Poznań - plotki o różnych sklepach

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• biermann
    replied
    Arcie oczywiście rozumiem twoje racje jako administratora tego całego interesu, że traktujesz posty Olrusa jako reklamę. Ale pierwotnie miałem zostać poproszony o "kryptoreklamę" i napisanie, że ten sklep zaczął działać. Jednak pomyślałem, że jeśli Olrus sam o tym napisze będzie to bardziej wiarygodne i ogólnie przyniesie większą korzyść dla forum, bo jest to człowiek od baaardzo wielu lat związany z birofilstwem, który mógłby spokojnie wnieść dodatkowy koloryt do wszelkich dyskusji. Od dłuższego czasu próbowałem go namówić do bardziej intensywnego udzielenia się na forum ale to brak stałego łącza, brak czasu i tak schodziło...
    Sorry, że robię tu za jego adwokata, ale na dzień wczorajszy ta cała REKLAMA przekształciła się w jednego (JEDNEGO) klienta, a nagonka na nowego może go tylko zniechęcić do pisania bądź zamieszczania ciekwaych materiałów czy to w galeri, czy w dziale kolekcjonerstwo.
    Co mnie ogólnie trochę przeraża, bo kupa nowych forumowiczów jest na dzień dobry flekowana, czy to za błędy(rozumiem choć i mi się zdarzają ), czy to za naiwne pytania( a któż ich nie zadawał), czy to za lenistwo ( po prawdzie w każdym jest jakis tam element wygodniactwa, który chciałby kawę na ławę), czy też jak wyżej za reklamę lub co najgorsze za picie piwa nie zgodnego z linia . Wszystkie te zarzutu może i mają jakieś uzasadnienie ale tak po prawdzie wychodzi to z ujmą dla forum.Forum coraz bardziej przekształca się w towarzystwo wzajemnej adoracji,a z nowych mają szanse zaistnienia nieliczni, grono innych zostaje natomiast albo zahukanych albo zamilczanych.
    To tak jako moje przemyślenia wieczorne po dwoćh tygodniach wstawania o chorej godzinie (5 rano ) i dodatkowym znieczuleniu kilkoma piwami z okazji zakończenia okresu rannej zmiany i
    Ostatnia zmiana dokonana przez biermann; 2005-04-10, 23:20.

Leave a comment:

• ART
    replied
    dziękuję Mirku za poparcie moich starań - cieszy mnie że Olrus dzieli się informacjami o dobrych piwach w swoim sklepie, ale jest to reklama. Niedługo będzie dostępna możliwość szerszego promowania asortymentu swojego sklepu w bezpłatnym zakresie, tymczasem prosiłbym albo umieścić info w stopce (w ustawieniach) lub skorzystania z płatnej oferty, jest to 200 zł netto rocznie za możliwość promowania swojego sklepu w Browarze (klik po więcej informacji)

Leave a comment:

• supersklep
    replied
    Sam kiedyś na początku uprawiałem taką reklamę i zostałem ostro upomniany przez forumowiczów.Po początkowym oburzeniu pózniej zrozumiałem jak duże pieniądze musi Art kombinować na utrzymanie serwisu. Opłaty roczne jakie Art wyznaczył są prawie symboliczne

Leave a comment:

• biermann
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika supersklep
    Ten post to czysta reklama ,a nasze forum za dużo sponsorów nie ma
    Przecież w tym dziale o to chodzi. Tak dobrze, że Olrus się zdecydował sam napisać, bo przy okazji przygotował dodatkowe niespodzianki dla forumowiczów. A gdybym to opisał na przykład ja to już tego by nie było. A tak jest info z pierwszej ręki, zadowoleni kupujący i być może (Olrus - pije do Ciebie )kolejny forumowicz z Pyrlandii, który zacznie się bardziej udzielać. A ma z czym - choćby do samych działów Kolekcjonerstwo i Galeria. Ja też zaczynałem tu od autoreklamy a dopiero potem jakoś tak inaczej zaistniałem

Leave a comment:

• fat_fire
    replied
    To fakt. Byłem , zakupiłem , czeka na degustacje . Aha , bardzo miła pani sklepowa

Leave a comment:

• arcy
    replied
    Gdyby nie zrobił tego Olrus, znam przynajmniej dwóch prawie-poznaniaków, którzy zrobiliby to za niego

Leave a comment:

• fat_fire
    replied
    Nie przesadzajmy , to jest przecież dział 'sklepy z piwem'... a ,że informacje zamieszcza osoba prowadząca sklep to tylko zwiększa wiarygodność tych informacji , tyle.

Leave a comment:

• supersklep
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika olrus
    A jutro późnym popołudniem ok. 18-19 będę posiadał w sprzedaży przegląd "bączków' z Fortuny. (1-Czarne, 2-Nasze Mocne, 3- Ratusz Premium, 4-Fortuna Full Extra). Pozycje 2,3,4, wezmę tylko po skrzynce bo moje kubki smakowe muszę mieć gotowe na sobotnią giełdę w Szczecinie. Możliwe ,że będę miał szklanki z Fortuny na sprzedaż bo podobno jeszcze są na magazynie w browarze. Kończę bo "Eire" z Czarnkowa się ociepla.

Ten post to czysta reklama ,a nasze forum za dużo sponsorów nie ma

Leave a comment:

• fat_fire
    replied
    Szkoda , że tak późno będzie dostawa , ale trudno poczekam i w sobote przyjade jeszcze raz. Adres już spisany na karteczce i jak tylko znajdzie się chwilka jade na zakupy.

Leave a comment:

• olrus
    replied
    Fortuna

A jutro późnym popołudniem ok. 18-19 będę posiadał w sprzedaży przegląd "bączków' z Fortuny. (1-Czarne, 2-Nasze Mocne, 3- Ratusz Premium, 4-Fortuna Full Extra). Pozycje 2,3,4, wezmę tylko po skrzynce bo moje kubki smakowe muszę mieć gotowe na sobotnią giełdę w Szczecinie. Możliwe ,że będę miał szklanki z Fortuny na sprzedaż bo podobno jeszcze są na magazynie w browarze. Kończę bo "Eire" z Czarnkowa się ociepla.

Leave a comment:

• fat_fire
    replied
    Jutro biegne na zakupy

Leave a comment:

• zythum
    replied
    I po raz kolejny jak tu nie zazdrościć poznaniakom wyboru piw beczkowych a teraz i butelkowych.

Leave a comment:

• olrus
    replied
    WITAM
    Butelkowy Czarnków Noteckie ( niepasteryzowane i pasteryzowane - chociaż etykietę naklejają tylko z napisem niepasteryzowane) i Eire ( pasteryzowane) mam już w sprzedaży. Do piątku powinno wystarczyć . Na hasło "Browar Biz" dla browarowiczów niespodzianka związana bezpośrednio z browarem. Pani sprzedawczyni została przeszkolona. Sklep mieści się na os. Tysiąclecia 58 w bloku 4- piętrowym. Czynny do godz. 20. 00, w niedzielę do 17.00.Od maja prawdopodobnie będzie możliwość kupienia szklanek firmowych, koszulek czarnkowskich. Jako czynny birofil z 16 letnim stażem muszę więc zadbać o takie przyjemności. O terminie powiadomie .A ja zabieram się za dalsze namawianie br. Żnin i raczenie się świeżym Noteckim.

Leave a comment:

• szarpik
    replied
    Jeśli na Tysiąclecia można będzie kupic te piwka to dla mnie rewelacja !!! Mieszkam na Czecha i miałbym dość blisko , zdradź może rąbka tajemnicy i napisz czy będzie to typowo piwny sklepik czy spożywczy. W każdym razie jeśli uda ci się te rozmowy dociągnąć do końca to koniecznie się tu pochwal. Życze sukcesów

ps. czy mógłbys podać adres tego sklepu??

Leave a comment:

• Pogoniarz
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika szarpik
    W Geant króluje Jabłonowo , puszki, plastiki , butelki . Co cieszy mają Belfasta , jest też dość duży wybór z Kielc , oprócz tego są wyprodukowane dla Leader Price Dragony (przez browary Łódzkie) , jakieś Van Pury , ale generalnie nie ma żadnych rewelacji
    U mnie mógłbym dodać jeszcze Koźlaka z Ambera,puszkowego Classica i Mocnego Reda,puszkową Łomżę Wyborową

Leave a comment: