Wspieraj BroBiz! BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników.
Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób.
Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających.
Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!

Moja kolekcja kapsli z wypitych piw.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• tomcio9692
    replied
    Witam! Drogi Latarniku jak oceniasz smak zamkowego? Ja muszę się pochwalić, że to był smak ostatnich wakacji. Jak dla mnie świetny smak w niedużej cenie. Pozdrawiam

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Kolejny przerzucik egzotyków z kraju nad Wisłą
    Szczególnie ciekaw jestem nowej wersji Belfasta.
    Tradycyjne podziękowania dla wszystkich osób, zaangażowanych w ich dostarczenie
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    "Abe's" 1301 W Broad St., Bethlehem, PA

Pensylwania nie jest dobrym miejscem dla piwnych kolekcjonerów.
    Większość sklepów, które wyszukałem w necie mimo wspanialej oferty, nawet 2500 różnych piw,
    może je sprzedawać tylko w dużych opakowaniach czyli kartonach po 24 sztuki. Ponoć takie jest ich stanowe prawo, dobrze, że nie każą brać paletami
    Chlubnym wyjątkiem jest maleńki sklepik w Bethlehem, oferujący ponad 500 różnych piw. Odwiedziłem go dziś drugi raz.
    Za pierwszym razem znalazłem tu 21 a dziś 6 nowych, dość ciekawych kapsli, w tym nowy kraj, jubileuszowy brytyjski i mikrobrowar z Quebec.
    Wieczorem degustacja, już się cieszę
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Kapsel nr 200 w tym roku

Dwusetny kapsel w tym roku pochodzi z estońskiego ciemniaka, który niestety rozczarował.
    Ciśnie mi się na usta określenie "smak identyczny z naturalnym".
    Ale sztuka jest sztuka
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    I dzięki temu dowiedziałem się, że Galeria ma własną wyszukiwarkę

Leave a comment:

• abernacka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
    (...)
    I największy rodzynek z Niemiec z browaru, którego nawet jeszcze Marcin nie odwiedził
    Reutberger Josefi-Bock z Klosterbrauerei Reutberg, który mieści się w niewielkiej (nieco ponad 1200 mieszkańców) miejscowości Sachsenkam na południe od Monachium.
    (...)
    Hola hola, drogi kolego!
    Ależ byłem i zdjęcia do galerii nawet wkleiłem: http://www.browar.biz/galeria.php?id=10292

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Zaniedbałem ostatnio moje piwne poszukiwania, ale jak wiadomo nie samym piwem człowiek żyje, postanowiłem więc to nieco naprawić
    i odwiedziłem nowo powstały w mojej okolicy supermarket z towarami luksusowymi.
    W kwestii piwnej szału nie było choć znalazłem trzy nowe kapsle.
    Irlandzkiego, podkreślam jego pochodzenie bo na USA tłuką "podróbki" w Kanadzie, Guinness Foreign Extra w nowych szatach.
    Hiszpańskiego witbira Estrella Damm Inedit, butla za $11.
    I największy rodzynek z Niemiec z browaru, którego nawet jeszcze Marcin nie odwiedził
    Reutberger Josefi-Bock z Klosterbrauerei Reutberg, który mieści się w niewielkiej (nieco ponad 1200 mieszkańców) miejscowości Sachsenkam na południe od Monachium.
    Myślę, że z 333 letnią tradycją warzenia zrobili dobrego bocka.
    Maja ładną stronkę w necie: http://www.klosterbrauerei-reutberg.de/
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    902 Oak Tree Ave, South Plainfield, NJ

Kolejna, comiesięczna, wizyta w moim ulubionym sklepie zakończona zakupem 6 nowych kapsli plus dwie szklanki i dwa pokale gratis od właściciela.
    Dwa, może trzy piwa wrzucę na forum.
    Pierwsze ze względu na nazwę:"Ass Kisser" Double IPA z Teksasu (Rahr and Sons to mój 181 browar amerykański).
    Drugie ze względu na jego rzadkość: "Abbaye de Saint Bon-Chien Grand Cru" ze szwajcarskiego Brasserie des Franches-Montagnes,
    ta 375ml buteleczka z Very Limited Edition kosztowała mnie prawie $27. Uwarzone w 2009, rozlane w marcu 2010 tylko z jednej beczki.
    Musi być smaczne!!!

Leave a comment:

• danio_145
    replied
    Na zdrowie i smacznego

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Barter

Minął rok i znów kolega danio_145 wojażował po Bałkanach.
    Dzięki temu, że o mnie pamiętał, wzbogacił swoja kolekcję o kolejne nowe kapsle, które mu w zamian wysłałem.
    Dziękuję również panu Franciszkowi za bezpieczne mi ich przywiezienie
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
    A wiesz, że ta Łomża ma dwa różne wzory kapsli? Damską i męską.
    Wiem.
    Dziewczyna przyjechała, a chłopak czeka na wizę

Leave a comment:

• Twilight_Alehouse
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik
    Kolejny przerzucik z Polski.
    Mały a jak cieszy
    A wiesz, że ta Łomża ma dwa różne wzory kapsli? Damską i męską.

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Kolejny przerzucik z Polski.
    Mały a jak cieszy
    Attached Files

Leave a comment:

• Latarnik
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stomka
    Arthur posiada większą kolekcję od Latarnika
    Gdy się tego dowiedziałem, zamknąłem się w szafie i dwie godziny płakałem z żalu, że nie jestem najlepszy

Leave a comment:

• sibarh
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Stomka
    Arthur posiada większą kolekcję od Latarnika
    Tylko czy Artur wypił piwa z butelek z których ma kapsle

Leave a comment: