Łódź, 6 sierpnia 1/3, Piwoteka Narodowa [przeniesiono]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• docent
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Sokół83
    Na 10 kranach będą lambiki, faro, kieki, gueuze. Do tego berliner weisse, gose i rodenbach. Weekend dla prawdziwych twardzieli
    Ech, a już żałowałem absencji. Ale myślę, że doczekam jeszcze w tym roku takiego wydarzenia

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MLT
    O kurcze. Ja tak nie lubię lambika, a najbliższy sobotni wieczór mam zamiar spędzic w Piwotece. Mam nadzieję , że będzie tez cos innego do picia.
    Widzę, że Sokół nas uprzedził...

Tak na poważnie: w sobotę jest spotkanie z AleBrowarem, więc jest spora szansa, że ich piwa będą na kranach (na pewno Black Hope będzie). Czysty lambik będzie tylko na jednym kranie, więc jeszcze 8 albo 9 innych piw z beczki będzie podpiętych. Zapraszamy!

Leave a comment:

• Sokół83
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MLT
    O kurcze. Ja tak nie lubię lambika, a najbliższy sobotni wieczór mam zamiar spędzic w Piwotece. Mam nadzieję , że będzie tez cos innego do picia.
    Na 10 kranach będą lambiki, faro, kieki, gueuze. Do tego berliner weisse, gose i rodenbach. Weekend dla prawdziwych twardzieli
    Ostatnia zmiana dokonana przez Sokół83; 2013-01-07, 22:47.

Leave a comment:

• MLT
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka
    W najbliższą sobotę (12.01.2013) dzięki Smakpiwa.pl będziecie mogli spróbować (prawdopodobnie pierwszy raz w Polsce!!!) czystego lambika z beczki (browar Lindemans). 12,7% ekstraktu, 3,5% alkoholu i żadnych dodatków. Sour is new hoppy!
    Ostatnia zmiana dokonana przez MLT; 2013-01-07, 22:40.

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Sour is new hoppy!

W najbliższą sobotę (12.01.2013) dzięki Smakpiwa.pl będziecie mogli spróbować (prawdopodobnie pierwszy raz w Polsce!!!) czystego lambika z beczki (browar Lindemans). 12,7% ekstraktu, 3,5% alkoholu i żadnych dodatków. Sour is new hoppy!

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Mikkeller Frelser Triple Bock

Miłośników duńskiego browaru kontraktowego Mikkeller zapraszamy na potrójnego koźlaka Frelser Triple Bock - od dziś na kranie nr 9!

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Powrót Nadzei

Wszystkich miłośników balck ipa oraz fanów AleBrowaru zapraszamy na spotkanie z AleBrowarem, które odbędzie się u nas 12 stycznia 2013 r. od godz. 17:00 z okazji powrotu piwa Black Hope!

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Lista kranowa

1, Maisels Weisse
    2. Bernard 12 niefiltrowany
    3. Tripel Karmeiliet
    4. Dziadek Mróz
    5. Jak w dym
    6. Łódzkie Mocne
    7. Renifer
    8. Felsen Marzen
    10. Karel Nomad
    Zapraszamy!

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Popremierowe emocje już opadają, czas wrócić do prozy życia...

Bardzo Wam dziękujemy za liczne przybycie na premierę piwa Дед Мороз (Dziadek Mróz)! Mamy nadzieję, że smakowało. Osobno chcielibyśmy gorąco podziękować wszystkim osobom, bez których ani Dziadek by nie powstał, ani ta impreza nie doszłaby do skutku. Dziękujemy zatem:
    - Piwowarom z Browaru Artezan za uwarzenie Dziadka Mroza,
    - Jarkowi Puta za zaprojektowanie wspaniałej etykiety dla Dziadka,
    - firmie "bottlabel | etykiety na butelki" za wydrukowanie i przekazanie nam etykiet na butelkową wersję Dziadka,
    - Marcinowi Chmielarzowi z Portery.pl, który wspaniale podzielił się swoją wiedzą na temat russian imperial stoutów,
    - Adamowi Czesnemu za szablon Dziadka do malowana szronem na szybach :-)
    - szalonym piwnym blogerom za twórcze zabawy językowe i kreatywną krytykę polskiej blogosfery (Polskie Minibrowary, Małe Piwko Blog, PiwnyGaraż.pl, Gotowenapiwo.pl)
    - wszystkim miejscom, do których dotarł Dziadek i w których odbyła się jego premiera: Zakładowi Usług Piwnych, Setce, Strefie Piwa, Składowi Piwa oraz Omercie.
    BARDZO DZIĘKUJEMY!

Leave a comment:

• bayern71
    replied
    Właśnie wróciłem z Łodzi i mogę tylko powiedzieć, że możemy pomarzyć o takim lokalu w Warszawie. Wczoraj wybór był wręcz wybitny. Pojechałem na premierę RIS-a z Artezana ale prawdziwym hitem był lany Karel i Pelikan z Nomada. Ciekawostką był szczególnie ten pierwszy - tylko z czeskich chmieli. Smakował jak typowa AIPA, co mnie zaskoczyło.
    Naprawdę świetne miejsce. Trzeba będzie jeszcze parę razy odwiedzić.

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Piwny Sylwester w Piwotece Narodowej!

Serdecznie zapraszamy do świętowanie końca roku w naszym pubie. Przygotowaliśmy dla Was:
    - nielimitowany dostęp do piwa beczkowego!
    - 3 ciepłe dania
    - szwedzki stół z zimnymi przekąskami
    - muzykę serwowaną przez profesjonalnego DJ'a!
    - dobrą, piwna atmosferę!
    Koszt uczestnictwa wynosi 140 zł od osoby, zgłoszenia przyjmujemy pod adresem email piwoteka@piwoteka.pl lub osobiście w pubie. Dalsze instrukcje przekazujemy po otrzymaniu zgłoszenia :-)

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Od dziś miłośników mocniejszych trunków zapraszamy na... piwo!
    Sink the Bismarck oraz Tactical Nuclear Penguin - sprzedajemy na shoty! Ilość limitowana!

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Koszulki Dziadka Mroza

Informujemy, że w dniu premiery Dziadka Mroza dostępne w sprzedaży będą także koszulki. Cena koszulki to 35 zł. Rozmiary od S do XXL.
    Attached Files

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gildarius
    Czy Koniec Świata będzie z wiadra? (Bardzo dziwnie brzmi to pytanie).
    Koniec Świata będzie z wiadra i z nalewaków - jak kto chce.

Leave a comment:

• Gildarius
    replied
    Czy Koniec Świata będzie z wiadra? (Bardzo dziwnie brzmi to pytanie).

Leave a comment: