Znowu poszukuję jasnych piw z Fortuny byłem w 3 sklepach PiP i nic tylko Czarne.
Czy ktoś je widział w Poznaniu czy tez aby je kupić będe musiał się znowu wybrać do Miłosławia?
Z ostatnich wypadów lokalnych zaobserwowałem:
AUCHAN Swadzim - Irish z BK, Dublin z BWM, Koźlak z BWM i z Ambera ceny od 3 do 4 PLN (za Kożlaka z Ambera)
DINO na Głogowskiej - mają Kryształ za 1,29 z terminem do kwietnia 2005
W Geant króluje Jabłonowo , puszki, plastiki , butelki . Co cieszy mają Belfasta , jest też dość duży wybór z Kielc , oprócz tego są wyprodukowane dla Leader Price Dragony (przez browary Łódzkie) , jakieś Van Pury , ale generalnie nie ma żadnych rewelacji
[QUOTE=szarpik]Witam , od dłuższego czasu poszukuje piw ze Żnina ,
WITAM!
Prowadzę rozmowy z browarem żninskim, może w końcu uda się je ściągnąć do Poznania. Na razie dogadałem się z Czarnkowem, w środę mam mieć u siebie na Ratajach na os. Tysiąclecia pierwszą dostawę butelkowego ( Noteckie i Eire ). Tak więc będzie się działo A w kolejce czeka cały asortyment Fortuny 0,33l do ostatecznej rozmowy.
W Geant króluje Jabłonowo , puszki, plastiki , butelki . Co cieszy mają Belfasta , jest też dość duży wybór z Kielc , oprócz tego są wyprodukowane dla Leader Price Dragony (przez browary Łódzkie) , jakieś Van Pury , ale generalnie nie ma żadnych rewelacji
U mnie mógłbym dodać jeszcze Koźlaka z Ambera,puszkowego Classica i Mocnego Reda,puszkową Łomżę Wyborową
Jeśli na Tysiąclecia można będzie kupic te piwka to dla mnie rewelacja !!! Mieszkam na Czecha i miałbym dość blisko , zdradź może rąbka tajemnicy i napisz czy będzie to typowo piwny sklepik czy spożywczy. W każdym razie jeśli uda ci się te rozmowy dociągnąć do końca to koniecznie się tu pochwal. Życze sukcesów
WITAM
Butelkowy Czarnków Noteckie ( niepasteryzowane i pasteryzowane - chociaż etykietę naklejają tylko z napisem niepasteryzowane) i Eire ( pasteryzowane) mam już w sprzedaży. Do piątku powinno wystarczyć . Na hasło "Browar Biz" dla browarowiczów niespodzianka związana bezpośrednio z browarem. Pani sprzedawczyni została przeszkolona. Sklep mieści się na os. Tysiąclecia 58 w bloku 4- piętrowym. Czynny do godz. 20. 00, w niedzielę do 17.00.Od maja prawdopodobnie będzie możliwość kupienia szklanek firmowych, koszulek czarnkowskich. Jako czynny birofil z 16 letnim stażem muszę więc zadbać o takie przyjemności. O terminie powiadomie .A ja zabieram się za dalsze namawianie br. Żnin i raczenie się świeżym Noteckim.
I po raz kolejny jak tu nie zazdrościć poznaniakom wyboru piw beczkowych a teraz i butelkowych.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Kolejne spotkanie wielkopolskich kapslarzy na którym mile są widziane osoby spoza Wielkopolski oraz zbierające inne rzeczy lub po prostu przybyłe z ciekawości
Odbywające się od 2013 roku Poznańskie Targi Piwne to wyjątkowe wydarzenie. Radosna celebracja jednego z najstarszych trunków na świecie przeplata się z profesjonalnym charakterem imprezy targowej. To doskonała okazja by poznać kulturę, historię, a także współczesny świat rzemieślniczego...
ale ten browar z Ratyzbony (Regensburg) już długo nie działa, choć na kontrze jest podany adres (rzeczywiście są budynki magazynowe Thurn und Taxisa),...
Comment