Brackie w Sosnowcu.

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • bastion
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2006.10
    • 1184

Brackie w Sosnowcu.

Nie wiem może forumowicze ze Sosnowca mnie wyśmieją, bo okaże się że Brackie w sklepach w Sosnowcu jest na porządku dziennym, i opisywanie miejsc gdzie występuje jest niepotrzebne, ale śmiem zauważyć że takowe kupowałem kilka dni temu w sklepie ''ARO'' na ulicy (troche się uśmiałem) Przyjaciół Żołnierza.
    Sklep jest czynny w dni robocze do 20.00.
    Brackie kosztuje 2.15 + kaucja, a co ciekawe na wystawie gdzie stoją puste butelki, ta z Brackiego jest z wzorem etykietki sprzed kilku dobrych lat..
    Jako że w moich okolicach Brackiego niet, oczywiście skorzystałem z okazji..
  • bastion
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2006.10
    • 1184

Byłem dzisiaj w tym sklepie i zakupiłem 3 ostatnie sztuki Brackiego.
    W rozmowie która wywiązała się z właścicielem który akurat był, uzyskałem informacje że przedstawiciel GŻ przywozi piwa w Piątki, i można się spodziewać również Brackiego, o które musi się usilnie prosić na hurtowni.
    GŻ nie jest specjalnie zainteresowana dystrybucją tego piwa, a jako powód wymienia krótszą datę do spożycia..
    Jednak właściciel albo lubi to piwo, albo ma stałych klientów, bo jak twierdzi będzie ''walczył'' o nie.
    Tym razem spisane godziny otwarcia: Pon- Sob 6*-21* Niedz 8*-21*

Comment

• bastion
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2006.10
      • 1184

W Sosnowcu w Billi , na ulicy Braci Mieroszewskich 2/a, Brackie w butelce po bodajże 2.19 zł.

Comment

Related Topics

Collapse

• ART
        Rotterdam, Zaagmolenkade 46, Brouwerij Noordt
        ART
        Brouwerij Noordt znajduje się w dzielnicy Rotterdam-Noord, nad rzeką Rotte, w budynku dawnej remizy strażackiej. Okolica ma industrialny charakter z historią, a dziś przyciąga nowymi inicjatywami gastronomicznymi i kulturalnymi. Z Reijngoud jest jakiś kilometr, można przejść się deptakiem bez balustrad...
        2025-09-18, 12:41
      • pebejot
        Włochy, Turyn, Via Silvio Pellico 1A, Toccalmatto Torino
        pebejot
        Firmowy lokal browaru Toccalmatto z Parmy.
        W Parmie mają firmowy sklep a w centrum Turynu jest o ile mi wiadomo jedyny firmowy pub.
        Lokal znajduje się w jednej z kamienic przy cichej ulicy niedaleko głównego dworca kolejowego.
        W środku bar z potężną baterią kranów i kilkanaście...
        2025-09-24, 09:02
      • dadek
        Niemcy, Stralsund, Greifswalder Chaussee 84, Störtebeker Braugasthaus
        dadek
        Störtebeker jest jednym z bardziej znanych w Polsce dużych browarów warzących nie tylko typową niemiecką klasykę ale i piwa nowofalowe. Są one u nas do nabycia w wielu sklepach specjalistycznych, w Niemczech też lepsze Getränkemarkt je mają, więc wielokrotnie była okazja ich spróbować....
        2025-09-13, 20:21
      • heckler
        Kvasice, Horní 7, Pivovárek Dobrá Kára
        heckler
        Kvasice to małe miasteczko leżące tuz koło Otrokowic i Zlina. Pod browar dotarliśmy w sobotnie przedpołudnie i tak szczerze, to nawet nie liczyłem , że kogoś tam zastaniemy. Ładnie odnowiony domek, stojący tuż przy ulicy, a na nim żeliwny szyld z nazwą browaru - Dobrá Kára. Natomiast...
        2025-07-23, 06:59
      • Ahumba
        Chojnice, Szewska 18, Wieśniak Burger w Czeskim Browarze.
        Ahumba
        Jeszcze niedawno w centrum Chojnic były sobie dwa lokaje Czeska Degustatornia i Wieśniak Burger prowadzone przez rodzeństwo. W tym roku połączyły się i koło Bramy Człuchowskiej przy ulicy Szewskiej powstał Wieśniak Burger w czeskim browarze. Wystrojem i klimatem nie umywa się do poprzedniej...
        2025-07-22, 16:31
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...