Zdjęcia
Zapraszam na facebooka Marian Słowik
Manslow - kolekcja wypitych piw z całego świata
Collapse
X
-
189 kraj SUDAN POŁUDNIOWY
Jednak zdobyty i spożyty, dzięki Lagerman. Dwa piwa Club Pilsner oryginalne z Sudanu i Nile Special warzone w Jubie na licencji. Pomimo tego, że browar został zamknięty do odwołania Lagerman zdobył jeszcze piwo z zasobów. W najbliższym czasie nauczę się, obiecuję zamieszczać zdjęcia. Bardzo szczęśliwy Manslow.Leave a comment:
-
Miało być ,,Lekko słodowe nuty i goryczka ale nie od chmielu"
Leave a comment:
-
188. SIERRA LEONE
Piwo z kraju eboli ale już zwalczonej, dzięki Hendrik i Radek. Butelka 0,33l kolor jasnozłoty, piana nikła. Lekko słodowe nuty i goryczka ale nie od goryczki, apteczny posmak. Nic szczególnego, typowy afrykański lagerLeave a comment:
-
Gratulacje, tym bardziej że w pierwszej setce jest tylko 3 polaków
Jak mi się trafi coś z brakujących krajów dam znać.Leave a comment:
-
Pogoń za jedynką
Dzięki, tylko, że teraz coraz ciężej, coraz trudniej i coraz wolniej z tymi nowościami.
Leave a comment:
-
Rok 2015 zakończyłem spożywając piwa ze 187 ,,krajów" świata. Dziękuję David , Benedykt Pączka, Bernard Pawlak, Zbigniew Sas, Julia Marchlewicz, Kloss, Lagerman, Grzeber,Wojciech Oplocki, Radosław Kwiecień i za największy hicior zbioru IRAK specjalne podziękowania dla Norbert Skrzyński. To dzięki nim mój zbiór powiększył się i teraz jestem klasyfikowany exe kwo na drugim miejscu z Amerykaninem Cletusem a za Szwedem ompher'em.
Obiecuję dalszą walkę ale bez Waszej pomocy nie dam rady, pomożecie?
Oczywiście gdyby nie moja upierdliwość miałbym trochę mniej nowych krajów w kolekcji
Do I miejsca zostało tylko 13 państw.Leave a comment:
-
Rok 2015 zamknięty
Rok 2015 zakończyłem spożywając piwa ze 187 ,,krajów" świata. Dziękuję David , Benedykt Pączka, Bernard Pawlak, Zbigniew Sas, Julia Marchlewicz, Kloss, Lagerman, Grzeber,Wojciech Oplocki, Radosław Kwiecień i za największy hicior zbioru IRAK specjalne podziękowania dla Norbert Skrzyński. To dzięki nim mój zbiór powiększył się i teraz jestem klasyfikowany exe kwo na drugim miejscu z Amerykaninem Cletusem a za Szwedem ompher'em.
Obiecuję dalszą walkę ale bez Waszej pomocy nie dam rady, pomożecie?
Oczywiście gdyby nie moja upierdliwość miałbym trochę mniej nowych krajów w kolekcjiLeave a comment:
-
187 HONG KONG
Spożyte dwa piwa z browarów restauracyjnych i muszę przyznać, że oba bardzo dobre.
Dzięki Wojtek i Andrzej.
1. Moonzen Thundergod Pale Ale Hong Kong Butelka 0,3l Kolor złoty, zamglony z małą ale ładną pianą.Aromat chmielu i słodów, trochę kwiatów. Smak owoców i chmielu. Bardzo łagodne na podniebieniu, świetna APA, pijalne.
2.Young Master Taisui Hong Kong Butelka 22oz. Kolor brunatny przebijający w pomarańczowy, mętny, piana średnia pozostaje na szkle ładnie oblepiając ścianki. Aromat kwasu chlebowego, kwaśny, przyjemny choć nie przepadam za kwasami, słody. Smak kwaśny, alkohol dobrze ukryty. Ciało pełne, można to piwo jeśc, goryczka lekka, trochę whisky. Butelka nr 011 z 266. Bardzo dobre piwo, wręcz wyśmienite, chyba stanę się wielbicielem kwasów albo nie.
W tym roku chyba więcej już nie będzieLeave a comment:
-
Masz rację, po dokładnym przejrzeniu FB tego browaru widać, że nie jest, przepraszam bo to ja napisałem. Ratebeer w tym przypadku jest O.K. Elnor Brewery Kosovo jest normalnym browarem nie restauracyjnym!Leave a comment:
-
Z całym szacunkiem ale nie jest to browar restauracyjny(nie warto wierzyć ratebeer).Leave a comment:
-
Kosovo
Piwo PR Prishtina z browaru restauracyjnego ELNOR Brewery w Prisztinie Kosovo. alk. 4,2% Butelka 0,33l Kolor jasnozłoty, piana średnia, klarowne. Aromat delikatny słodowy, trochę drożdży. Smak słodowy, goryczka średnia, łagodne. Jak na lager dość dobre piwo.Dzięki Lagerman.Ostatnia zmiana dokonana przez manslow; 2015-12-07, 18:16.Leave a comment: