Jak się chwalić, to się chwalić!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • wasyll
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2008.09
    • 1823

Jak się chwalić, to się chwalić!

Dosłownie przed chwilą dorzuciłem do swoich zbiorów tysięczną polską podstawkę. Uzbieranie takiej ilości polskich wafli zajęło mi ok. 3.5roku. Przy okazji wielkie dzięki wszystkim osobom, które w mniejszym bądź większym stopniu przyczyniły się utworzenia mojej kolekcji.

pozdawiam!
    www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!
  • lothar
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2006.02
    • 28

A zbierasz jakoś tematycznie czy może tylko takie które sam z knajpy weźmiesz ? bo 1k to można na jednej giełdzie niewielkim nakladem finansowym mieć.

Comment

• wasyll
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2008.09
      • 1823

Nie, zbieram ogólnie polskie podstawki. Nie bawi mnie robienie masowych zakupów w kilka dni i szczycenie się tym, że już się ma 1000 sztuk. Zbieranie wzieło sie u mnie samo z siebie. Troche podstawek mam z knajp, trochę z wymian, no a trochę rzecz jasna zakupionych.
      www.katalogpodstawek.pl - darmowy katalog polskich podstawek piwnych!

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        Corzano 1985 [Granaio dei Medici], Birra di Pane
        darekd
        Piwo chlebowe z Toskanii sygnowane przez Granaio dei Medicie, firma wytwarzająca produkty na bazie lokalnego zboża (makarony itp.), która wraz z innymi lokalnymi przedsiębiorstwami wzięło się za produkcję specyficznego piwa. Do jego warzenia wykorzystano lokalny chleb Mugello (regionu na północ...
        2024-07-22, 00:26
      • dadek
        Vojkovice 252, Pivovar Koníček
        dadek
        Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
        2023-11-22, 06:14
      • Goglez
        Szkła z (prawdopodobnie) RFN
        Goglez
        Będę wdzięczny za jakieś informacje na ten temat, wiem tylko tyle, że mój ojciec je dostał kiedyś, nie wiem kiedy, prawdopodobnie od rodziny z RFN, być może w latach 80, on już nie żyje i nic więcej się nie dowiem. Nie wiem czy to coś rzadkiego czy nie, nawet nie mam pewności czy są...
        2023-03-18, 23:35
      • darekd
        ? [Fuerst Wiacek], Dream #13 Micro IPA
        darekd
        Berliński kontrakt, który działa od 2016 r. i nie chce się chwalić, gdzie warzy. A czasami jest to poza Niemcami:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...liner-landbier

Piwo ma 2,8% alk.
        ...
        2022-10-02, 03:12
      • dadek
        Stary Sącz, Jana Pawła II 58, Browar Personall Kraft
        dadek
        Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
        2022-04-08, 02:05
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...