Łódź, 6 sierpnia 1/3, Piwoteka Narodowa [przeniesiono]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Piwoteka
    replied
    Dziś na kranach:
    1. Ciechan Miodowy
    2. Rebel 12 - Czechy - pils
    3. Lindemans Cassis - Belgia - czarna porzeczka
    4. Szoko - Kormoran - czekoladowe
    5. Twierdzowe - Zamkowy - jasny lager
    6. Ale Szycha - NOWA PINTA - polskie ale chmielone polskim chmielem
    7. Kormoran - bursztynowy mocno chmielowy lager
    8. Irish - (Kormoran) ciemny lager
    9. Maredsous Brune - mocne, klasztorne, belgijskie Ale
    10. Delirium Tremens - mocne belgijskie ale

W kolejce wiele innych w tym oczywiście nowy stout owsiany z PINTY

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Spotkanie z autorem "Browary Łodzi i regionu"

Serdecznie zapraszamy na spotkanie z p. Marcinem Jakubem Szymańskim, który opowie nam o swojej książce "Browary Łodzi i regionu". Podczas spotkania będzie można wziąć udział w dyskusji z autorem, zakupić książkę w cenie promocyjnej oraz spróbować piwnych specjałów z naszego regionu.

Zapraszamy!

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    PINTA!

W najbliższą sobotę zapraszamy na premierę dwóch nowych piw z PINTY! Dostępne już od 15:00 - stout owsiany i polskie ale!

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Porter Pardubicky!

Zapraszamy na Pardubickiego Portera z beczki w Piwotece Narodowej!

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Dziś na Kranach:
    1. Rześkie
    2. Permon 13 niefiltrowany (Czechy) - mikrobrowary - lager
    3. Lindemans Casis - Lambik Wiśniowy
    4. Śliwka w Piwie (Kormoran) - piwo specjalne
    5. Raciborskie (Zamkowy)- Lager
    6. Svijany Rittir (Czechy) - Pils
    7. Warmiak (Kormoran) ciemne
    8. Scotch (Belgia) - mocne ciemne ale
    10. Delirium Tremens (Belgia) - strong ale
    11. Rohozec Skalak 13 Tmave

Pszekoźlak dostępny już tylko z butelki.

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Dzięki!

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao
    Ciśnienie na lanego Psze Koźlaka skusiło mnie w końcu do pierwszych odwiedzin w Piwotece. Pewnie nie będę oryginalny, ale wrażenia mam bardzo pozytywne. Wybór piwny mówi sam za siebie (chociaż nie wszystkie nalewaki miały co lać wczoraj - miałem nastawienie na któregoś z belgów wymienianych powyżej, a już zeszły), ceny również są przyjemne. Mam nadzieję że w tym kierunku pójdzie nasz wrocławski ZUP.

Co zwróciło moją uwagę, to bardzo dobra muzyka puszczana w Piwotece - aż byłem zdziwiony, bo lokale z dobrym piwnym asortymentem często mają pod tym kątem tyły. A do wczorajszego bluesa aż przyjemniej się piło

Samego Psze Koźlaka opiszę w odpowiednim temacie, tu wspomnę tylko że jest pyszny. A jeśli komuś jeszcze zależy na lanym, to ponoć schodzą już ostatnie beczki, więc radziłbym się spieszyć.
    Dziękujemy za wizytę i dobre słowa, dzięki temu będziemy starać się jeszcze bardziej!

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
    Rzecz mocno względna. Tak jak promowanie jazzu do Pilsnera - nie wiem któremu składnikowi bardziej to szkodzi
    Oczywiście, że to rzecz względna, dlatego puszczamy to co lubimy. A z muzyką tak jak z piwem - nie ma jednej, która będzie pasowała każdemu.

Dziś za to zagra u nas Herold. Oczywiście zagra na kranie!

Leave a comment:

• docent
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shedao

Co zwróciło moją uwagę, to bardzo dobra muzyka puszczana w Piwotece - aż byłem zdziwiony, bo lokale z dobrym piwnym asortymentem często mają pod tym kątem tyły. A do wczorajszego bluesa aż przyjemniej się piło
    Rzecz mocno względna. Tak jak promowanie jazzu do Pilsnera - nie wiem któremu składnikowi bardziej to szkodzi

Leave a comment:

• Shedao
    replied
    Ciśnienie na lanego Psze Koźlaka skusiło mnie w końcu do pierwszych odwiedzin w Piwotece. Pewnie nie będę oryginalny, ale wrażenia mam bardzo pozytywne. Wybór piwny mówi sam za siebie (chociaż nie wszystkie nalewaki miały co lać wczoraj - miałem nastawienie na któregoś z belgów wymienianych powyżej, a już zeszły), ceny również są przyjemne. Mam nadzieję że w tym kierunku pójdzie nasz wrocławski ZUP.

Samego Psze Koźlaka opiszę w odpowiednim temacie, tu wspomnę tylko że jest pyszny. A jeśli komuś jeszcze zależy na lanym, to ponoć schodzą już ostatnie beczki, więc radziłbym się spieszyć.

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Aktualny rozkład jazdy!

Dziś nalewamy:
    1. Kormoran Jasne
    2. Primator 12 Jasne
    3. Lindemans Apple (Jabłko)
    4. Noteckie Ciemne
    5. Twierdzowe
    6. Psze Koźlak
    7. Żywe Niefiltrowane (Amber)
    8. Delirium Tremens
    9. Maredsous Tripel
    10. Frulli (Truskawka)
    11. Koźlak Browar Amber

Zapraszamy!

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Dziś lejemy:
    1. Fortuna Wiśniowe
    2.Lindemans Pecherese (Brzoskwinia)
    3. Primator 12 Tmave
    4. Noteckie Jasne
    5. Brackie Niepasteryzone
    6. Psze Koźlak
    7. Warnijskie
    8. Delirium Tremens
    9. Maredsous Tripel
    10. Frulli (Truskawka)
    11. Koźlak Browar Amber

Czekają: Żywe Niefiltrowane, Noteckie Ciemne, Twierdzowe i inne ....

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Pogrzeb Piwnej Komerchy!

Tak wczoraj odesłaliśmy na wieczny odpoczynek Kasztelana:
    Attached Files

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Nowe PINTY w PIwotece Narodowej!

Od dziś dostępne (jedynie wersje butelkowe):
    Jak w dym (rauchbock)
    Podymek (wędzone ale)

Zapraszamy!

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    2011.11.06 Łódzkie Warsztaty Warzenia Domowego Piwa - spotkanie czwarte

Zapraszamy na kolejne spotkanie z Piotrem Piwowarem - tym razem planujemy uwarzyć Belgijskie Specjalne Ale, styl dość szeroki i pozwalający na dużą dowolność, a że piwo będzie gotowe na święta Bożego Narodzenia to na świątecznych smakach się skoncentrujemy. Oczywiście wspierają nas Centrum Piwowarstwa oraz Browar.biz.
    Uwaga, mamy 40 wolnych miejsc, wejściówka kosztuje 10 zł. Zmieniamy jednak zasady zapisywania się na Warsztaty - jeśli chcecie mieć pewność, że weźmiecie w nich udział wysyłajcie maila na piwoteka@piwoteka.pl ze zgłoszeniem (my potwierdzamy przyjęcie zgłoszenia). Pierwszeństwo wejścia na Warsztaty mają osoby, które wyślą zgłoszenie.

Pozdrawiamy i zapraszamy,

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Stout gryczany w Piwotece!

Składamy nieco spóźnione, ale za to wielkie, podziękowania dla Centrum Piwowarstwa i Browar.biz'u za pomoc przy naszych Warsztatach Piwowarskich. Spotkanie w ostatnią niedzielę było bardzo udane, przyszło ok. 25 osób, które wraz z naszym piwowarem Piotrem uwarzyły swojego pierwszego gryczanego stouta (dziękujemy za ten niesamowity słód gryczany!!!). Całość wyglądała mniej więcej tak:
    Attached Files

Leave a comment: