Sulejów, Jagiełły 1, Restauracja Miód i Wino - Browar Podklasztorze

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 24114

Lokal w niedzielę pękał w szwach i to nie z powodu komunii.

Co ciekawe - na miejscu bardzo starają się o to żeby nikt nie zauważył że mają browar.

Owszem jest blacha za srebro w KPR 2023 na ścianie z drzwiami do restauracji i jest gablota z info o plwach na wynos postawiona naprzeciw wejścia do wucetu. Ale na tym właściwie koniec.

Menu zawiera wszystko. Poza piwami. Dopiero na wyraźne zapytanie co jest piwnego w ofercie otrzymujemy pełne info od kelnerki.

Ceny piw lanych - 18 zł i (33 zł za portera). co w zestawieniu z ceną 25zł za lemoniadę (woda z sokiem z 4 plastrami cytrusów, miętą i kostki lodu) i cenami posiłków wypada dość ciekawie. Jeśli chodzi o piwo - wzięliśmy Rajskie. Brak piany jest nadal obecny Za piwo lane na wynos należy doliczyć 2 zł za butelkę. Leją przeciwciśnieniowo w petki półlitrowe i dają trzydniowy termin przydatnosci.. Wiec dobrze. Wzielismy white ipę, i portera. Etki są z efektem niezamierzonego wypukłego embossngu.

Obiadowo - przystawki 30zł+ zjadłem pysznego śledzia z niezrozumiałą spulweryzowaną odrobiną piernika.

Dania główne 50zł+ bardzo dobry kotlet scgabowy z kością.

Sprawna i miła obsługa. piwa ok.

Josefik dalej tu warzy?

Attached Files
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

Related Topics

Collapse

• Alkoneser
      Browary restauracyjne w Polsce
      Alkoneser
      Cześć,
      mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
      2024-08-05, 12:26
    • pebejot
      Bieruń, pl. Św.Walentego 2, Browar / Pub / Restauracja Stylowa
      pebejot
      Ciekawy browar, a właściwie mikrobrowar, działający od 2023 roku w Bieruniu.
      Znajduje się w restauracji "Stylowa" w sporym budynku vis a vis centralnego przystanku autobusowego.
      Przez cały dzień są dogodne i dość częste połączenia do Oświęcimia i Tychów. Dojazd...
      2025-01-04, 12:17
    • ART
      Bydgoszcz, Marii Skłodowskiej Curie 14, Palanyca. Restauracja ukraińska
      ART
      Odwiedzone we wrześniu, zapomniałem opisać a miejsce jest warte zajrzenia. W ofercie kilka piw z browarów Mykulin i Veles, Dwa lub trzy krany i do tego trochę butelek.

Smaczna kuchnia, miła obsługa, cenowo całkiem pzyjaźnie. Jest zacieniony ogródek przed lokalem.

...
      2024-03-24, 14:22
    • ART
      Łódź, Piotrkowska/Roosevelta, Ramki Restauracja
      ART
      Jeśli przypadkiem jesteś w Łodzi na Piotrkowskiej i ok. 11 i przyciśnie Cię chęć na łódzkie śniadanie w akompaniamencie piwa z browaru księży młyn to z można polecić Ramki restauracja - co prawda tylko butelka, ale jest pils pszeniczne i belgijska żytnia ipa (zacna!).

...
      2025-03-23, 10:34
    • bastion
      Bułgaria, Triavna, Pencho Raikov 5, Biraria Triavna Luc's.
      bastion
      Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
      Centrum...
      2025-02-02, 21:53
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...