BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Browar Lubrow przeprowadził się do Borcza w 2020 roku z centrum Gdańska, start w nowym miejscu nastąpił w marcu.
Dotarłem tu 18.06.2021 po 4 kilometrowym spacerze przez piękne Kaszuby ze stacji PKP Kiełpino Kartuskie. Już z drogi na budynkach w głębi terenu rzucają się w oczy wielkie...
Puszka 355 ml, alk. 5%.
Jako, ze "Kubuli" to sztandarowa marka piwa na Dominice myślałem, że to piwo będzie dominickie (nie wiem, czy to właściwy przymiotnik?). Okazuje się jednak, że piwo produkuje browar na St. Vincent - zapewne browar z Dominiki nie ma linii do puszkowania....
Piwko z jedynego na Dominice browaru, pite tamże.
Butelka 250 ml, alkohol 5%.
Piana obfita, ale nietrwała.
Barwa jasnozłocista.
W smaku lekko słodkawe, niemal pozbawione goryczki. Wyczuwalny lekki kwasek i słaby metaliczny posmaczek. W temperaturach ok 30 stopni sprawdza...
Do otwarcia imprezy pozostało nieco ponad miesiąc, więc najwyższy czas o niej wspomnieć. Choć sponsorem jest pewien duży koncern piwowarski sama impreza to dobra okazja do zakosztowania kulturalnych atrakcji Gdańska, ale i kulinarnych specjałów. Piwa również nie zabraknie, choć nie ma jeszcze...