Od pewnego czasu odbywają się u nas w miarę cyklicznie spotkania podróżnicze pod wspólną nazwą "O podróżach przy kuflu...". W dniu jutrzejszym (tj. wtorek 5 czerwca) o godz. 20:30 odbędzie się kolejne takie spotkanie, tym razem będzie to "Wyprawa polarna - Norwegia, Szwecja 2012", na którym usłyszymy o zimowej wyprawie narciarskiej do północnej Szwecji i Norwegii, która odbyła się na przełomie lutego i marca 2012 roku. Będzie można zobaczyć dzikie krajobrazy północnej Europy, dowiedzieć się jak "od środka"wygląda wyprawa polarna oraz zobaczyć na żywo sprzęt używany na wyprawach polarnych.
O wyprawie opowie nam Michał Brzeszkiewicz - członek zespołu Piwoteki, którego na co dzień można oglądać w trochę innym wydaniu za barem lub w sklepie.
" W ciągu dwóch tygodni w dwuosobowym zespole przemierzyliśmy na nartach ponad 250 km za kołem polarnym. Nasza trasa wiodła przez Góry Skandynawskie w Norwegii i parki narodowe Szwecji - Padlejanta i Sarek. Jest to namiastka terenów polarnych charakterystycznych dla Spitsbergenu. Maszerując mijaliśmy bezleśne, bezkresne pustkowia, dziesiątki jezior i rzek oraz doliny górskie głębokie na prawie 1000 metrów.
W trakcie całej podróży spotkaliśmy jedynie 5 osób - na co dzień widując jedynie renifery i pardwy, a nocą zorze polarne "
Single Hop: Simcoe od Michała Saksa będzie podpięte dziś, ale dopiero ok 20:00. Piwo ciągle do nas jedzie, choć mam już na 100% pewność, że znajduje się w naszym środku transportu. Trzymajcie zatem kciuki, żeby się wszystko udało!!!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka
Niestety piwo od Michała Saksa dojedzie do nas dopiero w poniedziałek po południu, więc zapraszamy wszystkich na wtorek z Simcoe!
A już myślałem że się dokulam po biegu Pietryną, ale co się odwlecze to nie uciecze, a po biegu może i tak się dokulam
Dopiero teraz tutaj podziękuję za wspaniałe urodziny Spróbowałem wszystkich nowości, miałem przyjemność poznać Masona, z Abernackim i Docentem niestety się minęliśmy...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka
W najbliższą sobotę (czyli 26 maja) najprawdopodobniej podłączymy jedną, jedyną beczkę Single Hop IPA: Simcoe z gdańskiej Brovarni. Piszę najprawdopodobniej, ponieważ transport beczki organizujemy własnym sumptem i to w dodatku metodą kombinowaną, co by nie podnosić kosztu piwa. Jeśli nic nie stanie na przeszkodzie to piwo dotrze do nas późnym wieczorem w piątek, więc w sobotę powinno zostać podpięte. Jak dojedzie i będziemy mieli 100% pewności, że jest, to oczywiście poinformujemy o tym.
Tymczasem
Niestety piwo od Michała Saksa dojedzie do nas dopiero w poniedziałek po południu, więc zapraszamy wszystkich na wtorek z Simcoe!
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Leave a comment: