymac tempo 5 nowych kapsli tygodniowo, to juz za 8 tygodni w kolekcji bedzie 4000 kapsli.
    Setnym kapslem w galerii zostal kapsel ukrainski z piwa przywiezionego, przez niezawodna Kasie, z Baltimore
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Browar Uinta od pieciu lat nie zmienil wygladu swoich kapsli, dlatego zawsze przechodzac obok ich piw wydawalo mi sie, ze wciaz sa takie same.
    Jednak ostatnio cos mnie w ich kapslu zaniepokoilo, bo niby tak jak zawsze bialo czarny ale jakis taki inny
    Kapslarze sie uciesza:
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Horse1963
    Planujesz uzupełnić podpisy wszystkim kapslom, tak jak w albumie z 2016 r.
    To nie jest konieczne.
    Wlasnie odkrylem, ze jak sie oglada dana galerie, to najechanie kursorem na kapsla powoduje pojawienie sie jego nazwy.
    Przy ogladaniu kapsli pojedynczo ta opcja nie dziala.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Horse1963
    Zadales pytanie, ktorego nie chcialem uslyszec

Mysle, ze wystarczy jak nowe bede opisywal na WEBie, a stare mozna sprawdzic na Picasie.
    Jest jeszcze jedna ewentualnosc, o ktorej myslalem.
    Opisze tylko te kapsle, ktorych latwo na pierwszy rzut oka nie mozna zidentyfikowac.

Leave a comment:

• Horse1963
    replied

Leave a comment:

• centon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper
    PS: a za wyczyszczenie tego kapsla oddaje Ci hołd Latarnik. Robota i efekt iście mistrzowski. Szkoda że nie można tak czyścić starych, pordzewiałych kapsli z nadrukiem a przynajmniej ja bym się nie odważył.
    zawsze możesz zakopać na parę miesięcy jakieś kapsle od koncerniaków i pózniej poeksperymentować

Leave a comment:

• Cooper
    replied
    PS: a za wyczyszczenie tego kapsla oddaje Ci hołd Latarnik. Robota i efekt iście mistrzowski. Szkoda że nie można tak czyścić starych, pordzewiałych kapsli z nadrukiem a przynajmniej ja bym się nie odważył.

Leave a comment:

• Cooper
    replied
    Bardzo możliwe że masz go z takiego piwa jak se zanotowałeś ale to nie zmienia faktu i nie koliduje z tym że było dokładnie tak jak napisał Chinet. Gdy zaczynałem zbierać swoje pierwsze kapsle twór zwany Czechosłowacją właśnie dokonywał żywota i pamiętam te kapsle funkcjonowały obok normalnych, browarówych jakie były na czechosłowackich piwach pojawiających się u nas we wszelakich delikatesach itp.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Moje watpliwosci co do kraju pochodzenia wzbudzila nazwa piwa, ktora sobie zapisalem wewnatrz kapsla.
    Chodzi o piwo "Mozart", a na bbizie dogrzebalem sie do informacji, ze czeskie piwo Mozart Pils 12% bylo rozlewane w Tymbarku.
    W kapslu napisalem tylko Mozart, bez Pils i moze byl czeski, juz tego nie pamietam.

Leave a comment:

• chinet
    replied
    Dawna Czechosłowacja, były stosowane przez wiele browarów. Ja też tego typu trzymam w Czechach.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Wykorzystalem dzis paste do czyszczenia utlenionych czesci samochodu do odnowienia jednego ze swoich kapsli.
    Przy okazji mam pytanie do znawcow, jaki to kraj i browar?
    Ja mam go wsrod czeskich, ale nie jestem tego pewien.
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Dzis do kolekcji dolaczyly m.in. dwa kapsle z Irlandii, bedace owocem wymiany piwa za etykiety z kolega Cooperem.
    Polecam sie na przyszlosc
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Od jutra nowe kapsle bede dodawal tylko do nowego miejsca w sieci.
    Nawet niezle to wyglada http://latarniknj.web-album.org/

Leave a comment: