"Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."
Dziś mogłem tylko na jedno wpaść, jutro nie dam rady, więc proszę się postarać o zapewnienie odpowiedniego zbytu do środy. Potem mogę ponownie przejąć wartę.
Ale o co chodzi To nie może podnieść na 6 pln i traktować jako najbardziej ekskluzywno-niszowe piwo na kranie?
Proponowałem taki "zabieg". Obecnie na lodówce z butelkami jest napisana mazakiem kartka w kratkę: "bursztynowe piwo regionalne PROMOCJA 5 zł"
Pan jest sceptyczny co do wynalazków, zresztą Altbier leje się spod Tyskiego - ja ze swej strony przeprowadziłem rozmowę wraz ze stałymi (przynajmniej 10 lat) bywalcami, którym to piwo smakuje. Pozostaje trzymać kciuki, że się uda
PS. Altbier był z beczki "tradycyjnej" - napomknąłem Panu o opcjach a'la Zlot tj. beczki jednorazowe.
Temat rozwojowy.
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Dzisiaj niestety tylko koncerny. A miałem taką nudną nasiadówę niedaleko i myślałem, że się oderwę na 3 szklanki. Pani barmanka rżnęła głupa, że oni nic innego nie mieli no to się ostentacyjnie odwróciłem na pięcie i wyszedłem.
Nie uczyniła. Jest i będzie Belfast. Inne inszości jeżeli będą się pojawiać to nieregularnie.
"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
1. Knajpa istnieje nieodmiennie.
2. Pojawiło się ogrzewanie w postaci piecyka typu "Koza".
3. Belfasta leją nieodmiennie (AD 2014 za szóstkę), jest też Brackie, Wyborne oraz cieszyński Porter z butelki.
Fajna alternatywa dla multitapów imho.
Bardzo się cieszę, że właśnie taki lokal powstał akurat w Cieszynie. Lubię tam jeździć, lubię klimat tego miasta, a na moim piwnym szlaku właśnie dodałem Czarnego Koguta.
Browar wystartował pierwszego marca, a nam udało się ich odwiedzić dwa i pół tygodnia później czyli 18 marca. Browar,...
Multitap w samym sercu magicznego Porto w pobliżu wieży widokowej i słynnego mostu Ponte Luís I, symbolu miasta.
Choć w serwisie ratebeer lokal figuruje na liście jako browar restauracyjny, to nie jest nim już od 2020 roku.
Od tego czasu jest multitapem z długą listą rozmaitych...
Jedna z trzech niezłych włoskich restauracji/pizzerii w miejscowości. Wyróznia się tym od niedawna, że na nalewaku pojawił się Zwierzyniec Pils i Witbier. Pils chyba po 16/18.
Część wpisów w sieci sugerowała, że browar ten już nie działa, inne nie. Ale po pierwsze nie zawsze warto wierzyć informacjom z wizytówki na profilu firmy na Google (pamiętajmy, że to nie opisywana firma jest administratorem tych danych - tylko Google, a bywa, że internetowy gigant publikuje...
Comment