Wszystko zależy od ceny. Jeśli będzie w miarę "dyskontowa" to może ludzie to kupią, jeśli normalna (ok. 3,30 - 3,60 zł) to raczej przeciętnego klienta "Netto" odstraszy.
NETTO - Koźlak Amber
Collapse
X
-
Nie bardzo widzę możliwość dania temu piwu "dyskontowej" ceny - sama butelka podwyższa koszt. Zresztą poczekamy aż ktoś się przejdzie do Netto i sprawdzi
Comment
-
Plany były i zostały zrealizowane. Przynajmniej w Poznaniu. W sieci PSS Społem piwo jest dostępne. A nawiązując do Koźlaka w sieci Netto - im więcej tym lepiej! Ludzie, któzy dotychczas mieli kontakt z piwem w postaci tanich marek dla marketów zobaczą że inne piwo też istnieje i jest dobre. I może niektórzy zaciekawieni, poszukają gdzie indziej jeszcze innych, ciekawych piwek... na początek małe kamyczki, a miejmy nadzieję że skończy się lawiną i KP+HŻ+CO zniknie w cieluściach piekelnych ze swoimi pseudo-piwamiPepek napisał(a)
Przecież podobno były (chyba na początku) plany, by to piwo trafiło do tzw. sieci delikatesów PSS "Społem".
(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Heh, nie o to mi chodzi - mam na myśli to, że markety typu Netto odwiedzają ludzie najczęściej niezamożni, którzy nie kupią piwa powyżej dwóch złotych. Wiadomo, że forumowicz wszędzie dotrze, ale mam na codzień do czynienia z ludźmi powiedzmy z klasy średniej, to oni Biedronek, Netto i innych takich nie odwiedzają. Zatem wydaje mi się, że w ten sposób Koźlak nie dotrze do swojej grupy docelowej. Byłam wczoraj w Albercie - w koszyczkach, mili państwo, tylko ja miałam Palma i Franziskkanera - przede mną w kolejeczce panowie i panie kisili puchy jakiego nołnejma marketowego za 1,35 zł czy cosik w tym stylu. I tacy właśnie ludzie chodzą do takich sklepów.Comment
-
Potwierdzam spostrzeżenia Marusi. Koźlak powinien zaistnieć w sieciach typu Minimal, Berti, Carrefour, Piotr i Paweł itp., które odwiedza klientela posiadająca co najmniej karty kredytowe.
Niestety sam na codzień rozmawawiam z kupcami z różnych sieci i wiem, jak trudno dzisiaj przebić się z nowym produktem nie będącym chłamem i porządnie podanym.Grodziski Browar DomowyComment
-
No i sprawdziłem... KOŹLAKA nie maMarusia napisał(a)
Nie bardzo widzę możliwość dania temu piwu "dyskontowej" ceny - sama butelka podwyższa koszt. Zresztą poczekamy aż ktoś się przejdzie do Netto i sprawdzi
Byłem w pięciu sklepach
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Bo to była propaganda czyli marketing, poczekaj trochę a może sie doczekamy. Aby tylko nie skończyło sie tak jak z ORLENEM.
Sam też dałem się nabrać ale tylko na dwa sklepy.
W obu był berg za to w dziwnych cenach.
1. ul. Kadłubka 0,99 zł za flaszkę
2. ul. Struga 1,25 zł za flaszkę.
30% róznicy - nieźle co
Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"Comment
-
To ciekawe, ja widziałem za 1.19 i 0.99kangurpl napisał(a)
Bo to była propaganda czyli marketing, poczekaj trochę a może sie doczekamy. Aby tylko nie skończyło sie tak jak z ORLENEM.
Sam też dałem się nabrać ale tylko na dwa sklepy.
W obu był berg za to w dziwnych cenach.
1. ul. Kadłubka 0,99 zł za flaszkę
2. ul. Struga 1,25 zł za flaszkę.
30% róznicy - nieźle co
(Pomorzany,Zawadzkiego,Kole Turzyna,Powstańców ,Kadłubka.)
Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2004-01-08, 15:03.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
1. obecność produktu - dzięki za info . Dotarło 5-go do centralnego magazynu, więc może jeszcze nie wszędzie jest.
2. Do Marusi: zgadzam się, ale również w marketach są produkty z górnej półki: np Heineken jest też w Netto.Koźlak nie jest tam piwem tzw półki ekonomicznej ( dolnej ) Poza drugie: czy wszyscy z prawdziwych piwoszy kupują w delikatesach ?
3. Do Ahumby: Kupisz Koźlaka w sklepie Piwa ŚwiataSimonComment
-
He he, ale strzeliłeś porównanieSimon napisał(a)
2. Do Marusi: zgadzam się, ale również w marketach są produkty z górnej półki: np Heineken jest też w Netto.Koźlak nie jest tam piwem tzw półki ekonomicznej ( dolnej ) Poza drugie: czy wszyscy z prawdziwych piwoszy kupują w delikatesach ?

To, że piwo JEST, to nie znaczy, że się sprzeda - a o to chyba chodzi browarowi?
A prawdziwych piwoszy jest naprawdę niewielu!Comment
-
No nie heniek piwem górnej półki, Pogoniarz popraw sięSimon napisał(a)
... ale również w marketach są produkty z górnej półki: np Heineken jest też w Netto...
Przecież to twoje ulubione piwo
Ostatnia zmiana dokonana przez kangurpl; 2004-01-08, 16:47.Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"Comment
-
Co Ty mi tu imputujesz?W Netto na stoisku(powiedzmy) z piwami nie ma półek,a jeśli by były ,to pewnie i tak bym nie dał rady sięgnąć do heńkakangurpl napisał(a)
No nie heniek piwem górnej półki, Pogoniarz popraw się
Przecież to twoje ulubione piwo
Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2004-01-08, 16:54.
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Myślę,że nie ma co panikować... To może kilka tygodni potrwać zanim dotrze do wszystkich sklepów na terenie kraju.tomuś napisał(a)
Nowogardzkie Netto śmiało można wykreślic. Jest ale tylko Amber prenium
Ufff na szczęście ja nie mam problemów z tym piwem. W gdyni jest w co trzecim sklepie.
"If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael JacksonComment