Manslow - kolekcja wypitych piw z całego świata

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• manslow
    replied
    Wymiana Hong Kong i Macao

Wymienię piwa z Hong Kongu i Macao na piwa z poniższej listy państw,terytoriów zależnych itp wg klasyfikacji Ratebeer
    1. Abchazja
    2. Antiqua& Barbuda
    3. Bermudy
    4. Curacao
    5. Erytrea
    6. Falklandy
    7. Grenada
    8. Guam
    9. Gwinea
    10. Gwinea Bissau
    11. Gwinea Równikowa
    12. Irak
    13. Kirgistan
    14. Liberia
    15. Majotta
    16. Mikronezja
    17. Niger
    18. Norfolk
    19. Nowa Kaledonia
    20. Osetia Płd.
    21. Palau
    22. Republika Środkowej Afryki
    23. Samoa
    24. Sierra Leone
    25. St.Kidds & Nevis
    26. Sudan Płd.
    27. Syria
    28. Tonga
    29. WKS
    30. Wyspy Cooka
    31. Wyspy Św.Tomasza i Księżycowa

Leave a comment:

• manslow
    replied
    Klasyfikacje

[QUOTE=Horse1963;1200277]Strasznie naciągane te nowe kraje.
    Ale rozumiem ze liczysz je według klasyfikacji Ratebeer.

Tak wg Ratebeer i tak już zostanie. Powody swojej decyzji wyjaśniałem wielokrotnie.

Leave a comment:

• Noriusz81
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Horse1963
    Strasznie naciągane te nowe kraje.
    Zarówno Honkong jak i Macao to specjalne strefy autonomiczne, należące do Chin.
    Hongkong od 1997, Macao od 1999 r.
    Cypr Północny uznaje tylko Turcja i ...Ratebeer (chociaż nie mają w swojej bazie żadnego piwa)
    Logiczne byłoby zaliczenie Hongkonku i Macao do nowych krajów, o ile te piwa piłoby się przed przejęciem tych terenów przez chińczyków w ubiegłym wieku.
    A tak to pachnie mi lekką megalomanią ...

O klasyfikacjach krajów/terytoriów zależnych/stref autonomicznych itp. na niniejszym forum rozpisywano się często i w różnych wątkach. Najważniejsze, żeby trzymać się jakiejś konkretnej zasady. Sam swojego czasu nie uważałem Szkocji, Walii i Irlandii Płn. za osobne kraje, ale w końcu zmieniłem zdanie w tym temacie.
    Jedni z nas, kolekcjonerów, mają za cel posiadać jak najwięcej birofiliów i przebijać "konkurencję", inni zaś (ja i z tego co wiem, Manslow również) robią to dla samych siebie, dla własnej satysfakcji (którą to dzielimy się na forum z Koleżankami i Kolegami). Stąd też megalomanii, choćby lekkiej, osobiście nie wyczułem
    Pzdr!

Leave a comment:

• Horse1963
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika manslow
    173. Hong Kong
    174. Macao
    175. Cypr Turecki
    Strasznie naciągane te nowe kraje.
    Zarówno Honkong jak i Macao to specjalne strefy autonomiczne, należące do Chin.
    Hongkong od 1997, Macao od 1999 r.
    Cypr Północny uznaje tylko Turcja i ...Ratebeer (chociaż nie mają w swojej bazie żadnego piwa)
    Logiczne byłoby zaliczenie Hongkonku i Macao do nowych krajów, o ile te piwa piłoby się przed przejęciem tych terenów przez chińczyków w ubiegłym wieku.
    A tak to pachnie mi lekką megalomanią ...
    Ostatnia zmiana dokonana przez Horse1963; 2014-07-19, 09:19.

Leave a comment:

• manslow
    replied
    Nowe kraje

173. Hong Kong
    174. Macao
    175. Cypr Turecki
    Dzięki Kloss za Cypr Turecki
    Ostatnia zmiana dokonana przez manslow; 2014-07-14, 12:10.

Leave a comment:

• manslow
    replied
    Nowe kraje

170. Korea Płn.
    171. Burundi
    172. Ghana
    Dzięki Kloss i Lagerman

Leave a comment:

• manslow
    replied
    Uaktualnienie

Dodałem trochę zdjęć na fejsie

oraz uzupełniłem wpisy na stronie Arbackiego GOGO

Cena domeny: 1000 PLN. Możliwość kupna na raty od 62.50 PLN miesięcznie. Oferta sprzedaży znajduje się w serwisie AfterMarket.pl, największej giełdzie domen internetowych w Polsce.

od pozycji 4127 do 4244.

Leave a comment:

• kloss
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika manslow
    Szczególnie cieszy alkoholowe 5% piwo Hunter z Bangladeszu zdobyte po walce.
    Fakt.Zdobycie piwa w Bangladeszu nie jest proste ani łatwe.

Leave a comment:

• manslow
    replied
    Nowe kraje

167. Monako
    168. Aruba
    169. Kazachstan
    W Monako spożyłem trzy gatunki; pils, ambree i blanche.
    Za Arubę i Kazachstan podziękowania dla Lagermana.

Leave a comment:

• manslow
    replied
    Nowe kraje

164. Bhutan
    165. Bangladesz
    166. Birma
    Szczególnie cieszy alkoholowe 5% piwo Hunter z Bangladeszu zdobyte po walce.

Leave a comment:

• manslow
    replied
    Jordania

Dwa nowe piwa z Jordanii, Petra 10% bez smaku,nijakie,dominujący alkohol. Piwo z browaru Colorado Trading Co. Ltd Fuhays Amman Caracale Blonde Ale. Piana niezbyt obfita, smak bardzo dobry, lekkie nuty owocowe, ogólne wrażenie bardzo pozytywne. 5% butelka 330ml

Leave a comment:

• manslow
    replied
    Corsaire Lager

Jednak Corsaire Lager to nie Gwadelupa tylko T&T, browar na Gwadelupie był do 1995 a ja byłem w 2008-2009 a więc usunąłem. Zostały 163 kraje Dzięki beny za info.

Leave a comment:

• manslow
    replied
    Jantar Niepasteryzowane

Sprawdziłem, poprawiłem, dzięki.

Leave a comment:

• manslow
    replied
    Bo to jest tak, kiedyś prowadziłem zapisy tylko w tzw. Księdze Piw Świata (nazwa własna) i może nie przywiązywałem zbytniej wagi do dokładnego sprawdzenia wszystkich gatunków piw spożytych. Gdzieś od dwóch lat czynię to bardzo dokładnie ale ,,kfiatki" się zdarzają dlatego usunąłem Ghanę(kumpel był przed miesiącem i nic nie przywiózł...buuuu). Co do Karaibów sprawdzam dokładnie bo tam browar z T&T ma filie na wyspach, tam warzą i butelkują. Jeszcze raz dzięki za wnikliwe przejrzenie listy, sam wychodzę z założenia, że najgłupszym pomysłem jest oszukiwać siebie.Porter Mocno Dojrzały Okocim.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Noriusz81
    Nie chodziło mi o sianie wątpliwości :-)
    Jednak sam pijąc te dwa piwa trafiałem na egzemplarze właśnie z Belgii oraz Trynidadu, zatem byłem ciekaw.
    Mając na rozkładzie tyle krajów, 100-procentową Ghanę zdobędziesz zapewne szybko i wszelakie wątpliwości rozwiejesz w mgnieniu oka, tzn hausta

Leave a comment:

• Noriusz81
    replied
    Nie chodziło mi o sianie wątpliwości :-)
    Jednak sam pijąc te dwa piwa trafiałem na egzemplarze właśnie z Belgii oraz Trynidadu, zatem byłem ciekaw.
    Mając na rozkładzie tyle krajów, 100-procentową Ghanę zdobędziesz zapewne szybko i wszelakie wątpliwości rozwiejesz w mgnieniu oka, tzn hausta

Leave a comment: