Łódź, 6 sierpnia 1/3, Piwoteka Narodowa [przeniesiono]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• docent
    replied
    W ostatnią sobotę popijałem z beki: Pintę Atak Chmielu (9 pln/0,4), Primator Stouta (8 pln), Primatora Weizena (8 pln), Brackie Mastne (9 pln), Krakonsa 12 (8 pln). Z powodu podpinania beczki nachodskiego stouta przesunąłem termin odjazdu na ostatni pociąg do wawy i zdecydowanie było warto

Zapytałem załogę Piwoteki dlaczego nie ma wafli na stołach bo ich brak rodzi dysonans jeśli chodzi o promocję odpowiedniego poziomu piwnej kultury. Okazało się, że wafli nie ma bo klienci zwykli je drzeć na drobne strzępy. Nerwowi jacyś ci łodzianie...
    Kolejna sprawa to stoliki, które pojawiły się w pokaźniej ilości na chodniku przed lokalem. Otóż ozdobione są logiem "naszego najlepszego" co może sugerować, że Tyskie przejęło pieczę nad lokalem. W końcu przydomek "Narodowy" zobowiązuje

Najważniejsze jednak jest, że mamy tu spory wybór rotacyjnie zmienianych piw beczkowych (było 8 bo jeden kran czeka na naprawę). Tak trzymać!

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Piwoteka Narodowa - Punktem dla Łodzi!

Z dumą informujemy, że Piwoteka Narodowa została nagrodzona Punktem Dla Łodzi w kategorii "lokale". Bardzo dziękujemy za to wyróżnienie, będziemy się starać zawsze być bardzo ważnym punktem dla Łodzi! Zapraszamy na dobre piwo!

Wasze,

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka
    Z uwagi na różnorodność gatunków serwowanych za jednym razem i pewne ograniczenia techniczne jest to trudne, ale będziemy nad tym pracowali.
    Zdecydowanie pracujcie. Pinty były straszliwie zmrożone. Nie dość że smae w sobei chyab są płaskie i wodniste, to jeszcze w tej temperaturz eto nic się nei czuje. No i szkoda gardeł, klienci się pochorują i długo na piwo nie wpadną 9 stopni by było idealnie moim zdaniem.

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon
    Nic się nie stanie jak Pinty pojawią się dopiero w sobotę, bo zmieniły się nam plany
    Radzę pojawić się zaraz po otwarciu bo to już końcówka pinty do poniedziałku.
    Butelki też już się kończą.

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika leona
    Byłem, piwo piłem ale mam jedną sugestię - zwiększcie temperaturę serwowanego piwa. A przynajmniej niektórych gatunków, na ocieplenie Delirium musiałem czekać z 20 minut
    Z uwagi na różnorodność gatunków serwowanych za jednym razem i pewne ograniczenia techniczne jest to trudne, ale będziemy nad tym pracowali.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Nic się nie stanie jak Pinty pojawią się dopiero w sobotę, bo zmieniły się nam plany

Leave a comment:

• leona
    replied
    Byłem, piwo piłem ale mam jedną sugestię - zwiększcie temperaturę serwowanego piwa. A przynajmniej niektórych gatunków, na ocieplenie Delirium musiałem czekać z 20 minut

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    W okolicach piątku pojawią się pewnie dwie pinty jednocześnie - prawdopodobnie 70 szylingów i pierwsza pomoc, ale to jeszcze wyjdzie w praniu (laniu)
    Na pewno damy znać.

Leave a comment:

• Pendragon
    replied
    Dużo tych Pint macie? Albo inaczej, czego można się spodziewać w następny piątek?
    Pytam, bo sekcja trójmiejska, w postaci osób trzech, ma zamiar Was odwiedzić

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Pinta!!!

Nadszedł czas na ciąg dalszy przygody z browarem Pinta - zaczynamy dziś od Odsieczy Wiedeńskiej. Wszystkich fanów Pinty zapraszamy.

Od jutra wszystkie nowe piwa pinty w butelkach w sklepach Piwoteki

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
    Moja ocena Łodzi jako mocnego punktu na piwnej mapie Polski nabrała kolejnego potwierdzenia. Do sklepów z szerokim wyborem doszedł lokal z takowym wyborem piw lanych. Bardzo mi odpowiada lokalizacja czyli 10 minut spacerkiem od Fabrycznej. Mając Piwotekę, już nawet nie zajrzałem na jedno do de Brasila
    Koło 15 lipca mają pojawić się nowe PINTY więc trzeba będzie zawitać ponownie
    Fotki z wizyty dostępne tutaj
    Dziękujemy za miłe słowa! Będziemy się starali, aby oferta ciągle zaskakiwała a obsługa była jeszcze lepsza. Jednocześnie informujemy, że wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, iż nowe PINTY z nalewaków będą już w najbliższy piątek, ale tę informację trzeba będzie jeszcze potwierdzić.

Leave a comment:

• docent
    replied
    Moja ocena Łodzi jako mocnego punktu na piwnej mapie Polski nabrała kolejnego potwierdzenia. Do sklepów z szerokim wyborem doszedł lokal z takowym wyborem piw lanych. Bardzo mi odpowiada lokalizacja czyli 10 minut spacerkiem od Fabrycznej. Mając Piwotekę, już nawet nie zajrzałem na jedno do de Brasila
    Koło 15 lipca mają pojawić się nowe PINTY więc trzeba będzie zawitać ponownie
    Fotki z wizyty dostępne tutaj

Leave a comment:

• henczu
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piwoteka
    Niestety jedynie małe stoliki pod oknami, na Pietrynie mogą wystawiać ogródki tylko knajpy, które mają adres na Piotrkowskiej (a tym nie dysponujemy...).
    Nie prawda
    Przynajmniej jeszcze nie w tym sezonie - przykładem może być ogródek na Piotrkowskiej pubu biblioteka który mieście się przy Struga/Kościuszki No ale nie wiadomo co będzie za rok...
    Na początek dziękujemy za kilka stolików!

Leave a comment:

• Piwoteka
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika henczu
    OOOOooooo!
    a to bardzo ciekawe... Ale w formie większego ogródka przy Piotrkowskiej Street czy bardziej coś w rodzaju jak ma konkurencja na przeciwko?

Wielki plus!
    Niestety jedynie małe stoliki pod oknami, na Pietrynie mogą wystawiać ogródki tylko knajpy, które mają adres na Piotrkowskiej (a tym nie dysponujemy...).

Leave a comment:

• henczu
    replied
    OOOOooooo!
    a to bardzo ciekawe... Ale w formie większego ogródka przy Piotrkowskiej Street czy bardziej coś w rodzaju jak ma konkurencja na przeciwko?

Wielki plus!

Leave a comment: