Łódź, 6 sierpnia 1/3, Piwoteka Narodowa [przeniesiono]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Piwoteka
    replied
    Urodziny c.d.

Ogłosiliśmy to już oficjalnie, więc informujemy też tutaj: pierwszą piwną premierą na naszych urodzinach będzie pierwszy polski witbier z browaru przemysłowego! Zapraszamy wszystkich na urodziny - to jeszcze nie wszystko!

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Urodziny Piwoteki Narodowej

5 maja 2012 r. organizujemy obchody pierwszych urodzin naszego pubu. Zapraszamy wszystkich serdecznie - oprócz zwyczajowych atrakcji przewidujemy także premierę 3 (trzech!) całkiem nowych, polskich piw! Więcej szczegółów wkrótce

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Svijany Pšeničné

Podpięliśmy właśnie ciekawostkę ze Svijan - Pšeničné. Mamy raptem dwie beczki, więc kto pierwszy ten lepszy!
    A aktualna bierlista wygląda tak:
    1. Schlenkerla Rauchbier Marzen
    2. Wiśnia w piwie
    3. Jihlavsky Grand
    4. Svijansky Maz
    5. Imperium Atakuje
    6. Odsiecz Wiedeńska
    7. Novopacke Tmave
    8. Svijany Pšeničné
    9. Maredsous Brune
    10. Delirium Tremens
    Zapraszamy

Leave a comment:

• pioterb4
    replied
    Trochę mnie zdziwiło stwierdzenie, że czeskie pilsy są wszystkie jednakowe...no ja bez smakowania po samym zapachu odróżniłbym Krakonosa jasnego od Opata Bittera czy dajmy na to Tambora 11, natomiast rozróżnienie polskich mocno wysyconych bezgoryczkowych lagerów mięzy sobą sprawiłoby mi sporą trudnosć.

Leave a comment:

• Sokół83
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka
    Akurat Raciborskie i Żywe bywają w Piwotece.
    Problem leży gdzieś indziej: jeśli mamy wybór wziąć beczkę Kocoura, Matuski czy nawet czegoś z Novej Paki, a Ciechanem Wybornym, Lubuskim Jasnym czy Rześkim, to wybór jest jasny...
    No i bardzo dobrze. Polskie piwa są niestety przeciętne. A Lagerowy bardzo mnie zaskoczył - nawet pity po Imperium był w miarę treściwy i goryczkowy, więc musi być naprawdę niezły Trzeba zrobić powtórkę i wypić go jako pierwszy.

Leave a comment:

• KrzychuN
    replied
    i w zasadzie macie rację! Może trochę źle się wypowiedziałem ostatnio nie miałem możliwości podjechać do Piwoteki a przy wcześniejszych wizytach czasem w rozkładzie jazdy królowały raczej Czeskie piwa (+ b. dobre ale drogie belgijskie) takie bym powiedział bardziej pospolite a nie wymieniony tu Kocour czy Matuska, przy np. tylko jednej pozycji z Polski i w tym wtedy widziałem problem. Teraz może jest inaczej i zresztą widać, że przez cały czas idziecie do przodu, to cieszy. Osobiście (podkreślam osobiście! ) z takiego Primatoura nie jestem szczęśliwy (bo i nie jeden raz go w Piwotece spożywałem) , wolałbym coś dobrego Polskiego ale to już jak pisałem kwestia gustu. No chyba, że jakieś rarytasy ze Stanów - to przepraszam hehehe

Nie ma co więcej ciągnąć tego tematu, dobrze że jesteście
    Ostatnia zmiana dokonana przez KrzychuN; 2012-03-31, 14:31.

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzychuN
    Wszystko kwestią gustu, ja fanem czeskich piw nie jestem i większość ich pilznerów smakuje mi tak samo...
    Oczywiście co innego takie rarytasy jak Kocour, takich perełek jak najwięcej!

A Raciborskie i Żywe niefiltrowane z kija zawsze z chęcią wypiję.
    Akurat Raciborskie i Żywe bywają w Piwotece.
    Problem leży gdzieś indziej: jeśli mamy wybór wziąć beczkę Kocoura, Matuski czy nawet czegoś z Novej Paki, a Ciechanem Wybornym, Lubuskim Jasnym czy Rześkim, to wybór jest jasny... Na szczęście pojawił się Ciechan Lagerowy w beczce, powinien być dziś podpięty, wróciła także PINTA w pełnej krasie (zagości pewnie na dłużej ze swoimi 4 piwami).
    Nie rezygnujemy z polskich piw, ale chcemy podnosić poprzeczkę!

Leave a comment:

• KrzychuN
    replied
    Wszystko kwestią gustu, ja fanem czeskich piw nie jestem i większość ich pilznerów smakuje mi tak samo...
    Oczywiście co innego takie rarytasy jak Kocour, takich perełek jak najwięcej!

A Raciborskie i Żywe niefiltrowane z kija zawsze z chęcią wypiję.

Leave a comment:

• pioterb4
    replied
    Przyczyny są dwie: po pierwsze wiele piw polskich wciąż ustępuje i to znacząco swoim zagranicznym odpowiednikom w niektórych kategoriach (jasny lekki lager, pilzner, ciemniak <13%). Po drugie dostanie wiele piw polskich wśród tych naprawdę smacznych jest niedostępnych z beczki tudzież jest bardzo cięzko dostępna.

A tak w ogóle to tęsknicie za słodkim Raciborskim, czy zupełnie przeciętnym Żywym z Ambera mając na kranach piwa z Bambergu, Kocoura czy Primatora?

Leave a comment:

• KrzychuN
    replied
    Też mi bardzo brakuje od dłuższego czasu większej ilości polskich piw (i uważam to za chyba jedyny znaczący minus lokalu), ale rzeczywiście problem może leży w samych browarach... (to już w zasadzie pytanie do właścicieli)

Leave a comment:

• pioterb4
    replied
    Cóż, ja wolałbym zamiast paru "świetnych" piw czeskich czy niemieckich parę więcej dobrych piw polskich. Ale to czysto subiektywna opinia.
    To chyba uwaga bardziej skierowana w kierunku polskich browarów niż lokalu

Leave a comment:

• sandacz
    replied
    Wieczorem na tygodniu dużo ludzi, w tym sporo młodzieży. Przyjazna atmosfera.
    Parę osób wypowiedziało się odnośnie wystroju, więc i ja to uczynię. Jest dość "studyjnie". Nic nie razi, nic nachalnie nie rzuca się w oczy i nie odwraca uwagi od smakowania piwa - o to chyba chodzi.
    A czy jest co smakować?
    Cóż, ja wolałbym zamiast paru "świetnych" piw czeskich czy niemieckich parę więcej dobrych piw polskich. Ale to czysto subiektywna opinia.

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika karabach
    co w tym tyg w kijach?

oczywiscie pozdrawiam
    1. Lubuskie Jasne
    2. Mahrs Kellerbier
    4. Svijany Ritir
    5. Svetozor
    7. Maredsous Blond
    8. Schlenkerla Rauchbier Marzen
    10. Blanche de Bruxelles
    11. Svijanska Knezna

Lista pewnie się zaraz zmieni, zapraszamy!

Leave a comment:

• karabach
    replied
    co w tym tyg w kijach?

oczywiscie pozdrawiam
    Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-03-18, 20:03.

Leave a comment:

• lzkamil
    replied
    O w mordę, akurat w czasie biegu w parku 3 Maja, Michał jak go znam też pewnie zbiegnie na bieg

Leave a comment: