Manslow - kolekcja wypitych piw z całego świata
Collapse
X
-
Potwierdzam. Jestem 1 z proszacych. Jako wlasciiel kolekcji kapsli z ponad 180 panstw, moge stwierdzic ze kolega MANSLOW ma dojscie do bardzo egzotycznych kapsli. Niektore pierwszej klasy! -
Ad2. Tak jak napisałem na początku postu mam tylko zapisy w Księdze Piw. Mam także zdjęcia ale nie mam czasu by je publikować.
Ad3. Tak i wyobraź sobie, że nie tylko ja wierzę w jej prawdziwość.
Zwiedziłem 129 krajów świata (Ci co wierzą są bezcenni) mam licznych przyjaciół, którzy przywożą mi piwo z różnych stron świata. Teraz oczekuję na piwa z Papui Nowej Gwinei, Naddniestrza, Republiki Środkowej Afryki i Czadu. Jadę 27.02 do Zambii, Zimbabwe, Botswany i RPA skąd przywiozę piwo dla znajomych z tego forum. Dostałem piwo z Dominiki od Klossa, bez wzajemności ale oczywiście zrewanżuję się w dwójnasób. Dużo piwnej egzotyki zakupiłem w sklepie ,,U Joli". Jestem także dłużnikiem Lagermana. Proszę, nie obrażaj moich znajomych. Możesz mieć wątpliwości, możesz nie wierzyć, możesz mnie lekceważyć pisząc, że każdy może sobie wpisać dowolną liczbę krajów i piw wypitych z tychże ale na moim poście jeszcze raz proszę NIE OBRAŻAJ NIKOGO!
Jeszcze jedno, niektórzy ludzie z tego forum poprosili mnie o przesłanie puszek, etykiet, podstawek i kapsli i otrzymali je, myślę, że jest to też jakiś ślad wypitych piw.
Przepraszam innych (taki jestem, wolę przeprosić niż wyzywać) ale ten post będzie ostatnim wyjaśniającym moje cele mojego hobby.Leave a comment:
-
Jeżeli dla powiększenia sobie statystyki krajów przyjmiemy:Irlandia Północna,Szkocja,Walia,Grenlandia itp. to moja skromna niedźwiedzia kolekcja powiększy się statystycznie o Kraje -Republiki w obrębie Rosji.Ale jak wielokrotnie napisano na tym forum,każdy zbiera sobie birofilia według swojego uznania i nie ma co tu wzniecać awantury.Jeden uzna kraje w/g RateBer, inny w/g ONZ.Myślę iż najważniejszy jest browar a każdy już sobie go umiejscowi w/g swojego uznania.Leave a comment:
-
Ja ma się ogarnąć ??? To co Ty powinieneś zrobić ???
Po pierwsze, nie Ciebie się pytałem tylko Manslowa, kiego grzyba się wcinasz (jego adwokatem jesteś ???) - Czy jest was dwóch w jednej osobie ???
Po drugie, taki łatwowierny to ja nie jestem. Niedługo ktoś napisze że pił 24 400 piw z 244 krajów i co mamy mu klaskać.
Jest na forum kilka wątków w których forumowicze się chwalą zdobyczami piwnymi, czego i ile to oni nie wypili. Ale niestety nie mają na to żadnych dowodów. Jak sami piszą " możecie wierzyć albo nie". Ja w takie bajki rzadko wierzę.
Jest oczywiście kilka osób na forum, którzy mają to udokumentowane (zdjęcia, kapsle)
Po trzecie, co ja robię na forum. To co większość. Czytam i "łykam piwną wiedzę". Jestem na forum ponad 3,5 roku (ale tylko trochę ponad 100 postów,), a Ty aż 2 lata i aż 14 postów.
A Ty co robisz na forum????
Próbujesz "wcisnąć" ludziom piwa z St. Lucii po 150 zł (słownie: sto pięćdziesiąt złotych).
I kto tu ma się ogarnąć !!!Leave a comment:
-
Źle napisałem,oczywiście miałem na myśli,że to Manslow należy do grupy podróżników,
a nie ja.Leave a comment:
-
Meister
Beny możesz jaśniej?bo jakoś nie załapałem twojego dowcipu.
Kolega Manslow napisał na początku tego wątku (który sam założył) listę państw i terytoriów z których pił piwa.Wymienił tam ZEA jako kraj z którego pił piwo,a na stronie grupy podróżników do której należe i ma tam podpiętą swoją listę piw,napisał że w ZEA Dubaju pił piwo Meister.Podczas naszej ostatniej rozmowy wspomniałem,że z tego co wiem Meister jest robiony tylko w Egipcie (Meister Max na Egipt i Mester Lager puszki na eksport) Manslow potwierdził,że na puszce były arabskie krzaczki i źle odczytał kraj producenta i własnie za to przeprasza w swoim wpisie,że wprowadził w błąd.
No chyba,że ty Beny masz jakieś info o tym ,że jakiś Meister był jednak kiedyś robiony w ZEA?Może tak było,a ja się pomyliłem?
Do Horse1963: człowieku ogarnij się! Co ty robisz na tym forum?
może lepiej spróbuj błysnąć na forum Gazety Polskiej? tam tez nikomu
nie wierzą,więc będziesz wśród swoich.Leave a comment:
-
Horse1963 ty niewierny Tomaszu przecież to naturalne, że ktoś kto wypił piwa z 149 różnych państw może nie wiedzieć że Meister nie jest jedyną marką piwa produkowaną w Zjednoczonych Emiratach ArabskichLeave a comment:
-
Dziękuję Lagermanowi za uwagi dotyczące piwa Meister, które zakwalifikowałem jako trunek z ZEA, w niektórych wypadkach ciężko jest prawidłowo ustalić kraj. Jest to piwo warzone w Gizie - Egipt. Za wprowadzenie w błąd przepraszam, już zmieniłem.Doszedł nowy kraj więc ilość pozostaje ta sama.
149. Wyspy Zielonego Przylądka
Gdzieś już można obejrzeć kolekcję ???
Czy dalej wszystko na słowo honoru, z listy na stronie ???Ostatnia zmiana dokonana przez Horse1963; 2013-02-02, 13:33.Leave a comment:
-
Lista
Dziękuję Lagermanowi za uwagi dotyczące piwa Meister, które zakwalifikowałem jako trunek z ZEA, w niektórych wypadkach ciężko jest prawidłowo ustalić kraj. Jest to piwo warzone w Gizie - Egipt. Za wprowadzenie w błąd przepraszam, już zmieniłem.Doszedł nowy kraj więc ilość pozostaje ta sama.
149. Wyspy Zielonego PrzylądkaLeave a comment:
-
Kraje, terytoria zależne, kolonie,kraje nieuznawane
Zdaję sobie sprawę, że nigdy nie dojdziemy do ładu gdyż nie ma nigdzie takiej klasyfikacji by wszystkich zadowolić. Pierwotnie przyjąłem inną ale po konsultacji z Klossem przeszedłem na tę z Ratebeer jako najbardziej znaną w ,,kręgach piwnych". Wtedy doszedł Tybet, nic na to nie poradzę. Jest jeszcze inny problem, piwo bezalkoholowe i tu też nie będę wyważał otwartych drzwi, wszyscy wpisują ,,to dziadek też" chociaż teraz nie mam żadnego z tych państw. Uważam, że nie jest ważna klasyfikacja jaką przyjmiemy, ważne jest to byśmy wcześniej znali kryteria zabawy.Leave a comment:
-
Leave a comment:
-
-
dla mnie podział jest drugorzędny jakbyście nie podzielili zawsze się dostosuję z mniejszą lub większą chęcią :-)
w tej liście z ratebeer.com denerwuje mnie tylko jedna pozycja Tuvalu, która nijak się ma do lokalnego piwaLeave a comment:
-
Leave a comment:
-
Naciąganie, wymyślanie jak największej ilości krajów, terytoriów niezależnych to psychologia. Jesli mam dużo rzeczy z danego kraju (np obecna Rosja) i nie bawi mnie już kolejny nic specjalnie nie wnoszący do zbioru przedmiot ani nie powodujący że np wskoczę na kolejne miejsce w np ankiecie to wyodrębniam że zbioru Rosji jakieś Kałachy czy inne Karabachy. Zwłaszcza gdy nikt na to jeszcze przedmną nie wpadł i na powiedzmy następnej ankiecie będę jedynym (albo w czołówce wraz z innymi "stwórcami nowego pożądku politycznego świata") posiadaczem birofiliów z tego "kraju". To przykład z Rosji ale oczywiście ma to zastosowanie i do innych rejonów świata. Wypite 903. piwo z Rosji nie cieszy już tak jak np piąte z Republiki Buriacji (nie, nie wymysliłem. Jest taka)
Staram się tego unikać ale gdy zbierałem cały świat w etykietach kilka razy też nie mogłem powstrzymać się od wydzielenia np etykiety z wyspy Norfolk która w zasadzie jest normalną częścią Australii z tyle że jakimś stopniem niedużej autonomi.Leave a comment: