To nie restauracja, więc obsługa jest przy barze. Ceny za piwo są rózne, z tego co pamiętam za 6 zł da się coś przechylić też. No ale skoro urodziny masz pod koniec sierpnia to przecież do tego czasu zdążysz ze trzy razy się tam przejśc i wybadać temat...
Toruń, Rynek Nowomiejski 8, Gospoda Pod Modrym Fartuchem & Krajina Piva Pub
Collapse
X
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
O kurde, o takich prostych rzeczach musi mi mówić obca osoba
. Nie wpadłem na to, że można po prostu zadzwonić czy napisać... Jutro postaram się dowiedzieć jak to wszystko wygląda.
Jednak gdyby ktoś opisał własne wrażenia z ostatniego czasu to z chęcią będę czytał
I tak dzięki za wszelką pomoc
Comment
-
No to skrobnę coś dla potomnych, może ktoś też będzie miał podobne dylematy
Przede wszystkim chyba nie ma lepszego baru w Toruniu. Ale Krajina mogłaby być jeszcze lepsza. Najbardziej przeszkadzało mi miejsce dla palących przy przy wejściu bo nie cierpię dymu papierosowego. W środku mogłoby być troszeczkę jaśniej, miałem problemy z czytaniem z karty, wzrok mi się poprawił dopiero po 3 piwach
. Ceny bardzo korzystne, Toruńskie już za 4zł (0,3l), wiele piw 0,5l do kupienia za 7-8zł. Wybór również ogromny, nie chciało mi się liczyć, ale obstawiam jakieś 150-200 pozycji. Co do podawania piwa: razem z kolegami wzięliśmy 15 piw i w żadnym nie mieliśmy piany wyższej niż 1cm. Do tego każde piwo podawane było w pokalu z innego browaru. Mi to całkowicie nie przeszkadzało, ale jednak przyciągnęło uwagę. Z przekąsek mają chipsy, paluszki, orzeszki solone i w cieście, jakieś chlebki zapiekane i owoce morza. Dodatkowo niepijący mają kwas chlebowy, kawę, wodę i coś jeszcze. A po piwku, do taksóweczki jakieś 40m 
Ogólnie powiedziałbym, że na jedno piwko nie warto się wybierać, ale na kilka jak najbardziej
Comment
-
Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
-
Odwiedziłem Krajinę Piva w ubiegły piątek. Spróbowałem lanego Irish Beer. Wybór piw butelkowych faktycznie znamienity. Gorąco polecam! Obok Browaru Staromiejskiego Jana Olbrachta punkt obowiązkowy dla piwosza goszczącego w Toruniu.
P.S. Serdeczne dzięki za etykiety Toruńskiego Złocistego i Toruńskiego Krzepkiego.
Comment
-
A jak tam w Toruniu idzie sprzedaż AleBrowaru? Widziałem wpis sprzed tygodnia, że mieliście AmberBoya. Wypity? Macie kolejne beczki?Ostatnia zmiana dokonana przez Pendragon; 2012-11-22, 16:19.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Sprzedał się ale w bólach, podłączyliśmy Dyniamit i... o dziwo stoi, Ci co
krzyczeli wypili po 1, 2 i tyle, to boli, że robimy dla Klientów wiele a sami zostajemy
potem z piwem zepsutym niemałej wartości. Nie sądzę, że to tylko u nas.
Dziś przyjechał Artezan w beczkach.
No to zmieniajmy tę naszą rzeczywistość, tylko więcej wyrozumiałości
dla knajp, i ludzi którzy mają inny smak Ci Wy/My, każdy pije to co lubi
a Piernikowe sprzedaję się nie tylko w Toruniu bardzo dobrze.
PozdrawiamComment
-
Z tego co czytałem, to wcale się nie dziwię, że Dyniamit idzie wolno, zbyt specyficzne.
Wyrozumiałość będzie większa, gdy będziemy przebierać w pubach. Póki są tylko pojedyncze jaskółki, to będziemy naciskać
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
To pewnie kwestia ceny, chyba trudno znaleźć amatorów nie-turystów w Toruniu na piwo w cenie oscylującej wokół 10 pln. Artezana po ile będziecie mieli jeśli można spytać?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika flacha17Sprzedał się ale w bólach, podłączyliśmy Dyniamit i... o dziwo stoi, Ci co
krzyczeli wypili po 1, 2 i tyle, to boli, że robimy dla Klientów wiele a sami zostajemy
potem z piwem zepsutym niemałej wartości. Nie sądzę, że to tylko u nas.
Dziś przyjechał Artezan w beczkach.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem