Raport z Beskidu Śląsko-Morawskiego:
Camp pod kastany (Moravka)- Chacharek 12-tka, Radegast 10-tka, Radegast 12-tka
Chata Slavic- Litovel oraz Radegast 12-tka
Horsky hotel Baron Kysuca- Zlaty Bazant
Chata Dorotanka- Zlaty Bazant
Chata Kminek- Gambrinus 10-tka i Zlaty Bazant
Masarykova Chata- Radegast 12-tka i Pilsner Urquell
Chata Trestik- Radegast 10-tka i 12-tka
Horsky hotel Martinak- Radegast 10-tka
Chata Lysa Hora- Radegast 10-tka i 12-tka
Wszystkie piwa lane, w cenie między 24 a 35 koron.
Jak widać w górskich schroniskach i hotelach rządzi tutaj koncernówka, z czego najbardziej widoczny jest Radegast.
Piwo w schroniskach górskich
Collapse
X
-
Uwaga, uwaga! W Cisnej - Pod Honem - cały zestaw piw z Ursy. W pobliżu browaru smakują bardzo dobrzeLeave a comment:
-
W Andrzejówce (góry Suche/Kamienne) jest pięć kranów:
Leave a comment:
-
Nie zauważyłem szkła od BRJ, wszyscy łoili z butelek, w większości był to Lwowek Malinowe. Ja jako jedyny, piłem lane, z plastiku, na szczęście nie było kwaśneLeave a comment:
-
W bufecie schroniska PTTK na Zamku Chojnik (Karkonosze) jest lany Lwówek Książęcy w cenie 6.50 zł. (mały po 4 zł.)
Tzn... jego dostępność jest mocna ograniczona, bo jak byłem kilka dni temu, to kelnerka narzekała, że browar trzeci raz z rzędu dostarczył im zakażone piwo i musieli odpiąć kolejną beczkę
Jest za to pełen wybór butelkowych Lwówków (od 6 zł. za Wrocławskie do 8 zł. za Jankesa). Piwa stoją w firmowej lodówce BRJ, podawane są w dedykowanym szkle browaru Lwówek.Leave a comment:
-
Będąc na wycieczce szkolnej w II klasie liceum wykupiliśmy u pana cały zapas piwa (oczywiście nie koncernowego, bo koncernów nie było jeszcze)
Potem sie dowiedzieliśmy, że pierwsze co ten zdrajca zrobił, to zawiadomił nasze nauczycielki ile i czego nam sprzedał
Na nastepnych wycieczkach byliśmy juz mądrzejsi - piliśmy na mieście, albo przynosiliśmy towar "z miasta"
Choć trzeba przyznać, ze wniesienie czegokolwiek Pod Muflona byłoby ze względu na podejście nieco męczące...Ostatnia zmiana dokonana przez iron; 2014-03-04, 15:31.Leave a comment:
-
W DW PTTK Pod Muflonem nad Dusznikami Zdrojem tylko butelkowe koncerniaki - Lech, Tyskie, Kasztelan, Książęce itp., w cenach 5-6zł/but.Leave a comment:
-
Bacówka PTTK Pod Małą Rawką- beczkowy Leżajsk po 7 zł., a dla noclegowiczów w promocji za 5 zł.
Bacówka PTTK Jaworzec- brak piwa, ale chwilowy, tylko w momencie, w którym byłem. Tak to jest masówka z puszki.
W Wetlinie, jak w całych Bieszczadach, obecnie pustki. Nie działa Rancho ani Baza Ludzi z Mgły.
Szansa na zakup złocistego napoju tylko w dwóch działających sklepach spożywczych.
W chacie Socjologa i Kolibie brak piwa w sprzedaży, w tym drugim miejscu jest nawet stosowna informacja:Leave a comment:
-
Schronisko w Orlu - aktualnie butelkowy Miłosław: pilzner, koźlak i niefiltrowane - po 6 zł.Leave a comment:
-
Karkonosze:
-Kochanówka - lany i butelkowy Lwówek za 7zł
-Pod Łabskim Szczytem - butelkowy Skalak 12° i 13° po 7zł, a także bączki Walońskiego po 6.Leave a comment:
-
W schroniskach na Polanie Chochołowskiej, Hali Ornak czy Murowańcu rządzi beczkowe Jasne Pełne z Okocimia (w dwóch pierwszych po 8 zł. w Murowańcu po dychę).
W schronisku w Roztoce Tyskie Książęce z kija za 7 zł.
Kasprowy jednak przebija wszystkich- w restauracji Dominium za lanego Carlsberga krzyczą sobie 12.90Leave a comment:
-
Skrzyczne 14-06 - z kija Brackie 7zł, Żywiec (drożej) i... winko.
Szwajcarka (~miesiąc temu) - z kija coś czeskiego (Holba? Svijany?) za 6zł - nie pamiętam, bo podłączyli beczkę już po tym jak wziąłem butelkę Lwówka za 7zł.Leave a comment:
-
Ja tam byłem we wrześniu 2012 i nie było problemu z płatnością złotówkami czy euro (sporo Niemców też tam przychodzi). Co do obsługi to potwierdzam: trzeba uważać bo raz, że lubią dopisywać do rachunku pozycje, których się nie zamawiało, a i obsługują dość opieszale. Piwo tam warzone było niezłe, ale nie powiem, żeby powalało.Leave a comment:
-
Dużo chodzę po górach, ale jedynym polskim schroniskiem, gdzie w ciągu ostatnich 10 dostałem coś innego niż koncerny, był Przegibek w Żywieckim i dwa rodzaje Noteckiego (jasne i ciemne). Inna sprawa, że nie znam za bardzo schronisk sudeckich i piszę wyłącznie o Beskidach, Tatrach i BieszczadachLeave a comment: