Piwo w schroniskach górskich
Collapse
X
-
Dziękować. Trzeba jeszcze jakąś krótszą drogę tam wyczaić bo nie chce mi się całego dnia tracić. -
Dla niektórych uczestników zuotu może być to w miarę pożądana informacja, że na Kudłaczach w butelkach jest (niemal) pełna oferta Grybowa oraz wybrane Gryfa w cenie 10 zł. Koncerniaki po 8 złLeave a comment:
-
Szrenica : butelkowy Konrad 11, 12, 16 ( 9 pln ), Lwówek ( 8 pln ) plus koncerny.
Hala Szrenicka : butelkowe Skalaki ( 4 rodzaje ) ( 9 pln ), lane Tyskie.
Kamieńczyk : butelkowe Skalaki 11, 12 ( 7 pln ), Izerskie i Walońskie ( Czarnków, 6 pln ).Leave a comment:
-
Na Śnieżce restauracja po polskiej stronie nieczynna, czeska poczta nieczynna, działa jedynie bistro w budynku kolejki gdzie leją Krakonosa (45 kc). Czynne od 9:30, byłem przed otwarciem, więc niestety nie korzystałem.
W uzupełnieniu Jelenki na kranach Trautenberg 11° i Primator Dark po 45 kc lub 9 zł. Z butelki jest także Primator Nealko za 35 kc.Leave a comment:
-
Karkonosze
-chata Jelenka, Nachod i Trautenberg po 45 Kc
-Dvorska bouda, Svijany 35 kcLeave a comment:
-
Bieszczady - Bacówka pod Małą Rawką. Zestaw piw z Profesji, z kija bard i parę różnych butelkowych za 12 PLN. Da sięLeave a comment:
-
Nie schronisko ale w sezonie miejsce pewnie popularne:
Pod wieżą na Wielkiej Sowie w budce "gofry-zapiekanki-piwo" lane z jednego kranu Sowie, w butlach cała oferta Bielawy. Wszystko po 8 zł.Leave a comment:
-
Bieszczady - Połonina Wetlińska - Schronisko "Chatka Puchatka" 1228 m n.p.m.
Aktualizacja czerwiec/lipiec 2018 - brak piwa w schronisku!
Niemiła wiadomość szczególnie dla turystów-piwoszy. Zakaz sprzedaży alkoholu.Leave a comment:
-
Mała Fatra (Słowacja): Chata pod Suchym oraz Chata pod Chlebom mają bardzo podobny jadłospis oraz lane piwa (ten sam właściciel?)- rotują wyroby Pivovaru Martins - jasne 10° i 12° oraz ciemna 11° a także Holba 10°. Wszystko za 1.30-2.00 eur.
12-tka Martinsa najlepsza, z dobrze zarysowaną goryczką.
Góry bardzo widokowe, przypominają najbardziej nasze zachodnie Tatry, a na szlakach nie ma tłumów. Z W-wy to już teraz tylko 6-7 godzin autem.Leave a comment:
-
Jak mawiają (za przeproszeniem) politycy, pełna zgoda.
Tak się zastanawiam, że będąc w schroniskach (Tatry) rzadko zauważyłem raczenie się piwem "własnonożnie" wniesionym.
Być może dlatego, że piwosze "niezależni" piją to piwo raczej przy/pod schroniskiem, a nie wewnątrz.
Albo dlatego, że jak ktoś zostaje w schronie na nocleg, to przyniesione piwo zdążył dawno wypić.
Zdecydowanie częściej spotkałem amatorów poważniejszych zgłuszaczy, raczących się a to naleweczką, a to łyskaczykiem, wtaskanym w plecaku.
Przyznam, że niczego nie wnosiłem, być może dlatego, że chodziłem albo solo, albo z nastoletnim synem.
W tym roku wybieram się w Tatry, zakładając obóz w Morskim Okuz kumplem, nie wykluczam więc, że coś weźmiemy na "długie Polaków rozmowy"
.
.
Leave a comment:
-
Jak mawiają (za przeproszeniem) politycy, pełna zgoda.
Tak się zastanawiam, że będąc w schroniskach (Tatry) rzadko zauważyłem raczenie się piwem "własnonożnie" wniesionym.
Być może dlatego, że piwosze "niezależni" piją to piwo raczej przy/pod schroniskiem, a nie wewnątrz.
Albo dlatego, że jak ktoś zostaje w schronie na nocleg, to przyniesione piwo zdążył dawno wypić.
Zdecydowanie częściej spotkałem amatorów poważniejszych zgłuszaczy, raczących się a to naleweczką, a to łyskaczykiem, wtaskanym w plecaku.
Przyznam, że niczego nie wnosiłem, być może dlatego, że chodziłem albo solo, albo z nastoletnim synem.
W tym roku wybieram się w Tatry, zakładając obóz w Morskim Okuz kumplem, nie wykluczam więc, że coś weźmiemy na "długie Polaków rozmowy"
.
Leave a comment:
-
Leave a comment:
-
w wakacje w schronisku pod Małą Rawką bardzo przyjemna AIPA z Profesji z kranu w jakichś przytomnych pieniądzach, bardzo miłe spotkanie...Leave a comment:
-
Klapki biorę, to fakt, ale zdecydowanie wolę przepłacić za chłodnego (jednak) lanego Okocimia, niż taskać to (czy inne) cholerstwo na placach... A konkretny woltaż to w schronie raczej niekoniecznie...Leave a comment:
-
To trzeba brać te 10-voltowe. Spory wybór na rynku a mróz nie chwyci takiego kozaka. Cenowo wyjdzie jak koncernowy mocznik w schronisku.Leave a comment: