Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Knajpy/puby polskie

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Lublin, 1 Maja 54, Bar Włoski

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • rohozecky
    PremiumUżytkownik
    • 11-2008
    • 1837

    Lublin, 1 Maja 54, Bar Włoski

    Sympatyczna lokalna dziupla obok Cafe Skorpion i baru Perełka, 50 m od dworca kolejowego, w autentycznym klimacie, który zawsze bardzo sobie cenię. Lokal może z 10 m.kw., pod ścianami jasne pulpity i wysokie stołki, wyposażenie tak na oko z początku lat 80, choć mogę się mylić. Perła Chmielowa po 3,50 , publiczność wybitnie lokalna i dyskutująca o swoich sprawach. Lokal pozycjonowałbym o dobry stopień wyżej niż Sezamka, być może wpływ na to ma też i ta okoliczność, że dobrą połowę spośród licznych o godzinie 17-18 gości stanowiły kobiety Perła do wytrzymania, biorąc pod uwagę całokształt.
    ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.
  • Warzywo
    Senior
    • 08-2016
    • 955

    #2
    Kolejne cudowne miejsce prawie naprzeciwko dworca PKP (na ulicy 1 maja kilka takich w starym klimacie lokali), tu nie ma przebacz, jest lokalnie, są starsi ludzie, są kibice Motoru, są zmęczeni życiem ale prawdziwi a nie plastikowi ludzie .
    Nieważne czego można się tu napić, dbajmy o takie miejsca bo są już tylko pojedynczymi rodzynkami w plastikowym świecie.

    Comment

    • Prusak
      Senior
      • 07-2005
      • 4312

      #3
      Owszem, też to lubię, ale jednak ważne jest to, czego można się tam napić.

      Comment

      • Warzywo
        Senior
        • 08-2016
        • 955

        #4
        W takich barach nigdy nie będzie kraftu bo jest zwyczajnie za drogi.

        Comment

        • Prusak
          Senior
          • 07-2005
          • 4312

          #5
          Eee, zaraz kraft, wystarczyłoby akieś piwo z Jagiełły na przykład.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X
          😀
          🥰
          🤢
          😎
          😡
          👍
          👎