Łódź, 6 sierpnia 1/3, Piwoteka Narodowa [przeniesiono]

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Piwoteka
    replied
    Siódme Łódzkie Warsztaty Warzenia Domowego Piwa

    Kolejna edycja naszych warsztatów piwowarskich odbędzie się 1 kwietnia o godz. 13:00.
    Tym razem gotujemy grochówkę!!!
    .
    .
    .
    ... nie... to żart... Warzymy piwo z grochem! :-)

    Wspiera nas jak zwykle Centrum Piwowarstwa (www.centrumpiwowarstwa.pl) i Browar.biz.
    Zapraszamy!

    Uwaga: jeśli chcesz mieć pewność uczestnictwa w Warsztatach wyślij zgłoszenie emailem na piwoteka@piwoteka.pl. Mamy 40 wolnych miejsc, decyduje kolejność zgłoszeń. Koszt uczestnictwa wynosi 10 zł, płatne przy wejściu na warsztaty.

    Leave a comment:


  • Piwoteka
    replied
    Dzisiejsze beczkowe:
    1. Wagner Pils
    2. Celtyckie
    3. Skalak 11º
    4. Litovel 13º
    7. Novopacke Granat
    8. Svijany Baron 15º
    9. Enghien Noel
    10. Bonator Doppelbock
    11. Blanche de Namur

    Zapraszamy

    Leave a comment:


  • Piwoteka
    replied
    Beczki ciągle się zmieniają - dziś dla Was:
    1. Mahrs Vollbier
    2. Pivovaria Pszeniczne
    3. Skalak 12º
    4. Brovarnia Dymione
    5. Atak Chmielu
    7. Skalak 13º Ciemne
    8. Fortuna Miodowa
    9. Maredsous Brune
    10. Delirium Tremens
    11. Floreffe Blond
    Zapraszamy!

    Leave a comment:


  • docent
    replied
    Mieliśmy okazję próbować piw Wiktora Saczuka oczywiście, przepraszam za pomyłkę.

    Leave a comment:


  • Sokół83
    replied
    Spotkanie udane, dowiedziałem się co nie co o chmielu i chmieleniu - choć niestety część historyczna uważam, że zrobiona po łebkach. Zaś objętością degustowanych piw jestem pozytywnie zaskoczony. W tej cenie spodziewałem się raczej małych próbek, typowo do degustacji. A tu wyszedłem z warsztatów nie tylko nasycony smakiem, ale i po części alkoholem - na lekkim rauszu. Wielki plusem była możliwość degustacji piw domowych.

    Czekamy na kolejne

    Leave a comment:


  • docent
    replied
    Duże podziękowania za dzisiejsze wydarzenie! Wartość degustowanych piw zapewne wielokrotnie przerosła wpisowe. Dla porządku wymienię co serwowano uczestnikom:

    masoński ALT
    gdańska AIPA
    PIPA oraz pils Wiktora Wsaczuka
    Troubadur Magma
    PINTA Atak Chmielu - nowa warka

    Do tego merytoryczna wiedza prowadzących i 8 próbek chmieli do powąchania/rozpoznania. Mam nadzieję, że Michał z gdańskiej Brovarni szybko uwarzy kolejną nowość, co by zorganizować kolejne takie spotkanie.
    Po spotkaniu dostępne też było Brovarnia Dymione z beki. W ten sposób to raczej nie prędko zawitam do Gdańska
    W drodze powrotnej zawieruszył mi się gdzieś aparat więc moich zdjęć nie będzie, niestety...
    Ostatnia zmiana dokonana przez docent; 2012-03-04, 04:11.

    Leave a comment:


  • Piwoteka
    replied
    Dzisiejsza, wyjątkowa na skalę Polski, oferta naszych nalewaków:
    1. Schlenkerla Rauchbier Marzen
    2. Pivovaria Koźlak
    3. Skalak 12
    4. Brovarnia Dymione
    5. Atak Chmielu
    6. Wesołych Świąt
    7. Lindemans Pecheresse
    8. Brovarnia AIPA
    9. Maredsous Brune
    10. Delirium Tremens
    11. Floreffe Blond
    Zapraszamy!
    PS. AIPA z Gdańska i Dymione w wersji mocno limitowanej!
    PPS. http://lodz.gazeta.pl/lodz/56,35153,...c_gorycz_.html

    Leave a comment:


  • Piwoteka
    replied
    Rozpoczyna się polska era chmielu - szczegóły!

