
Łódź, 6 sierpnia 1/3, Piwoteka Narodowa [przeniesiono]
Collapse
X
-
-
Nieczynne 12 września
W najbliższy poniedziałek, tj. 12 września 2011, Piwoteka Narodowa będzie nieczynna. Za utrudnienia serdecznie przepraszamy i wracamy we wtorek w normalnych godzinach funkcjonowania pubu (15:00-24:00).Leave a comment:
-
W niedzielę 18 września o godz. 13:00 rozpoczynamy cykl spotkań z Piwowarem, podczas których osobiście będziemy mogli zatrzeć słód, gotować brzeczkę, nachmielić piwo pod okiem doświadczonego piwowara. Przy okazji będzie można spróbować piw warzonych w domowych warunkach. Wszystkie spotkania będą odbywać się w Piwotece Narodowej w niedziele. Koszt uczestnictwa w pojedynczym spotkaniu to 10 zł. Chętnych zapraszamy do kontaktu mailowego: piwoteka@piwoteka.pl lub na stronę wydarzenia na Facebooku: Łódzkie Warsztaty Warzenia Domowego Piwa
Zapraszamy,Leave a comment:
-
Łódzkie Warsztaty Warzenia Domowego Piwa
W niedzielę 18 września o godz. 13:00 rozpoczynamy cykl spotkań z Piwowarem, podczas których osobiście będziemy mogli zatrzeć słód, gotować brzeczkę, nachmielić piwo pod okiem doświadczonego piwowara. Przy okazji będzie można spróbować piw warzonych w domowych warunkach. Wszystkie spotkania będą odbywać się w Piwotece Narodowej w niedziele. Koszt uczestnictwa w pojedynczym spotkaniu to 10 zł. Chętnych zapraszamy do kontaktu mailowego: piwoteka@piwoteka.pl lub na stronę wydarzenia na Facebooku: Łódzkie Warsztaty Warzenia Domowego PiwaLeave a comment:
-
Dziś na Kranach:
1. Sedm Kuli (siedem Kuli) 13% specjalna - Czechy
2. Primator 13% połciemna - Czechy
3. Koźlak (Pivovaria) - Radom
4. Śliwka w Piwie (Kormoran)
5. Pszeniczne (Pivovaria) - Radom
6. Raciborskie ( Zamkowy) - Racibórz
7. Fortuna Wiśniowa - Fortuna (Miłosław)
8. Odsiecz Wiedeńska - Pinta
9. Abbaye de Forest - Belgia - Klasztorny Tripell
10. Delirium Tremens - Belgia
11. Blanche de Namur- Belgia
W kolejce - Raciborskie Miodowe, Pivovaria Pils, Primator 24%Leave a comment:
-
Pivovaria Radom
Od dziś w Piwotece Narodowej możecie skosztować piw z radomskiej Pivovarii. A na pozostałych kranach:
1. Primator 12% ciemne
2. Primatof 11% jasne niefiltrowane
3. Pivovaria Koźlak
4. Śliwka w piwie
5. Litovel 12% jasne
6. Czarna Dziura
7. Svijany Maz 11% jasne
8. Odsiecz Wiedeńska
9. Scotch
10. Delirium Tremens
11. Blanche de Namur.
ZapraszamyLeave a comment:
-
Mam do Was praktyczne pytanie, czy majac w ofercie 11 roznych piw, macie tez w ofercie samplery, czyli 100ml kieliszeczki kazdego piwa, tak by potencjalny klient mogl wybrac czym chce sie tego wieczora na...pier...chmielic
Pytam, bo w Ameryce to standard, ze jak przychodzi nowy gosc to dostaje najpierw malenkie probki piw, by mogl wybrac i zdecydowac co chce dalej pic.Leave a comment:
-
Mam do Was praktyczne pytanie, czy majac w ofercie 11 roznych piw, macie tez w ofercie samplery, czyli 100ml kieliszeczki kazdego piwa, tak by potencjalny klient mogl wybrac czym chce sie tego wieczora na...pier...chmielic
Pytam, bo w Ameryce to standard, ze jak przychodzi nowy gosc to dostaje najpierw malenkie probki piw, by mogl wybrac i zdecydowac co chce dalej pic.Leave a comment:
-
Gdyby ktoś nie miał koncepcji jak spędzić niedzielne popołudnie to polecamy:
1. Primator Stout
2. Primator 13%
3. Krakonos 12%
4. Celtyckie
5. Pyszne
6. Svijany Maz 11%
7. 70 szylingów
8. Czarna Dziura
9. Scotch (Belgia) - premiera
10. Delirium Tremens
11. Blanche de Namur
ZapraszamyLeave a comment:
-
Aż mi wstyd, że choć jestem rodowitym Łodzianinem, dwa dni temu po raz pierwszy byłem w Piwotece Narodowej. Wizyta była jednak zdecydowanie udana. Popróbowałem beczkowych Pint (pyszne 70/-, doskonały Atak Chmielu), Rytira ze Svijan i Primatora Double (jedyne, czego troszeczkę żałuję, strawniejsze byłoby małe).
Lokal fajny, przyjemnie zapełnił się z biegiem wieczoru, muzyka zupełnie nie przeszkadzała w rozmowie, a tablice na ścianach nadają fajnego charakteru. To będzie obowiązkowy punkt podczas przyjazdów do rodzinnego miasta. Żeby tylko chodnik był szerszy i pozwalał rozstawić więcej stolików przed wejściem...Leave a comment:
-
Dzisiejsze Menu piwne...
Dziś nalewamy: m.in.
Primator Pale Ale (Czechy) - premiera
Primator 16% (Czechy)
Primator Double 24% (Czechy)
Lubuskie (Witnica)
Lubuskie Jagodowe (Witnica)
Svijany Rittir 12% (Czechy)
Atak Chmielu (Pinta)
Litovel 12% Tmavy (Czechy)
70 szylingów (Pinta)
Delirium Tremens (Belgia)
Blanche de Namur (Belgia)
W kolejce: Pyszne, Ciechan Miodowy i inneLeave a comment:
-
Na Nalewakach:
Primator Weizen (Czechy)
Primator 13% Poltmave (Czechy)
Ciechan Wyborny (Ciechan)
Zawiercie Czekoladowe (Browar na Jurze)
Svijany Rittir 12% (Czechy) - premiera
Czarna Dziura (Pinta)
Krakonos 12% (Czechy)
Raciborskie Miodowe (Zamkowy, Racibórz)
Ciechan Miodowy (Ciechan)
Litovel Ciemny 12%
Czekają: Rześkie, Lubuskie Zielone i inneLeave a comment:
-
Dziś w Menu:
Skalak 11 (Czechy)
Policka Zavis Kvasnicovy - niefiltrowany (Czechy)- premiera
Zawiercie Jasne Pełne (Browar na Jurze)
Zawiercie Bursztynowe (Browar na Jurze)
Lubuskie Wiśniowe (Witnica)
...70 szylingów (Pinta)
Odsiecz Wiedeńska(Pinta)
Litovel 12 (Czechy)
Noteckie Ciemne (Czarnków)
Irish (Kormoran)
ZapraszamyLeave a comment:
Related Topics
Collapse
-
-
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko
. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
-
Channel: Czechy
-
-
-
New England IPA
parametry 6,1 abv, 15 ekstr, niefiltrowane, pasteryzowane - podany producent - Piwoteka. Skład: słód jęczmienny, owsiany, pszeniczny i płatki owsiane, chielone Nelson Sauvin, Citrą i Simcoe. Zapowiedź na etykiecie: "Powrót do debiutanckiego piwa browaru - Mętna...-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-07, 19:06 -
-
Placebo to "wheat saison". Pszenica w saisonach to chyba nie odkrycie, więc o co chodzi w tym określeniu?
12,5% ekstr.
6,2% alk.
Aromat - początkowo w nosie lekko kręciły się aromaty belgijskich drożdży, ale chwilę potem wyszły tony weizena. Czyli...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Leave a comment: