Nie wiem czy do tych rekordow mogl bym sie zaliczyc ? Mam Polskie obywatelstwo ale wiekszosc zycia mieszkam w Kanadzie ..ahh dylematy.
Jak dla mnie nie ma problemu, traktuję to jako zabawę i zapraszam ale inni niech też się wypowiedzą. Chyba ucieknie mi rekord Polski...trudno, będę walczył.
Jak dla mnie nie ma problemu, traktuję to jako zabawę i zapraszam ale inni niech też się wypowiedzą. Chyba ucieknie mi rekord Polski...trudno, będę walczył.
Liczbe krajow napewno nie , nawet nie byl bym w pierszej 10tce... tak mysle.
Admin z Ratebeera
Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
Poromotor piwnej Polski na swiat :)
O ile mi wiadomo to chyba ocenilem najwiecje piw z wszyskich Polakow.
Chyba bylem pierwszym Polakiem co ocenil 1000 , 2000.... 5000 piw (udokumentowane)
Ocenielem piwa wszyskich stylow wdlg RB 73/73
Ocenilem 298 IPAs , 140 Imperial Stoutow, 112 barley wines, 106 Saison'ow i z czego jestem dumny 71 Kolschow ,54 Altow i 45 Baltyckich porterow.
Najwiecej z Polakow ? piw z USA 1706 , z Kanady- 1700 , byc moze i Japoni -66
Admin z Ratebeera
Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
Poromotor piwnej Polski na swiat :)
Na ratebeer "robią" kraje na siłę. Abchazja, Karabach, Osetia, Nadniestrze, Grenlandia ....
A gdzie Czeczenia
Każdy podział państw jest podziałem umownym.
Abchazja i Osetia zostały uznane przez Rosję i parę innych państw, więc status prawny mają w zasadzie identyczny jak Kosowo. Karabach i Naddniestrze mają faktycznie wszelkie atrybuty niezależności, chociaż nie są uznawane. Czeczenia to jednak cały czas republika autonomiczna Rosji, podobnie jak Dagestan, Kabardyno-Bałkaria, Kałmucja itp. Z drugiej strony np Palestyna dopiero ostatnio uzyskała status państwa obserwatora ONZ, a na Browar.biz jest od dawna. Tajwan jest faktycznie nieuznawany, ale trudno go uznać za część Chin. Bardziej mnie wkurza rozbijanie Wielkiej Brytanii na części, w tym tak kuriozalne jak Wyspa Man, czy baliwaty Jersey i Guernsey.
Comment