    Z radością informujemy, że w sobotę podczas spotkania z Michałem Saks i Tomkiem Rogaczewskim będziemy mogli przedpremierowo spróbować piwa w stylu AIPA z gdańskiej Brovarni (bardzo dziękujemy browarowi za ten przychylny gest).
    Oprócz gdańskiego AIPA będziemy próbowali następujących piw:
    - Altbier (Manufaktura Piwna Jabłonowo)
    - Atak Chmielu (PINTA)
    - Troubadour Magma (The Musketeers)
    Trwają jeszcze prace nad ostatnią pozycją wpisująca się w ten chmielowy korowód, którą będziemy mogli Was poczęstować. Jak tylko będziemy mieć pewność, że będzie to damy znać co.

    Zapraszamy!

    Aha, dla przypomnienia:
    Chcesz prawdziwej goryczki w piwie? Chcesz nie tylko ją czuć ale i wiedzieć wszystko na jej temat?? Kochasz chmiel???
    W sobotę 3 marca organizujemy dwugodzinne spotkanie z chmielem w roli głównej - poprowadzą je znakomici piwoznawcy Tomasz Rogaczewski (www.4stronypiwa.pl) oraz Michał Saks (główny piwowar Brovarni Gdańsk). Początek spotkania o godz. 13:00.
    W trakcie spotkania zapoznamy się z dziejami chmielu w piwowarstwie, dowiemy się czym dokładnie chmiel jest i z czego bierze się goryczka oraz poznamy charakterystyki kilku typowo chmielowych piwnych stylów. Uczestnictwo w imprezie jest odpłatne - koszt 15 zł. Przewidujemy 40 miejsc dla uczestników, jeśli chcecie mieć pewność uczestnictwa prosimy wysyłać zgłoszenia na piwoteka@piwoteka.pl, każde zgłoszenie potwierdzamy, decyduje kolejność zgłoszeń mailowych.

    Leave a comment:


  • docent
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka
    Chcesz prawdziwej goryczki w piwie? Chcesz nie tylko ją czuć ale i wiedzieć wszystko na jej temat?? Kochasz chmiel???
    W sobotę 3 marca organizujemy dwugodzinne spotkanie z chmielem w roli głównej - poprowadzą je znakomici piwoznawcy Tomasz Rogaczewski (www.4stronypiwa.pl) oraz Michał Saks (główny piwowar Brovarni Gdańsk). Początek spotkania o godz. 13:00.
    W trakcie spotkania zapoznamy się z dziejami chmielu w piwowarstwie, dowiemy się czym dokładnie chmiel jest i z czego bierze się goryczka oraz poznamy charakterystyki kilku typowo chmielowych piwnych stylów. Przy okazji przeprowadzimy degustację kilku piw o wybitnie chmielowym charakterze - szczegóły wkrótce! Nie obędzie się bez niespodzianek!!!
    No i tym samym nie pojechałem do Gdańska

    Leave a comment:


  • Piwoteka
    replied
    Rozpoczyna się polska era chmielu!

    Chcesz prawdziwej goryczki w piwie? Chcesz nie tylko ją czuć ale i wiedzieć wszystko na jej temat?? Kochasz chmiel???
    W sobotę 3 marca organizujemy dwugodzinne spotkanie z chmielem w roli głównej - poprowadzą je znakomici piwoznawcy Tomasz Rogaczewski (www.4stronypiwa.pl) oraz Michał Saks (główny piwowar Brovarni Gdańsk). Początek spotkania o godz. 13:00.
    W trakcie spotkania zapoznamy się z dziejami chmielu w piwowarstwie, dowiemy się czym dokładnie chmiel jest i z czego bierze się goryczka oraz poznamy charakterystyki kilku typowo chmielowych piwnych stylów. Przy okazji przeprowadzimy degustację kilku piw o wybitnie chmielowym charakterze - szczegóły wkrótce! Nie obędzie się bez niespodzianek!!!
    Uczestnictwo w imprezie jest odpłatne - koszt 15 zł. Przewidujemy 40 miejsc dla uczestników, jeśli chcecie mieć pewność uczestnictwa prosimy wysyłać zgłoszenia na piwoteka@piwoteka.pl, każde zgłoszenie potwierdzamy, decyduje kolejność zgłoszeń mailowych.

    Leave a comment:


  • Piwoteka
    replied
    Odpowiadając na pytanie:
    1. Żatec 12 Kvasnicovy
    2. Holba 12
    3. Postizinskie 11 Tmave
    4. Alt -Jabłonowo
    5. Ale szycha
    6. Wesołych Świąt
    7. Faro
    8. Blanche de Namur
    9. Duchesse de Bourgogne

    Zapraszamy serdecznie od 15.00

    Leave a comment:


  • karabach
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka
    Warsztaty oczywiście 26 lutego od 13:00.
    a czego możmysię spodziewać w poniedziałek w kijach?

    Leave a comment:


  • Piwoteka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka
    Zapraszamy na warzenie alta w łódzkiej Piwotece Narodowej. Wspierają nas Centrum Piwowarstwa i portal Browar.biz.
    Uwaga: jeśli chcesz mieć pewność uczestnictwa w Warsztatach wyślij zgłoszenie emailem na piwoteka@piwoteka.pl. Mamy 40 wolnych miejsc, decyduje kolejność zgłoszeń. Koszt uczestnictwa wynosi 10 zł, płatne przy wejściu na warsztaty, dla "premiumów" zniżka - koszt uczestnictwa 5 zł.

    Zapraszamy!
    Warsztaty oczywiście 26 lutego od 13:00.

    Leave a comment:


  • Piwoteka
    replied
    Warsztaty

    Zapraszamy na warzenie alta w łódzkiej Piwotece Narodowej. Wspierają nas Centrum Piwowarstwa i portal Browar.biz.
    Uwaga: jeśli chcesz mieć pewność uczestnictwa w Warsztatach wyślij zgłoszenie emailem na piwoteka@piwoteka.pl. Mamy 40 wolnych miejsc, decyduje kolejność zgłoszeń. Koszt uczestnictwa wynosi 10 zł, płatne przy wejściu na warsztaty, dla "premiumów" zniżka - koszt uczestnictwa 5 zł.

    Zapraszamy!
    Ostatnia zmiana dokonana przez Piwoteka; 2012-02-17, 18:20.

    Leave a comment:


  • Sokół83
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka
    Skoro już wszyscy wiedzą, to i my możemy napisać: w najbliższą sobotę zapraszamy na premierę Altbiera wg receptury Masona, oczywiście z beczki!
    Nie no, w alkoholizm przez Was wpadnę. Cały czas coś nowego i to na coraz lepszym poziomie. Jak nie Kocury to Unetice, teraz alt od Masona. Żeby to chociaż drogo było, to by człowiek wpadł od święta. A tu jeszcze zniżka dla premiumów kusi dodatkowo

    Leave a comment:

Related Topics

Collapse

  • yavo
    Łódź, Traugutta 4, Piwoteka Narodowa
    yavo
    Admin: Archiwalny temat dot. Piwoteki Narodowej w pierwotnej lokalizacji - ul. 6 sierpnia - tutaj
    ---------------------------------

    Dobry wieczór! Piwoteka przeniosła się na Traugutta 4. Jest jaśniej i przyjaźniej. Krany? Dwadzieścia jeden. Knajpa pęka w wszach w ten piątkowy...
    2022-04-22, 20:25
  • dadek
    Vojkovice 252, Pivovar Koníček
    dadek
    Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
    2023-11-22, 06:14
  • anteks
    2025.05.25 - WĄSOWO, Wielkie Otwarcie Browar Wąsowo
    anteks
    Wielkie Otwarcie Browar Wąsowo 25.05.25
    Start
    2025-05-25 12:00
    Koniec
    2025-05-25 18:00
    Adres
    Wąsowo Poznańska 2
    2025-05-14, 19:47
  • ART
    Piwoteka, [Sarabanda] New Gold Dream #2
    ART
    New England IPA

    parametry 6,1 abv, 15 ekstr, niefiltrowane, pasteryzowane - podany producent - Piwoteka. Skład: słód jęczmienny, owsiany, pszeniczny i płatki owsiane, chielone Nelson Sauvin, Citrą i Simcoe. Zapowiedź na etykiecie: "Powrót do debiutanckiego piwa browaru - Mętna...
    2024-12-07, 19:06
  • darekd
    Piwoteka, Placebo
    darekd
    Placebo to "wheat saison". Pszenica w saisonach to chyba nie odkrycie, więc o co chodzi w tym określeniu?

    12,5% ekstr.
    6,2% alk.

    Aromat - początkowo w nosie lekko kręciły się aromaty belgijskich drożdży, ale chwilę potem wyszły tony weizena. Czyli...
    2025-03-31, 23:34
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...