Jak wygląda etykieta tego piwa i jak się naprawdę nazywa? Pszeniczne czy jakoś inaczej?
Czy ktoś wie czy jest już dostępne np. w Giżycku w normalnej sprzedaży?
Pytam bo znajomy jedzie do Giżycka na urlop
Nazywa się po prostu "Pszeniczne" - ale uwaga: jest filtrowane i pasteryzowane. Na razie dwie buteleczki stoją u mnie w domu i tak się przymierzam, przymierzam, trochę z nieufnością ... Jak wypiję, to na pewno ocenię na forum.
Miałem okazję / przyjemność nabyć w Żywcu (tylko nie wiem od kogo - Adam16 będzie wiedział, kto to był) dwie buteleczki; wydegustowałem je natychmiast i stwierdzam, że pszeniczniak niczego sobie.
Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
Koncepcjami
Wydaje mi się że w tym temacie mógłby się wypowiedzieć Wiciu W. Podczas naszej ostatniej rozmowy mówił mi iż transport z pszeniczną Reginą bedzie wysyłany do hurtowni GELAMAX w Tłuszczu pod Warszawą która ma się zająć jego dystrybucją w naszym regionie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika akszeinga
Arcy
Czy moje okulary niedomagają, czy Twoja etykieta już się zaczyna upłynniać?
Trafiłaś w samą dziesiątkę.
Arcy pewnie wypił już całą pszeniczną Reginę, a teraz chce "upłynnic" również etykietę i ją też wchłonąć. Czego to nasi forumowicze nie wymyślą
Piwo naprawdę dobre. Co do dystrybucji to Wiciu mówił, że w Giżycku już jest choć jest duży kłopot z namówieniem sklepikarzy do brania nowości. Liczą na Warszawę w której to piwo ma sie pojawić. A ja liczę, że rzeczywiście się pojawi.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Po przenosinach z Wlenia browar Dolina BoBRU znalazł swe miejsce w Jeleniej Górze w dawnej fabryce włókienniczej Anilux, jednak nie nad Bobrem, a tuż przy jego dopływie - rzece Kamienna. I to ona była przyczyną fatalnej powodzi we wrześniu 2024. Nikt się nie spodziewał, że płynąca dość...
Jeden z najdziwniejszych firmowych lokali browaru w jakich dotychczas byłem.
PUB Papiernia znajduje się w centrum Żywca, nieco ponad pół kilometra od dworca kolejowego.
Jest to teren przemysłowy, gdzie mieści się sam browar, a PUB Papiernia jest niby nocną dyskoteką, ale tak naprawdę...
Zachęcony informacjami na forum oraz stroną internetową Browar Stranda, zdecydowałem się wyeksplorować (na szybko) temat.
Browar restauracyjny Stranda mieści się na peryferiach Giżycka , zaraz za rogatkami, gdzie kończy się asfalt i zaczyna się dojazd do mariny o tej samej nazwie....
Adres browaru niby w Erlangen ale jest to wieś włączona w obszar miasta odległa o ponad 7 km od głównego dworca kolejowego. Spod niego należy najpierw jechać autobusem 286 do przystanku Büchenbach-Lindenstraße i przesiąść się na linię 298 (w godzinach 10-16) lub 287 (poza 10-16). Te autobusy...
W centralnej części miasta Brovary ( tak ogólnie, bo gdzie tam jest stricte centrum, tego nie mogłem namierzyć.) od 2008 roku działa browar restauracyjny Hof. Mieści się w części centrum handlowego - Terminal. Zajmuje parter, który we wschodnich realiach zwany jest pierwszym piętrem. Wystrój...
Comment