Odnośnie frekwencji, to właśnie o 17 byłem zdziwiony, że taki mały ruch. O wczorajszym otwarciu słyszałem z kilku źródeł, więc sądziłem, że będzie ciężko o miejsce, niezależnie od godziny. Oczywiście przed 19, ludzi było już znacznie więcej.
Primator Weizen i Czarna Dziura na pewno po 8 zł, Wiśnia w piwie zdaje się, że również.
Wiem, że to nie ten temat, ale spytam. W jaki sposób wprowadzać piwa PINTY, do dziennika piwnego ?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Myszon007
W nalewakach ponadto:
☑ Delirium Tremens
☑ Blanche de Namure
☑ Primator Weizen
Byłem wczoraj od 17 i nie widziałem pierwszych dwóch.
Zestaw wyglądał tak:
- Ciechan Wyborny 6zł
- Ciechan Miodowy 8zł
- Wiśnia w Piwie 7 albo 8zł
- Karkonosz 12-tka 7zł
- Primator Polotmavy 7zł
- Primator Weizen 7 albo 8zł
- Czarna Dziura 8 albo 9 za 0,4l
- Atak Chmielu 9zł za 0,4l
Ogólnie frekwencja przerosła chyba najśmielsze oczekiwania właścicieli. Jak wróciłem do lokalu koło 22 to już była na poziomie 150%
Wystrój prosty, raczej kawiarniany, z gadżetami piwnymi na ścianie. Mnie się nawet podoba. Mam nadzieję, że birofiliów będzie przybywać.
Ceny jak widać przyzwoite, a biorąc pod uwagę, że przy 6 sierpnia są najdroższe knajpy w Łodzi to można w zasadzie powiedzieć że niskie.
Odpowiadając po kolei na pytania:
1. Będzie można nalać na wynos, ale czy PINTA się ostanie tak długo, to nie wiemy. Zresztą nic straconego, w przyszłym tygodniu będą już butelkowe z PINTY.
2. W niedziele (również w najbliższą) oraz w każdy inny dzień czynne 14:00-24:00. Nie wiemy jeszcze czy to będą ostateczne godziny otwarcia, ale na najbliższe 2-3 tygodnie będą takie.
3. Powierzchni jest w sumie ok. 150 metrów, z czego dla klientów ze 120. W najbliższą sobotę otwarte dla wszystkich, więc kto pierwszy ten lepszy :-)
I przepraszamy, że odpowiedzi dopiero teraz, ale cała ekipa lata od rana ze szmatą, wiadrem, kluczem francuskim i innymi przyborami żeby zdążyć na czas...
Jakże się cieszę z nowego miejsca stałego pobytu w Łodzi
Tylko... można od razu wynająć cały lokal na dzień otwarcia? Bo zbiegło się ono z moim zamiarem świętowania swych urodzin
Ja Cię pikam! Rewelacja i ukłony w pas! Ponieważ planuję być w okolicy dopiero tydzień później, nie wypijcie wszystkiego . Czy będzie można nalać "na wynos"...? Się rozumie, wezmę własne szkło.
Czyli dostępne będą Atak Chmielu (AIPA), Czarna Dziura (Dark Lager) oraz A'la Grodziskie? A pozostałe 6 kranów? Tajemnica Już teraz jestem pod wrażeniem - Gratuluję i pozdrawiam
Łódź, 6 sierpnia 1/3, Piwoteka Narodowa [przeniesiono]
Po wielu miesiącach zmagań z siłami wyższymi mamy w końcu zaszczyt i radość zaprosić Was na otwarcie prawdziwie piwnego pubu Piwoteka Narodowa, ulokowanego jakieś 20 metrów za sklepem w stronę al. Kościuszki. Wielkie otwarcie w najbliższą sobotę 7 maja i od razu z hukiem, ponieważ będzie to jednocześnie łódzka premiera piw z browaru PINTA (wszystkie z nalewaka). Ponadto jeszcze 6 innych czynnych kranów - zapraszany do smakowania!
Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
Leave a comment: