Szalony wieczor za mna.
Pietnascie minut przed 5 po poludniu zauwazylem na sklepowym profilu w necie, ze maja kolejne piwo z serii planetarnej czyli Saturna.
Do tego bezczelnie napisali, ze maja tylko jeden karton tego piwa.
Nie pozostalo mi nic innego jak wsiasc w autko, zatankowac i pognac do Filadelfi. Mialem szczescie, ze jeszcze nic nie pilem
Zdazylem Mieli jeszcze kilka sztuk.
Powrot juz na spokojnie i 8.30 bylem w domu.
Piwo na razie trafilo do szafy bo mam zapas nowych piw do degustacji na ponad miesiac.
No właśnie Latarniku, skoro już piszesz o amerykańskich etach, mamy tutaj dość mozolne doświadczenia z odklejaniem tychże. Czy to kwestia większości amerykańców? Taka tradycja dotycząca rodzaju kleju?
Nie mam wielkiego doswiadczenia w tym temacie bo po pierwsze z reguly zajmuje sie tym moja zona A po drugie odklejamy tylko niewielki ulamek etykiet z piw, ktore wypijam.
No właśnie Latarniku, skoro już piszesz o amerykańskich etach, mamy tutaj dość mozolne doświadczenia z odklejaniem tychże. Czy to kwestia większości amerykańców? Taka tradycja dotycząca rodzaju kleju?
Ostatnia zmiana dokonana przez wpadzio; 2015-04-27, 17:03.
I kolejna partia kapsli, za kasiore, dotarla do Polski.
Szczesliwy nabywca wplacil pieniadze na konto browar.biz, przedluzajac mi status Premiuma.
Polecam wszystkim kolekcjonerom, ten prosty sposob na wsparcie naszego forum.
A szczesliwemu nabywcy, zycze wiele radosci przy rozpakowywaniu!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
Znalazlem (...) i jednego malego krafta z Irlandii!!
Miałeś na myśli The White Hag Brewing ? Gdy jeszcze nie miałeś tego piwa zapomniałem Ci napisać już kilka miesięcy temu że na kontrze jest adres dystrybutora w NY więc piwo na pewno jest lub będzie dostępne w Twojej okolicy. Generalnie spory odsetek irlandzkiego craftu próbuje wchodzić przynajmniej symbolicznymi partiami piwa na wielki rynek amerykański więc masz szanse kupić te piwa w swoich sklepach. Jeśli znajdę na etykietach adresy kolejnych amerykańskich dystrybutorów sprzedających irlandzkie piwa z firmowymi kapslami to Cię poinformuję o nich.
Jak ten czas leci.
Dzis minelo 10 lat od mojego przyjazdu do USA.
W tym czasie do kolekcji przybylo 2645 kapsli, w tym ponad 1100 amerykanskich.
Niezawodnym odliczajacym czas jest browar Sierra Nevada, to juz 10 Big Foot:
Cześć,
moja kolekcja, w porównaniu z innym dostępnymi w internecie, przedstawia się dość nędznie, ale jest ku temu jeden ważny powód - zbieram kapsle jedynie z piw, które wypiłem sam.
Jako, że kolekcja wystartowała w listopadzie 2019, a mnie się już udało uzbierać tych...
Dzień dobry. Jestem kolekcjonerem kapsli. Zastanawiam się czy nie ma osób chętnych, aby podarować mi kapsle za darmo?, ponieważ jestem dopiero początkującym zbieraczem kapsli....
Witam forumowiczów,
wiem, że mogę na was liczyć z pomocą, dlatego proszę was o pomoc w identyfikacji tych trzech kapsli. W odniesieniu do kapsli 717 oraz 726, jedynie mam miasto oraz kraj pochodzenia, tylko brakuje mi producenta/firmy oraz nazwy (jeśli owa istnieje). Próbowałem szukać tych...
Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku, na której będę dodawał zdjęcia swojej kolekcji, jak również dubli. Strona jest w trakcie przygotowań, jednak z czasem będą pojawiać się na niej kolejne zdjęcia
Leave a comment: