BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Sibin to urocze miasto z przepiękną starówką, którą miałem okazję się zauroczyć dwa lata temu.
Wtedy jeszcze nie wiedziałem, że w jej zakamarkach ukryty jest browar Downtown B13 Brewery, który działa od 2019 roku i ma swój własny wyszynk.
Podczas wakacyjnej wizyty w Słowenii udało mi się w końcu dotrzeć do porządnego browaru posiadającego własny wyszynk, innego niż większość restauracyjnych w tym kraju, oferującej byle jakie piwa w stałej odsłonie "jasne i ciemne".
Tektonik Kraft Pivovarna znajduje się...
O tym browarku powiedział nam piwowar z browaru LAB w Splicie, jako że właściciele to jego kumple. Dzwonił nawet do nich żeby nas umówić na wizytę, która doszła do skutku po dwóch dniach 19.08.2021 gdy to jeden z piwowarów był na miejscu.
Solin znany głównie z ruin antycznego amfiteatru...
Sümeg to niewielkie, kilkutysięczne miasteczko, położone zaledwie kilkanaście kilometrów na północny-zachód od Balatonu.
Główną atrakcją turystyczną jest widoczny z daleka położony na wzgórzu Zamek, a dogodny dojazd zapewniają kursujące co dwie godziny pociągi InterRegio relacji:...