Naprawdę byłem w niedzielę w Legnicy, szkoda że nie pojechałem kawałek dalej....
W niedzielę jeszcze nie było, w poniedziałek była nowa dostawa. Jakbyś kiedyś jechał od strony Legnicy, to praktycznie na początku Lubina (pytaj o Żabkę na ul. Sowiej).
Oczywiście że tak jest , nawet mają chyba określoną wartość procentową stanowiący "kontyngent" zamawiany w centrali. Na przykładzie tych piw widać jednak że nie wszyscy chcą wprowadzać regionalne marki do sprzedaży. A jako ciekawostkę powiem tylko że pod tym samym hasłem sprzedawne są rózne piwa z Viflinga . Ciekawe tylko jak długo....
No i czas sam dał odpowiedź! Ale gdyby zachowły się jakieś resztki tego piwa to myślę, że prosiłbym o kupienie dla kilku Forumowiczów.
Właśnie wróciłem z Żabki. Ja akurat nie narzekam na brak wyboru piwa. Prócz koncerniaków, co normalne, praktycznie zawsze są do kupienia piwa z Namysłowa, Belgii, Kormorana, Strzelca, Perły (obu), nieraz pojawia się Amber.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav
Nowym piwem wprowadzonym do Żabek jest Romper
z Połczyna Zdrój.
Ale czy to nie jest przypadkiem tylko w pomorskich, i okolicach Żabkach, jako to tzw. piwo regionalne. We Wrocławiu swego czasu to było piwo z Namysłowa.
Ale czy to nie jest przypadkiem tylko w pomorskich, i okolicach Żabkach, jako to tzw. piwo regionalne. We Wrocławiu swego czasu to było piwo z Namysłowa.
Raczej nie.Rompera kupiłem już przed zlotem w żabce w Gliwicach.PZDR
W krakowskich żabkach na Romperze też jest napisane, że wyprodukowany jest w Połczynie Zdroju. Obleśne opakowanie (litrowy PET) jednak nie zachęciło mnie do kupna.
Podeslalby ktorys link do wyszukiwarki produktow piwowarskich? Wybiealo sie sklepy, wpisywalo to co sie chce, wiele produktow i szukalo jak najwiecej w danym sklepie.
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...
Comment