Manslow - kolekcja wypitych piw z całego świata

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• manslow
    replied
    Prześledziłem na ratebeer, Corsaire Lager jest podany w Gwadelupie i tu nie mam wątpliwości. Dju Dju i Ghanę usunąłem, nie ma na ratebeer a wątpliwości zostały, dzięki.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Noriusz81
    Przejrzałem całe, zacne zestawienie - tylko pozazdrościć :-)

Lekką wątpliwość budzą kraje pochodzenia dwóch piw:
    - Corsaire Lager /Gwadelupa/ - obecnie Trynidad i Tobago, Carib Brewery (Champs Fleurs),
    - Dju Dju /Ghana/ - obecnie Belgia, Familiebrouwerij Huyghe (Melle).

Nie wiem jaka jest historia tych dwóch marek piw, być może kiedyś warzono je również w krajach na G.

Leave a comment:

• manslow
    replied
    Piwo Corsaire Lager spożywałem na Gwadelupie ale było to dość dawno, nie umiem teraz odpowiedzieć choć staram się dokładnie czytać etykiety.
    Dju Dju zostało przywiezione przez kumpla z Ghany a etykieta nie budziła wątpliwości.
    Niestety kiedyś nie przywiązując wagi do tych spraw nie robiłem zdjęć, teraz już jest pełna dokumentacja na FB wszystkich nowości. Dzięki za czujność! Pozdrawiam Marian.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Noriusz81

- Corsaire Lager /Gwadelupa/ - obecnie Trynidad i Tobago, Carib Brewery (Champs Fleurs),

Nie wiem jaka jest historia tych dwóch marek piw, być może kiedyś warzono je również w krajach na G.

Leave a comment:

• manslow
    replied
    Jantar Niepasteryzowane

Tak było napisane na etykiecie, nie do wszystkich info docieram, dzięki sprawdzę.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika wpadzio
    A dokładnie w browarze Herrnbräu w Ingolstadt.

Leave a comment:

• Noriusz81
    replied

Leave a comment:

• wpadzio
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Promil03
    Dlaczego piwo Jantar Niepasteryzowane masz podporządkowane pod Zawierciem? To piwo jest warzonne w Niemczech.
    A dokładnie w browarze Herrnbräu w Ingolstadt.

Leave a comment:

• Promil03
    replied
    Dlaczego piwo Jantar Niepasteryzowane masz podporządkowane pod Zawierciem? To piwo jest warzonne w Niemczech.

Leave a comment:

• manslow
    replied
    Kolejne piwa z browaru domowego PIWNY UL

Znowu będę chwalił ale cóż życie. Łukasz, współwłaściciel browaru PIWNY UL sprezentował mi kolejne piwa.
    Nr 1. AIPA bez naklejki (lenistwo to spowodowało)-piwo szlachetne w każdym wrażeniu, zapach, nasycenie,smak, piana...może nie jestem obiektywny ale jestem wielkim fanem tego piwa, kto będzie miał szansę spożyć przyzna mi rację,
    Nr 2. Rusian Imperial Stout 12,8% tak, tak i to czuć po spożyciu! Nie jestem fanem piw wysokoprocentowych a tu zostałem powalony przez wyjątkowe piwo, brak nut alkoholowych, głębia smaku, piana O.K. Stawiam na równi z AIPA.
    Nr 3. Help Tarapaty 9,5%, Frosen Nose 8,5% dobre piwa i gdyby mnie udało się takie uwarzyć trąbiłbym o tym na całą Stolycę i Polskę, przy poprzednich jednak trochę odstają.
    Nr 4. Allah AIPA - ze względu na użycie w nazwie słowa z jakim terroryści pozbawiają życia niewinnych ludzi nie będę oceniał.
    P.S. Jestem dumny, że mój znajomy warzy tak dobre piwa
    Powodzenia Budyń
    Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.

Leave a comment:

• beny
    replied
    Pokonania przeszkód i kolejnych iteracji licznika w 2014

Leave a comment:

• manslow
    replied
    2013

Rok zakończyłem ze 165 krajami wg ratebeer oraz 4051 wypitych różnych gatunków piwa. Nowe kontakty uruchomione ale trzeba cierpliwie czekać. Będzie coraz trudniej i tym optymistycznym akcentem kończę wpis. Wszystkiego piwnego w 2014! Polecam stronę http://agg.org.pl/piwa-taty/?sort=country&view=all
    Ostatnia zmiana dokonana przez manslow; 2014-01-02, 00:57.

Leave a comment:

• manslow
    replied
    Wytrwałości życzę

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KajusAnt
    Ja mam trochę inną i bardzo skromną (na razie) kolekcję piw rzadko spotykanych (tak ją sobie nazwałem)
    Jedno pochodzi ze Szkocji i jest to: Brew Dog, San Diego Scotch Ale
    a dwa pozostałe to: Red Horizon 2.editon i Red Horizon 3.editon z Norwegii.

Leave a comment:

• KajusAnt
    replied
    Ja mam trochę inną i bardzo skromną (na razie) kolekcję piw rzadko spotykanych (tak ją sobie nazwałem)
    Jedno pochodzi ze Szkocji i jest to: Brew Dog, San Diego Scotch Ale
    a dwa pozostałe to: Red Horizon 2.editon i Red Horizon 3.editon z Norwegii.

Leave a comment:

• manslow
    replied
    Gambia

165. Gambia
    Dzięki Lechu!

Leave a comment:

• manslow
    replied
    Nowe kraje

163. Wyspy Zielonego Przylądka
    164. ZEA
    Wyspy nie zostały wpisane, chociaż jest fotka.
    ZEA dzięki-beerek62

Leave a comment:

• manslow
    replied
    Nowe fotki na FB

Doszły fotki z ,,krajów", z których piłem piwo i uzupełniam

Leave a comment:

• manslow
    replied
    Porter Mocno Dojrzewający Okocim

Dobrze, że nie jest to tylko moje odczucie.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666
    Może nie w temacie, ale również na mnie ten porter zrobił bardzo pozytywne wrażenie. No i cena, jakieś 4 z groszami w oszołomie . Jedyny minus (jak dla mnie) to zbyt niskie wysycenie.

Leave a comment: